julsza 05.05.04, 10:30 robicie w domu? jak? prosze o proste i szybkie przepisy :) buziaki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: lody, sorbety... 05.05.04, 10:35 taki a'la sorbet: maliny ok. 600g + jogurt naturalny 150g+cukier całośc miksuje i pakuję do zamrażalnika na jakieś 2h wyjmuje i znów miksuję, po czym przelewam do pucharków i wstawiam do zamrażalnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlotte Re: lody, sorbety... IP: 62.29.137.* 05.05.04, 10:57 Ja zrobiłam raz sorbet truskawkowy - zmiksowane truskawki + trochę syropu z wody i cukru + trochę żubrówki. Do zamrażarki. Na początku, jak przykazano mieszałam trzepaczką rózgową co 15 min, później co półgodziny (póki się nie zamroził) Przed podaniem jeszcze zmiksowałam. I rzeczywiście wyszedł bardzo miękki i elastyczny, bez bryłek lodu, bardzo intensywny w smaku. Podałam w pucharku po dużej kulce, polanej winem musującym. Najważniejsze jest to mieszanie sorbetów na początku, gdy się zamraża. Rzeczywiście wtedy wychodzi, jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś