sshark 27.02.04, 09:00 Jak jest różnica między: pagnini a chiabatty? Czy może zna ktoś przepis? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Linn Re: pagnini a chiabatty IP: *.dialup.tiscali.it 27.02.04, 09:17 Panino - kanapka, ciabatta - plaskie pieczywo. Dokladnie, choc w Polsce ma to troche inne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: pagnini a chiabatty IP: 81.210.125.* 27.02.04, 10:57 Panini, tramezzini... Tramezzino al tonno e pomodoro e latte macchiatto:))) Ja chcę do Włoch! Odpowiedz Link Zgłoś
sshark Re: pagnini a chiabatty 29.02.04, 12:33 Grazie, Potrebbe darmi la ricetta con detagli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: pagnini a chiabatty IP: 81.210.125.* 01.03.04, 12:09 Si, prego;)) Tramezzino con insalata di gamberetti: białe pieczywo+krewetki+zielona sałata+majonez Tramezzino al tonno: białe pieczywo+tuńczyk pieczony lub z puszki+majonez+ogórek No i jeszcze Piadina mozzarelle e funghi, speck e brie, Panino con prosciutto e formaggio (na ciepło, kiedy serek topi się delikatnie mieszając z szyneczką) etc, etc... Jeśli chcesz podrażnić nieco Swoje zmysły, zajrzyj do księgi CULINARIA ITALIA na str. 38, tylko przygotuj Sobie wcześniej górę naprawdę dobrego jedzenia;) "E due latte macchiato"... uaaaa, a nie Tchibo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: panini a ciabatty:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 12:53 Ueee, ale tramezzino nie da sie zrobic ze zwykłego pieczywa :( Niebędne jest pieczywo do tramezzini:) takie na smalcu, o ile mnie pamiec nie myli.. w najgorszym razie ujdzie tostowe z odkrojona skórką Moje ulubione tramezzino: tunczyk, jajko, majonez ew, mozzarella pomidor swieża bazylia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: panini a ciabatty:) IP: 81.210.125.* 01.03.04, 14:16 Tak, tak Marghe - nie ma chyba w naszym pięknym kraju prawdziwego pieczywa do tramezzini:( Ostatecznie można odkroić skórkę od białego, pszennego pieczywa tostowego, ale smak tylko w 20% podobny... Może Pichciarz nam podpowie, czym się różni takie pieczywo albo ktoś z Włoch? Pichciaaaarzuuuu!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: panini a ciabatty:) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.03.04, 14:28 www.moratopane.com/ita/prodotti/pane_tramezzini.htm.. w składnikach między innymi mleko i smalec M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: panini a ciabatty:) IP: 81.210.125.* 01.03.04, 14:32 Hmn, jeszcze żeby można to kupić w sklepie na dole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: panini a ciabatty:) IP: *.dialup.tiscali.it 01.03.04, 16:20 Czytalam gdzies, ze wlasnie chleb mleczny moze byc podstawa tramezzini. Najlepiej pieczony w domu, ale to rzadkosc. No i te skorki... Odpowiedz Link Zgłoś