Dodaj do ulubionych

Impreza dla Maluchów

26.11.10, 19:29
Mam prośbę. Podpowiedzcie, jakie menu mogę zaserwować 6-latkom na imprezę urodzinową mojej córki. Impreza w sali zabaw. Myślę, że na słodko. Będzie tort, ciasteczka z jabłkiem z ciasta francuskiego ( smaczne i szybko się robi), jakieś jeszcze ciasto( jakie - jeszcze nie wiem), cukierki, może jakieś chrupki kukurydziane smakowe, paluszki. Picolo, soki, mineralna i pomysły się wykończyły. Wiem, że dzieci będą głównie szalały, ale na stole musi coś być. Co jeszcze mogę zaserwować. Zapomniełam o owocach. Będą. Może jeszcze jakieś pomysły?. A może wystarczy. Podpowiedzcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: x coś konkretnego też musi być! IP: *.unitymediagroup.de 26.11.10, 19:54
      proponuję frytki, cienkie parówki i ketchup!
      A do picia colę.
      Czyli to, czego na codzień nie wolno. Niech mają święto.
      Maluchy, jak sama nazwa wskazuje, piszemy małą literą.
      • Gość: aqua48 Re: coś konkretnego też musi być! IP: 77.236.26.* 26.11.10, 21:42
        Jeśli impreza w sali zabaw to niekoniecznie będzie gdzie zrobić te frytki i parówki, choć pomysł świetny. Ja bym podała małe kanapeczki z bagietki z masłem i szynką, takie na raz do buzi. Bez dodatków w postaci pomidora, papryki, ogórka czy czegoś innego, bo mnóstwo dzieci tego nie je, albo są uczulone. Z mojego doświadczenia wynika, że takie kanapki zawsze wszyscy wchłaniają (zwłaszcza chłopcy) w dużych ilościach. Po samym słodkim ich zemdli.
        • sonia-3 Re: coś konkretnego też musi być! 26.11.10, 21:54
          Też myślałam o malutkich kanapeczkach. Bo dania ciepłe raczej odpadają ze względu na miejsce imprezy. Ale cola i chipsy mogą być ( to tak odnośnie zakazanych przyjemności:-)) )
          • Gość: aqua48 Re: coś konkretnego też musi być! IP: 77.236.26.* 26.11.10, 21:58
            Cola i chipsy, tak, ale jeśli nie będą po zjedzeniu tego zjeżdżać w tunelach, albo na zjeżdżalniach. Zgadniesz dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka