Dodaj do ulubionych

pakowanie próżniowe

03.02.11, 19:29
Pomóżcie proszę-mąż często wyjeżdża w delegację.Szykuję mu różne żarełka.Do tej pory ładowałam wszystko w słoiki i pasteryzowałam.Teraz wpadłam na pomysł ażeby kupić urządzenie do pakowania próżniowego i tak go wprawić.Czy któraś ma jakieś doświadczenia w tej sprawie.Jaki sprzęt i jak się sprawdza?
Obserwuj wątek
    • Gość: baba Re: pakowanie próżniowe IP: *.acn.waw.pl 03.02.11, 23:24
      Stosuję pojemniki próżniowe ale trzymam je w lodówce/sałatki,śledzie w śmietanie itd/ ale to kilka dni. Nie wiem na jak długo wyprawiasz męża,ale chyba bym się nie odważyła robić takich prób bez lodówki. Chyba,że masz na myśli pakowarkę próżniową,to wędliny,pieczywo,czy nawet warzywa wytrzymają kilka dni bez lodówki
      • enita2 Re: pakowanie próżniowe 04.02.11, 07:29
        Dzięki,właśnie chodzi mi o pakowarkę próżniową,do domowego użytku.
        • jadwiszka Re: pakowanie próżniowe 04.02.11, 09:54
          bywa że prosze o zapakowanie wedliny prozniowo w sklepie, ale i tak trzymam te zapakowane prozniowo woreczki z wedliną w lodowce.

moze mowisz o takich pojemnikach prozniowych i do tego odsysarka powietrza?
          moja ciocia ma i uzywa duzo - np wedliny, sery, salatki, zupy do tego pakuje, ale tez trzyma je w chlodnym miejscu .
          • Gość: Eia Re: pakowanie próżniowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 11:27
            Nie no budujecie napięcie jak Hitchcock :)
            już w pierwszym poście autorka prosiła o opinie na temat urządzenia do pakowania próżniowego. Śledzę ten wątek, bo sama przymierzam się do zakupu, dlatego chętnie dowiem się szczegółów. najbardziej zastanawia mnie kwestia folii do takiej maszyny - na Allegro proponują oczywiście gotowe rolki, ale wiadomo za jaką cenę. Dlatego chciałabym używać zwykłej folii spożywczej, ale z kolei nie wiem czy każda maszyna będzie z nią kompatybilna
            • jadwiszka Re: pakowanie próżniowe 04.02.11, 13:15
              jakie napiecie? mozna miec prozniowe pojemniki plastikowe np podane nizej zeptera- w nich mozna przechowywac i stałe i płynne produkty, a mozna miec urzadzenie do pakowania prozniowo w worki - tak jak pakuje sie w sklepach- do tego sa specjalne worki a nie folia spożycza?!?!??!
              to są dwie rozne sprawy, a i tak uwazam ze zarowno jedno jak i drugie powinno byc w lodowce, z tym ze termin przydatkosci takiej wedliny zapakowanej prozniowo z kilku dni przedłuza sie na okolo miesiąc.
    • mhr-cs Re: pakowanie próżniowe 04.02.11, 05:28
      enita2 napisała:

.Teraz wpadłam na pomysł ażeb
      > y kupić urządzenie do pakowania próżniowego i tak go wprawić.

takie urzadzenie warto miec
      w domu,
      ale czy sie sprawdzi
      na kilka dni bez lodowki?
    • yoostysia1 Re: pakowanie próżniowe 04.02.11, 11:34
      Ja mam VACSY Zeptera i sprawdza sie rewelacyjnie. Kiedyś przed wyjazdem zapakowałam tak sos z wołowiny i zapomniałam wsadzić do lodówki. Po 4 dniach sos nie skisł :)
      • enita2 Re: pakowanie próżniowe 04.02.11, 13:14
        Obejrzałam stronę Zeptera.Wygląda to extra ale cena trochę zaporowa.2000zł to nie mało kasy.Poszukam coś o lżejszym kalibrze,może nie markowe.Dzięki za opinię.
        • jadwiszka Re: pakowanie próżniowe 04.02.11, 13:22
          są tez napewno tansze, do blenderów- typu żyrafa mozna dokupic koncowki do odsysania powietrza- np braun ma takie i do tego pojemniki

zgrzewarka na worki foliowe:
          allegro.pl/zgrzewarka-do-pakowania-prozniowego-vacuum-i1439617154.html
          allegro.pl/zdrzewarka-vacum-i1432182055.html
          allegro.pl/urzadzenie-do-prozniowego-pakowania-vacuum-i1423526960.html

pojemniki próżniowe:
          allegro.pl/pojemniki-prozniowe-vacuum-dafi-5-elementow-i1428009194.html

i miksery z vacuum

allegro.pl/hit-blender-braun-mr-4050-hcv-robot-mikser-i1438442618.html
          allegro.pl/blender-mikser-robot-braun-6550-mcav-i1444492769.html
          allegro.pl/blender-braun-mikser-mr-6550-mcav-wroclaw-i1417333894.html
          allegro.pl/a5media-blender-mr4050hcv-braun-175-i1432716759.html
    • Gość: x Re: Sous Vide Electrolux IP: *.188.106.pools.vodafone-ip.de 31.12.14, 11:02
      fajny kucharz musi mieć takie coś!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka