Dodaj do ulubionych

Prezent dla mamy

17.03.11, 23:19
Moja mama ma urodziny i lubi gotować , wymyślać w kuchni... czy moge jej kupić jakis grnek albo fajna nowoczesną patenię na urodziny?
czy lepiej jakies kosmetyki?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 00:26
      Kup jej fajna ksiazkę.
      • filipbaranow Re: Prezent dla mamy 27.03.11, 18:47
        moja mama za książkę wydziedziczyła by mnie;)
        no chyba że w piecu pali;)

--------------------------------------------------------------------
        PREZĘT DLA MAMY ZOBACZ!!!!
        www.pięknyPREZĘTdla MAMY.pl
    • Gość: yśty Miej litość IzoLuizo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 06:44
      Mama jest najpierw kobietą,potem Mamą,a kucharką jest z musu i na którymś tam miejscu.
      Kup Jej dobre perfumy,by pachniała wyjątkowo,jak żadna inna Mama.Patelnię i kosmetyki Mama kupi sobie sama...
      • vandikia Re: Miej litość IzoLuizo 19.03.11, 09:05
        chyba napisała, że mama lubi gotować, nie wszyscy kucharzą z musu
        ja jestem kobietą i kucharką z zamiłowania, perfumy sama sobie kupuję, książki przynosi mi przyjaciółka, a wyczesanym garem bym nie pogardziła i by mnie bardzo ucieszył
        skąd przekonanie, że perfumy uszczęśliwią najbardziej?
        • Gość: ysty Re: Miej litość IzoLuizo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 09:27
          to jest MOJE przekonanie,moja opinia w tym temacie,po cóż więc ja komentować?Doradziłęm jak ja bym to uczynił. Nie mysle komentowac upodobań wszystkich forumowiczek, bo nikt mnie o to nie prosił,a i ja nie mam takich potrzeb czy intencji.
          • vandikia Re: Miej litość IzoLuizo 19.03.11, 09:50
            skomentowałam, ponieważ napisałeś, że jej mama jest kucharką z musu, mimo że w wątku wyjściowym jest napisane coś innego
        • filipbaranow prezet dla mamy - weselny 27.03.11, 18:39
          naczynia kuchenne - piękne zestawy

- GARNKI BERGHOFF - OPIS, OPINIE

- GARNKI VINZER - OPIS OPINIE

- GARNKI BACHMAYER - OPIS, OPINIE

- INNE TANIE GARNKI
      • Gość: yśty Re: Miej litość IzoLuizo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 11:09
        Nie możesz słów wyrywać z kontekstu. Mało kto rodzi się kucharką,a historia zna wiele przypadków,że pani domu nie wiedziała nawet gdzie jest kuchnia...
        Jestem też przekonany,że w dziewięćdziesięciu przypadkach na sto panie wymieniłyby konieczność codziennego gotowania zgłodniałej rodzinie jako coś,czego wyzbyły by sie natychmiast. Dowodem jest i to,że pozostawione same w domu z ulgą przyjmują brak obowiazku codziennego gotowania,żywiąc się byle czym.
    • nothing.at.all Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 08:00
      Ładnie napisane... mama to kobieta, a dopiero potem kucharka. Lepiej kup prezent dla niej, a nie do kuchnii.
      • aqua48 Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 09:23
        Na imieniny nie kupuje się patelni, ani garnków nawet najlepszych marek, jak słusznie radzą inni kup coś co będzie tylko dla mamy, perfumy, które jej się podobają, a których sama by sobie nie kupiła, jakiś ekskluzywny kosmetyk, coś z biżuterii. Taki prezent pokaże, że widzisz ją i doceniasz nie tylko w fartuszku przynoszącą z kuchni dobre rzeczy. Coś do kuchni możesz jej dać bez osobistej okazji jeśli wiesz, że o tej rzeczy marzy. Wtedy na pewno sprawisz jej przyjemność.
        • Gość: x ale mama ma urodziny, nie imieniny! IP: *.unitymediagroup.de 18.03.11, 15:27
          Praktyczny gadżet jest jak najbardziej na czasie. Kosmetyki czy biżuteria to indywidualny wybór.
    • pinos Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 10:44
      Gdybyś była moją córką, której nie mam - tak, jak najbardziej.

Są ludzie, w tym ja, dla których gadżet kuchenny jest miłym prezentem. Perfumy i książki kupuję sobie sama - jako element normalnego życia. Na kuchenne cuda nie wydaję pieniędzy, bo to fanaberia ;)
      Nie kieruj się więc tym co "wypada" czy co powiedzą Ci inni. Zastanów się, co chciałaby dostać Twoja mama...
      • mhr-cs Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 10:54
        ja dostalam ostatnio
        "kupon"na masarze,
        kosmetyczke moga byc inne,
        • Gość: Anka Re: Prezent dla mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:02
          Kupon na masarze??? A gdzie ta mama pomieści w kuchni tych masarzy??? ;-))) I skąd wezmą świń do obróbki?
          • wadera3 Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 11:03
            Kilku masarzy pewnie przydało by się do masowania:)
            • mhr-cs Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 11:19
              o jej wiecie dokladnie
              o co chodzi(?),
              o masaz,a nie masarz
              warto sie posmiac,
              • kakt-us15 Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 14:44
                Garnek na urodziny?

Może coś bardziej oryginalnego. Dziewczyny dobrze Ci radzą - np. masaż w formie bonu prezentowego to super sprawa. Nie wiem, czy w Twojej okolicy też takie coś jest dostępne (ja kupowałam tutaj: prezentokracja. pl ). Niedawno wręczyłam swojej cioci i wiem, że o wiele bardziej ucieszyła się z niego niż z oklepanych perfum, książek itp.

Kupując prezent, staraj się podarować bliskiej osobie coś idealnie dopasowanego do jej potrzeb, zainteresowań i marzeń;)

Albo może dla odmiany to Ty coś ugotuj z okazji jej święta?:)

• pocket.size Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 14:42
      Ja na przykład chętnie otrzymałabym na urodziny np. dobrą patelnię grillową. Znasz mamę, jeśli uważasz, że jej to sprawi przyjemność, to czemu nie? Może dodatkowo jakieś małe perfumy czy kolczyki?
      • filipbaranow Prezent dla mamy patelnia 27.03.11, 18:50
        witam

patelnia to dobry pomysł - np ceramiczna lub granitowa

-------------------------------------------------------------------
        PATELNIE TANIO
        www.patelnie.pl
    • Gość: x kosmetyki to sprawa BARDZO indywidualna! IP: *.unitymediagroup.de 18.03.11, 15:25
      Możesz jej dać bon towarowy do perfumerii. Jeżeli Ciebie stać, to włóż kopertę z nim do patelni ceramicznej ;)
    • annjen Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 15:32
      ja mojej kupiłam ostatnio maszynę do chleba - głównie z myślą o wyrabianiu ciasta, bo już ręcznie nie może - i jest bardzo zadowolona:)
      • filipbaranow Prezent garnki - dla mamy - weselny 27.03.11, 18:44
        popieram - coś trwałego pomocnego

- INNE TANIE GARNKI
    • Gość: m.malgosiaaa Re: Prezent dla mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:35
      Myślę, że fajnym dodatkiem do kuchni będą zakochane solniczki :) www.takapaka.pl/Produkt/302/zakochane_solniczki
      • aqua48 Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 16:33
        Ja akurat od własnej Mamy dostawałam takie "praktyczne" prezenty. Koszmar.
    • bebiak Re: Prezent dla mamy 19.03.11, 01:06
      Nie i nie:
      jako córka: nie kupiłabym,
      jako matka: nie chciałabym dostać, choć ostatnio mój dorosły syn mi grozi (dokładnie: grozi), że jak nie kupię przyzwoitej patelni to dostanę na urodziny/imieniny - i cierpnę na samą myśl.

Swojej mamie (aktualnie 72 lata) od lat kupuję albo jakiś album w tematyce Ją interesującej albo coś biograficznego bo ubóstwia (wszelakie opowieści o artystach typu Tyszkiewicz, Jędrusik itp), albo bilet do teatru, opery, jakiś koncert (typu benefis Pani Santor na przykład - bo tę Panią lubi).
      I mama zawsze jest happy:)
      • vandikia Re: Prezent dla mamy 19.03.11, 09:07
        bebiak napisała:
        > Swojej mamie (aktualnie 72 lata) od lat kupuję albo jakiś album w tematyce Ją i
        > nteresującej albo coś biograficznego bo ubóstwia

no właśnie, a mama autorki interesuje się kuchnią.
      • Gość: JS Re: Prezent dla mamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 13:57
        bebiak napisała:

> Nie i nie:
        > jako córka: nie kupiłabym,
        > jako matka: nie chciałabym dostać, ...

Nie widzę powodu, żeby nie, nie, nie.... Porządne nowoczesne patelnie są drogie i być może mama autorki wątku sobie takiej nie kupi.

> Swojej mamie (aktualnie 72 lata) od lat kupuję albo jakiś album w tematyce Ją i
        > nteresującej albo coś biograficznego bo ubóstwia ... albo bilet do teatru, opery, jakiś
        > koncert...

Ja swojej jeszcze starszej nawet chętnie bym kupiła bilet do teatru czy opery, ale wiem, że to byłoby trafienie kulą w płot - zdrowie i odległość od przybytków takiej sztuki nie pozwolą z niego skorzystać. Książki mama pozycza z biblioteki, albumów nie zbiera, pozostają kosmetyki i ew. jakieś apaszki czy biżu.
    • vandikia Re: Prezent dla mamy 19.03.11, 09:03
      Możesz skoro to jej pasja.
      • izkaluizka Re: Prezent dla mamy 22.03.11, 22:40
        dzięki wszystkim!
        łaziłam w weekend po arkadii, bo mam blisko, w poszukiiwaniu prezentu...
        nic nie ma, masakra jakaś.

ale wiecie co, poczytałam co napisaoliści - w ogole ładnie piszecie, szczerze...
        w każdy razie kupię jej coś do kuchni i co s dla niej.
        bo wiem, że cieszą ją ładne rzeczy uzytku codziennego że tak powiem, a jak do tego wezme np jakiąś wizyte u fryzjera, czy kosmentyczka, albo masaż! jak myślicie?
        moja mama będzie miała 53 lata i jest raczej nowoczesna :)
    • nieb-oczko Re: Prezent dla mamy 23.03.11, 13:44
      Fajnie to wymyśliłaś :)
      Z jednej strony prezent praktyczny, a z drugiej coś dla ciała i ducha. skoro mam jest nowoczesna, to może jakiś krejzi bajer? Widziałam ostatnio w Arkadii świetne kubki do odmierzania produktów (połączenie kubka z wagą). Z propozycji dla ciała polecam zdecydowanie masaże. Nic tak nie odpręża ;) Niedawno zamawiałam bon prezentowy na masaż relaksacyjny: prezentokracja.pl/Masaz_relaksacyjny_w_domu/produkt.html. Może cię także to zainteresuje? Daj potem znać, jak się udały urodziny.
      • izkaluizka Re: Prezent dla mamy 23.03.11, 22:31
        no myslę, że tak będzie najlepiej.
        i nawet już wiem co :)
        w arkadii to srednio al znalazam w necie fajna rzecz praktyczą :)
        [url=http://www.stylowazastawa.pl/produkt/133/Patelnia_ceramiczna_Moneta_Ceramica_28_cm.html]
        a dla ducha wezmę własnie masaż ale w takim spa u mnie w miescie, mama juz tam byla, razem bylysmy i jej sie bardzo podbalo :)
        pewnie, ze napisze, ale to za tydzień, na szczęście bo ta patelnia ceramiczna ze sklepu internetowego więc musi przyjsc :)

pzdr!
        I
      • Gość: mała klarcia Re: Prezent dla mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 13:00
        ja bym, zrobiła podobnie jak "oczko" :D
    • filipbaranow Re: Prezent dla mamy 27.03.11, 18:42
      zdecydowanie to bardzo dobry pomysł
      - ksiażkę przeczyta i w kąt
      - perfum wyczerpie
      a naczynia zostana na 15 lat - a ile radości
      znam zachowanie matki otrzymujacej naczynia kuchenne - uśmiech pełna gębą

- INNE TANIE GARNKI
      • Gość: aqwa Re: Prezent dla mamy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.11, 15:20
        naczynia sa prezentem dla całej rodziny a nie dla konkretnej osoby... :P

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka