Dodaj do ulubionych

pagnini a chiabatty

27.02.04, 09:00
Jak jest różnica między: pagnini a chiabatty? Czy może zna ktoś przepis?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Linn Re: pagnini a chiabatty IP: *.dialup.tiscali.it 27.02.04, 09:17
      Panino - kanapka, ciabatta - plaskie pieczywo. Dokladnie, choc w Polsce ma to
      troche inne znaczenie.
      • Gość: Liska Re: pagnini a chiabatty IP: 81.210.125.* 27.02.04, 10:57
        Panini, tramezzini... Tramezzino al tonno e pomodoro e latte macchiatto:))) Ja
        chcę do Włoch!
        • sshark Re: pagnini a chiabatty 29.02.04, 12:33
          Grazie,
          Potrebbe darmi la ricetta con detagli?
          • Gość: Liska Re: pagnini a chiabatty IP: 81.210.125.* 01.03.04, 12:09
            Si, prego;))

Tramezzino con insalata di gamberetti: białe pieczywo+krewetki+zielona
            sałata+majonez
            Tramezzino al tonno: białe pieczywo+tuńczyk pieczony lub z puszki+majonez+ogórek
            No i jeszcze Piadina mozzarelle e funghi, speck e brie, Panino con prosciutto e
            formaggio (na ciepło, kiedy serek topi się delikatnie mieszając z szyneczką)
            etc, etc...
            Jeśli chcesz podrażnić nieco Swoje zmysły, zajrzyj do księgi CULINARIA ITALIA
            na str. 38, tylko przygotuj Sobie wcześniej górę naprawdę dobrego jedzenia;)

"E due latte macchiato"... uaaaa, a nie Tchibo!!
            • Gość: marghe_72 Re: panini a ciabatty:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 12:53
              Ueee, ale tramezzino nie da sie zrobic ze zwykłego pieczywa :( Niebędne jest
              pieczywo do tramezzini:) takie na smalcu, o ile mnie pamiec nie myli.. w
              najgorszym razie ujdzie tostowe z odkrojona skórką

Moje ulubione tramezzino:
              tunczyk, jajko, majonez
              ew, mozzarella pomidor swieża bazylia
              • Gość: Liska Re: panini a ciabatty:) IP: 81.210.125.* 01.03.04, 14:16
                Tak, tak Marghe - nie ma chyba w naszym pięknym kraju prawdziwego pieczywa do
                tramezzini:( Ostatecznie można odkroić skórkę od białego, pszennego pieczywa
                tostowego, ale smak tylko w 20% podobny...

Może Pichciarz nam podpowie, czym się różni takie pieczywo albo ktoś z Włoch?
                Pichciaaaarzuuuu!!! :)))
                • Gość: marghe_72 Re: panini a ciabatty:) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.03.04, 14:28
                  www.moratopane.com/ita/prodotti/pane_tramezzini.htm.. w składnikach
                  między innymi mleko i smalec
                  M.
                  • Gość: Liska Re: panini a ciabatty:) IP: 81.210.125.* 01.03.04, 14:32
                    Hmn, jeszcze żeby można to kupić w sklepie na dole...
                    • Gość: Linn Re: panini a ciabatty:) IP: *.dialup.tiscali.it 01.03.04, 16:20
                      Czytalam gdzies, ze wlasnie chleb mleczny moze byc podstawa tramezzini.
                      Najlepiej pieczony w domu, ale to rzadkosc. No i te skorki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka