bobralus
03.03.11, 22:13
Starsze znajome mi małżeństwo wkrótce znajdzie się w przykrej sytuacji - młodsza żona, która dba o dom i starszego schorowanego męża, musi poddać się operacji, po której przez kilka tygodni nie będzie mogła zbytnio się forsować, a co za tym idzie, robić zakupów, przygotowywać posiłków, sprzątać itd.
Oczywiście najbliższa rodzina zapewni im zakupy, pomoc w sprzątaniu i opiekę, ale pomyśleliśmy, ze dobrym pomysłem byłoby zamówienie im cateringu - codziennego dowozu ciepłego obiadu, żeby nie siedzieli cały dzień o kanapkach i słodyczach dopóki ktoś po pracy nie przyjdzie im czegoś ugotować.
Wiem, że takie usługi są, ale nigdy nie korzystałam. Czy ktoś może polecić konkretną, sprawdzoną firmę czy restaurację, która taką usługę oferuje? Chodzi o zamówienie kompleksowej usługi, żeby starsi państwo nie musieli pamiętać o codziennym telefonie i wybieraniu czegoś z ulotki, tylko żeby powiedzmy codziennie o 14 rozlegał się dzwonek do drzwi. Kuchnia tradycyjna, europejska, okolice Mokotów-Ochota. Będę wdzięczna!