IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.11, 20:03
Gdzie kupię mieszankę przypraw do kimichi ?
thx.

Obserwuj wątek
    • Gość: me Re: Kimchi IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.11, 20:06
      kimchi,oczywiscie i chodzi o mieszanke przypraw w saszetce.
      alma,PiP -brak.
      • Gość: Y. Re: Kimchi IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 20:13
        Delikatesy koreańskie, w Warszawie mieszankę udało mi się kupić w Shilli, a wcześniej w sklepiku na hali w Wólce Kosowskiej.
        • Gość: me Re: Kimchi IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.11, 23:28
          A jakieś miejsce w sieci ,ktos zna?
          "raczej" do wawy nie oplaca mi sie jechać ;)
          thx :)
          • szopen_cn Re: Kimchi 22.07.11, 00:39
            Tak naprawde to potrzebujesz mielona chilli z Korei lub Polnocnych Chin, sol i sos rybny. Chilli poszukaj w chinskich sklepach, pochodzenie reszty jest bez znaczenia.
            • Gość: x jeżeli odróżniasz północne Chiny, IP: *.unitymediagroup.de 22.07.11, 00:55
              to rozdziel też dwie Koree ;)
              • szopen_cn Re: jeżeli odróżniasz północne Chiny, 22.07.11, 13:05
                Blad z mojej strony.
                Powinno byc z Chin polnocno wschodnich.
                Chilli z tego rejonu i chilli z Korei (obydwu) smakuje tak samo.
            • melmire Re: Kimchi 22.07.11, 10:19
              Spojrz no fachowym okiem.
              Znalazlam taki przepis o drbenkim.com/how-make-kim-chi.htm tylko czy tego chili naprawde ma tyle byc? pytam sie bo macocha przygotowala kiedys z netowego przepisu kuraka z obledna iloscia chili, absolutnie niejadalnego :)
              • szopen_cn Re: Kimchi 22.07.11, 13:04
                Przepis i zdjecia wygladaja bardzo super.
                Proporcje odpowiednie.
                Ten ostatni dodatek owocow ja bym pominal.
                Produkt koncowy wyglada prawidlowo i smakowice.
                • Gość: melmire Re: Kimchi IP: *.fbx.proxad.net 22.07.11, 13:47
                  O, to sie ciesze :) teraz tylko musze podzielic proporcje, bo nie dysponuje odpowiednio wielka micha, ani zoladkiem. Czyli mowisz zeby sie pozbyc owocow, i zwyczajnie poslodzic? Bo widzialam przepic na youtubie gdzie bylo i troche owocow (pol gruski i pol jablka) i troche cukru.
              • mhr2 inna wersja, z orginalem nie ma nic wspolnego 22.07.11, 13:48
                melmire napisała:

> Spojrz no fachowym okiem.
                > Znalazlam taki przepis o drbenkim.com/how-make-kim-chi.htm tylko czy tego chili naprawde ma tyle byc? pytam sie bo macocha przygotowala kiedys z netowego przepisu kuraka z obledna iloscia chili, absolutnie niejadalnego :)
                • Gość: melmire Re: inna wersja, z orginalem nie ma nic wspolnego IP: *.fbx.proxad.net 22.07.11, 18:43
                  To dawaj oryginal, wszystkie kimchi nasze sa, yyyy, beda.
    • Gość: gość 103 Re: Kimichi IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.11, 09:47
      pl.wikipedia.org/wiki/Kimchi
    • thiessa Re: Kimichi 25.07.11, 18:11
      Robilam kimchi wg. takiego przepisu:
      www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog/news.php?id=248
      i faktycznie wystarczy posiadac koreanskie chilli (gochugaru) i sos rybny. Nie ma obawy jesli chodzi o ostrosc kimchi. To chilli wlasnie tym rozni sie od innych, ze jest wyjatkowo lagodne. Ja przygotowujac moje pominelam pul (to taki kisiel z maki ryzowej), ktory oblepia kapuste i powoduje, ze wszystkie skladniki lepiej do niej przylegaja. Moje splynely, stad niezbyt intensywny czerwony kolor.
      Jesli nie mieszkasz w Warszawie, to jedyne miejsce gdzie mozesz kupic to chilli to internet. Niestety nie sprzedaje sie go w zadnych sklepach z orientalna zywnoscia. Jesli wpiszesz w przegladarke "gochugaru" to znajdziesz ta strone. Nie chce podawac linka, coby nie byc posadzona o wklejanie tresci reklamowych.
      Jesli chcesz to moge Ci troche odsprzedac, bo mam tego ponad kg. Pisz wtedy ile chcesz na gazetowy.
      • mhr2 skat taki przepis,okropnosc 25.07.11, 18:47
        thiessa napisała:

> Robilam kimchi wg. takiego przepisu:
        > www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog/news.php?id=248
        > i faktycznie wystarczy posiadac koreanskie chilli (gochugaru) i sos rybny. Nie
        > ma obawy jesli chodzi o ostrosc kimchi. To chilli wlasnie tym rozni sie od inny
        > ch, ze jest wyjatkowo lagodne. Ja przygotowujac moje pominelam pul (to taki kis
        > iel z maki ryzowej), ktory oblepia kapuste i powoduje, ze wszystkie skladniki l
        > epiej do niej przylegaja. Moje splynely, stad niezbyt intensywny czerwony kolor
        > .
        > Jesli nie mieszkasz w Warszawie, to jedyne miejsce gdzie mozesz kupic to chilli
        > to internet. Niestety nie sprzedaje sie go w zadnych sklepach z orientalna zyw
        > noscia. Jesli wpiszesz w przegladarke "gochugaru" to znajdziesz ta strone. Nie
        > chce podawac linka, coby nie byc posadzona o wklejanie tresci reklamowych.
        > Jesli chcesz to moge Ci troche odsprzedac, bo mam tego ponad kg. Pisz wtedy ile
        > chcesz na gazetowy.
        • thiessa Re: skat taki przepis,okropnosc 25.07.11, 19:11
          A mozesz wyjasnic co w tym okropnego o ile w ogole Twoje wyjasnienia cokolwiek wniosa?
    • Gość: mhr3 w sklepie z azjatyckimi przyprawami IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 29.04.16, 19:52
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka