Gość: me IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.11, 20:03 Gdzie kupię mieszankę przypraw do kimichi ? thx. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: me Re: Kimchi IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.11, 20:06 kimchi,oczywiscie i chodzi o mieszanke przypraw w saszetce. alma,PiP -brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Kimchi IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 20:13 Delikatesy koreańskie, w Warszawie mieszankę udało mi się kupić w Shilli, a wcześniej w sklepiku na hali w Wólce Kosowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Kimchi IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.11, 23:28 A jakieś miejsce w sieci ,ktos zna? "raczej" do wawy nie oplaca mi sie jechać ;) thx :) Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Kimchi 22.07.11, 00:39 Tak naprawde to potrzebujesz mielona chilli z Korei lub Polnocnych Chin, sol i sos rybny. Chilli poszukaj w chinskich sklepach, pochodzenie reszty jest bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jeżeli odróżniasz północne Chiny, IP: *.unitymediagroup.de 22.07.11, 00:55 to rozdziel też dwie Koree ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: jeżeli odróżniasz północne Chiny, 22.07.11, 13:05 Blad z mojej strony. Powinno byc z Chin polnocno wschodnich. Chilli z tego rejonu i chilli z Korei (obydwu) smakuje tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Kimchi 22.07.11, 10:19 Spojrz no fachowym okiem. Znalazlam taki przepis o drbenkim.com/how-make-kim-chi.htm tylko czy tego chili naprawde ma tyle byc? pytam sie bo macocha przygotowala kiedys z netowego przepisu kuraka z obledna iloscia chili, absolutnie niejadalnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Kimchi 22.07.11, 13:04 Przepis i zdjecia wygladaja bardzo super. Proporcje odpowiednie. Ten ostatni dodatek owocow ja bym pominal. Produkt koncowy wyglada prawidlowo i smakowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: Kimchi IP: *.fbx.proxad.net 22.07.11, 13:47 O, to sie ciesze :) teraz tylko musze podzielic proporcje, bo nie dysponuje odpowiednio wielka micha, ani zoladkiem. Czyli mowisz zeby sie pozbyc owocow, i zwyczajnie poslodzic? Bo widzialam przepic na youtubie gdzie bylo i troche owocow (pol gruski i pol jablka) i troche cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 inna wersja, z orginalem nie ma nic wspolnego 22.07.11, 13:48 melmire napisała: > Spojrz no fachowym okiem. > Znalazlam taki przepis o drbenkim.com/how-make-kim-chi.htm tylko czy tego chili naprawde ma tyle byc? pytam sie bo macocha przygotowala kiedys z netowego przepisu kuraka z obledna iloscia chili, absolutnie niejadalnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: inna wersja, z orginalem nie ma nic wspolnego IP: *.fbx.proxad.net 22.07.11, 18:43 To dawaj oryginal, wszystkie kimchi nasze sa, yyyy, beda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 103 Re: Kimichi IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.11, 09:47 pl.wikipedia.org/wiki/Kimchi Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: Kimichi 25.07.11, 18:11 Robilam kimchi wg. takiego przepisu: www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog/news.php?id=248 i faktycznie wystarczy posiadac koreanskie chilli (gochugaru) i sos rybny. Nie ma obawy jesli chodzi o ostrosc kimchi. To chilli wlasnie tym rozni sie od innych, ze jest wyjatkowo lagodne. Ja przygotowujac moje pominelam pul (to taki kisiel z maki ryzowej), ktory oblepia kapuste i powoduje, ze wszystkie skladniki lepiej do niej przylegaja. Moje splynely, stad niezbyt intensywny czerwony kolor. Jesli nie mieszkasz w Warszawie, to jedyne miejsce gdzie mozesz kupic to chilli to internet. Niestety nie sprzedaje sie go w zadnych sklepach z orientalna zywnoscia. Jesli wpiszesz w przegladarke "gochugaru" to znajdziesz ta strone. Nie chce podawac linka, coby nie byc posadzona o wklejanie tresci reklamowych. Jesli chcesz to moge Ci troche odsprzedac, bo mam tego ponad kg. Pisz wtedy ile chcesz na gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 skat taki przepis,okropnosc 25.07.11, 18:47 thiessa napisała: > Robilam kimchi wg. takiego przepisu: > www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog/news.php?id=248 > i faktycznie wystarczy posiadac koreanskie chilli (gochugaru) i sos rybny. Nie > ma obawy jesli chodzi o ostrosc kimchi. To chilli wlasnie tym rozni sie od inny > ch, ze jest wyjatkowo lagodne. Ja przygotowujac moje pominelam pul (to taki kis > iel z maki ryzowej), ktory oblepia kapuste i powoduje, ze wszystkie skladniki l > epiej do niej przylegaja. Moje splynely, stad niezbyt intensywny czerwony kolor > . > Jesli nie mieszkasz w Warszawie, to jedyne miejsce gdzie mozesz kupic to chilli > to internet. Niestety nie sprzedaje sie go w zadnych sklepach z orientalna zyw > noscia. Jesli wpiszesz w przegladarke "gochugaru" to znajdziesz ta strone. Nie > chce podawac linka, coby nie byc posadzona o wklejanie tresci reklamowych. > Jesli chcesz to moge Ci troche odsprzedac, bo mam tego ponad kg. Pisz wtedy ile > chcesz na gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: skat taki przepis,okropnosc 25.07.11, 19:11 A mozesz wyjasnic co w tym okropnego o ile w ogole Twoje wyjasnienia cokolwiek wniosa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhr3 w sklepie z azjatyckimi przyprawami IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 29.04.16, 19:52 Odpowiedz Link Zgłoś