Dodaj do ulubionych

codzienny dowóz posiłków - Warszawa?

03.03.11, 22:13
Starsze znajome mi małżeństwo wkrótce znajdzie się w przykrej sytuacji - młodsza żona, która dba o dom i starszego schorowanego męża, musi poddać się operacji, po której przez kilka tygodni nie będzie mogła zbytnio się forsować, a co za tym idzie, robić zakupów, przygotowywać posiłków, sprzątać itd.
Oczywiście najbliższa rodzina zapewni im zakupy, pomoc w sprzątaniu i opiekę, ale pomyśleliśmy, ze dobrym pomysłem byłoby zamówienie im cateringu - codziennego dowozu ciepłego obiadu, żeby nie siedzieli cały dzień o kanapkach i słodyczach dopóki ktoś po pracy nie przyjdzie im czegoś ugotować.
Wiem, że takie usługi są, ale nigdy nie korzystałam. Czy ktoś może polecić konkretną, sprawdzoną firmę czy restaurację, która taką usługę oferuje? Chodzi o zamówienie kompleksowej usługi, żeby starsi państwo nie musieli pamiętać o codziennym telefonie i wybieraniu czegoś z ulotki, tylko żeby powiedzmy codziennie o 14 rozlegał się dzwonek do drzwi. Kuchnia tradycyjna, europejska, okolice Mokotów-Ochota. Będę wdzięczna!
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: codzienny dowóz posiłków - Warszawa? 04.03.11, 11:19
      wysłałam Ci maila.
    • Gość: miu Re: codzienny dowóz posiłków - Warszawa? IP: *.fbx.proxad.net 04.03.11, 13:29
      Zapytaj o to samo na warszawskim forum konkretnej dzielnicy (Mokotow lub Ochota), tam ludzie znaja lokalne knajpki.
    • mhr-cs Re: codzienny dowóz posiłków - Warszawa? 04.03.11, 13:44
      bobralus
      hej ,
      Warszawa to nie wioska,
      sa setki mozliwosci,
      • bobralus Re: codzienny dowóz posiłków - Warszawa? 04.03.11, 18:03
        Dlatego pytam, gdybym mieszkała w wiosce, to bym nie miała problemu z wyborem, a na pewno byłby mniejszy.
        • mhr-cs Re: codzienny dowóz posiłków - Warszawa? 05.03.11, 07:54
          bobralus napisała:

> Dlatego pytam, gdybym mieszkała w wiosce, to bym nie miała problemu z wyborem,
          > a na pewno byłby mniejszy,

czy mniejszy?
          ale smaczniejszy
          od przyjaciol
          i innych osob
          smakuje wszystko lepiej,
          • bobralus Re: codzienny dowóz posiłków - Warszawa? 05.03.11, 15:31
            Mówię, że problem byłby mniejszy! Najlepsze jedzenie, jakie jadłam na weselu, było na podlaskiej wsi u moich znajomych - catering z miejscowej knajpki dostarczany do podstawówki, gdzie organizowano wesele. Do dziś wspominam smak potraw - nawet puree ziemniaczane było nieziemskie:)
            • krzysiaken Re: codzienny dowóz posiłków - Warszawa? 06.03.11, 23:27
              Najlepiej jak zainteresujesz się gdzieś w pobliskiej restauracji, może prowadzi dodatkowo catering, ja będąc pod białoruską granicą znalazłem właśnie taką możliwość w pobliskiej restauracji, po 12-tej miałem codziennie ciepły posiłek, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka