izkaluizka 17.03.11, 23:19 Moja mama ma urodziny i lubi gotować , wymyślać w kuchni... czy moge jej kupić jakis grnek albo fajna nowoczesną patenię na urodziny? czy lepiej jakies kosmetyki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filipbaranow Re: Prezent dla mamy 27.03.11, 18:47 moja mama za książkę wydziedziczyła by mnie;) no chyba że w piecu pali;) -------------------------------------------------------------------- PREZĘT DLA MAMY ZOBACZ!!!! www.pięknyPREZĘTdla MAMY.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty Miej litość IzoLuizo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 06:44 Mama jest najpierw kobietą,potem Mamą,a kucharką jest z musu i na którymś tam miejscu. Kup Jej dobre perfumy,by pachniała wyjątkowo,jak żadna inna Mama.Patelnię i kosmetyki Mama kupi sobie sama... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Miej litość IzoLuizo 19.03.11, 09:05 chyba napisała, że mama lubi gotować, nie wszyscy kucharzą z musu ja jestem kobietą i kucharką z zamiłowania, perfumy sama sobie kupuję, książki przynosi mi przyjaciółka, a wyczesanym garem bym nie pogardziła i by mnie bardzo ucieszył skąd przekonanie, że perfumy uszczęśliwią najbardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ysty Re: Miej litość IzoLuizo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 09:27 to jest MOJE przekonanie,moja opinia w tym temacie,po cóż więc ja komentować?Doradziłęm jak ja bym to uczynił. Nie mysle komentowac upodobań wszystkich forumowiczek, bo nikt mnie o to nie prosił,a i ja nie mam takich potrzeb czy intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Miej litość IzoLuizo 19.03.11, 09:50 skomentowałam, ponieważ napisałeś, że jej mama jest kucharką z musu, mimo że w wątku wyjściowym jest napisane coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
filipbaranow prezet dla mamy - weselny 27.03.11, 18:39 naczynia kuchenne - piękne zestawy - GARNKI BERGHOFF - OPIS, OPINIE - GARNKI VINZER - OPIS OPINIE - GARNKI BACHMAYER - OPIS, OPINIE - INNE TANIE GARNKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty Re: Miej litość IzoLuizo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 11:09 Nie możesz słów wyrywać z kontekstu. Mało kto rodzi się kucharką,a historia zna wiele przypadków,że pani domu nie wiedziała nawet gdzie jest kuchnia... Jestem też przekonany,że w dziewięćdziesięciu przypadkach na sto panie wymieniłyby konieczność codziennego gotowania zgłodniałej rodzinie jako coś,czego wyzbyły by sie natychmiast. Dowodem jest i to,że pozostawione same w domu z ulgą przyjmują brak obowiazku codziennego gotowania,żywiąc się byle czym. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 08:00 Ładnie napisane... mama to kobieta, a dopiero potem kucharka. Lepiej kup prezent dla niej, a nie do kuchnii. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 09:23 Na imieniny nie kupuje się patelni, ani garnków nawet najlepszych marek, jak słusznie radzą inni kup coś co będzie tylko dla mamy, perfumy, które jej się podobają, a których sama by sobie nie kupiła, jakiś ekskluzywny kosmetyk, coś z biżuterii. Taki prezent pokaże, że widzisz ją i doceniasz nie tylko w fartuszku przynoszącą z kuchni dobre rzeczy. Coś do kuchni możesz jej dać bez osobistej okazji jeśli wiesz, że o tej rzeczy marzy. Wtedy na pewno sprawisz jej przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ale mama ma urodziny, nie imieniny! IP: *.unitymediagroup.de 18.03.11, 15:27 Praktyczny gadżet jest jak najbardziej na czasie. Kosmetyki czy biżuteria to indywidualny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 10:44 Gdybyś była moją córką, której nie mam - tak, jak najbardziej. Są ludzie, w tym ja, dla których gadżet kuchenny jest miłym prezentem. Perfumy i książki kupuję sobie sama - jako element normalnego życia. Na kuchenne cuda nie wydaję pieniędzy, bo to fanaberia ;) Nie kieruj się więc tym co "wypada" czy co powiedzą Ci inni. Zastanów się, co chciałaby dostać Twoja mama... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 10:54 ja dostalam ostatnio "kupon"na masarze, kosmetyczke moga byc inne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Prezent dla mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:02 Kupon na masarze??? A gdzie ta mama pomieści w kuchni tych masarzy??? ;-))) I skąd wezmą świń do obróbki? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 11:03 Kilku masarzy pewnie przydało by się do masowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 11:19 o jej wiecie dokladnie o co chodzi(?), o masaz,a nie masarz warto sie posmiac, Odpowiedz Link Zgłoś
kakt-us15 Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 14:44 Garnek na urodziny? Może coś bardziej oryginalnego. Dziewczyny dobrze Ci radzą - np. masaż w formie bonu prezentowego to super sprawa. Nie wiem, czy w Twojej okolicy też takie coś jest dostępne (ja kupowałam tutaj: prezentokracja. pl ). Niedawno wręczyłam swojej cioci i wiem, że o wiele bardziej ucieszyła się z niego niż z oklepanych perfum, książek itp. Kupując prezent, staraj się podarować bliskiej osobie coś idealnie dopasowanego do jej potrzeb, zainteresowań i marzeń;) Albo może dla odmiany to Ty coś ugotuj z okazji jej święta?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pocket.size Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 14:42 Ja na przykład chętnie otrzymałabym na urodziny np. dobrą patelnię grillową. Znasz mamę, jeśli uważasz, że jej to sprawi przyjemność, to czemu nie? Może dodatkowo jakieś małe perfumy czy kolczyki? Odpowiedz Link Zgłoś
filipbaranow Prezent dla mamy patelnia 27.03.11, 18:50 witam patelnia to dobry pomysł - np ceramiczna lub granitowa ------------------------------------------------------------------- PATELNIE TANIO www.patelnie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x kosmetyki to sprawa BARDZO indywidualna! IP: *.unitymediagroup.de 18.03.11, 15:25 Możesz jej dać bon towarowy do perfumerii. Jeżeli Ciebie stać, to włóż kopertę z nim do patelni ceramicznej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 15:32 ja mojej kupiłam ostatnio maszynę do chleba - głównie z myślą o wyrabianiu ciasta, bo już ręcznie nie może - i jest bardzo zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
filipbaranow Prezent garnki - dla mamy - weselny 27.03.11, 18:44 popieram - coś trwałego pomocnego naczynia kuchenne - piękne zestawy - GARNKI BERGHOFF - OPIS, OPINIE - GARNKI VINZER - OPIS OPINIE - GARNKI BACHMAYER - OPIS, OPINIE - INNE TANIE GARNKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.malgosiaaa Re: Prezent dla mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:35 Myślę, że fajnym dodatkiem do kuchni będą zakochane solniczki :) www.takapaka.pl/Produkt/302/zakochane_solniczki Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Prezent dla mamy 18.03.11, 16:33 Ja akurat od własnej Mamy dostawałam takie "praktyczne" prezenty. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Prezent dla mamy 19.03.11, 01:06 Nie i nie: jako córka: nie kupiłabym, jako matka: nie chciałabym dostać, choć ostatnio mój dorosły syn mi grozi (dokładnie: grozi), że jak nie kupię przyzwoitej patelni to dostanę na urodziny/imieniny - i cierpnę na samą myśl. Swojej mamie (aktualnie 72 lata) od lat kupuję albo jakiś album w tematyce Ją interesującej albo coś biograficznego bo ubóstwia (wszelakie opowieści o artystach typu Tyszkiewicz, Jędrusik itp), albo bilet do teatru, opery, jakiś koncert (typu benefis Pani Santor na przykład - bo tę Panią lubi). I mama zawsze jest happy:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Prezent dla mamy 19.03.11, 09:07 bebiak napisała: > Swojej mamie (aktualnie 72 lata) od lat kupuję albo jakiś album w tematyce Ją i > nteresującej albo coś biograficznego bo ubóstwia no właśnie, a mama autorki interesuje się kuchnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Prezent dla mamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 13:57 bebiak napisała: > Nie i nie: > jako córka: nie kupiłabym, > jako matka: nie chciałabym dostać, ... Nie widzę powodu, żeby nie, nie, nie.... Porządne nowoczesne patelnie są drogie i być może mama autorki wątku sobie takiej nie kupi. > Swojej mamie (aktualnie 72 lata) od lat kupuję albo jakiś album w tematyce Ją i > nteresującej albo coś biograficznego bo ubóstwia ... albo bilet do teatru, opery, jakiś > koncert... Ja swojej jeszcze starszej nawet chętnie bym kupiła bilet do teatru czy opery, ale wiem, że to byłoby trafienie kulą w płot - zdrowie i odległość od przybytków takiej sztuki nie pozwolą z niego skorzystać. Książki mama pozycza z biblioteki, albumów nie zbiera, pozostają kosmetyki i ew. jakieś apaszki czy biżu. Odpowiedz Link Zgłoś
izkaluizka Re: Prezent dla mamy 22.03.11, 22:40 dzięki wszystkim! łaziłam w weekend po arkadii, bo mam blisko, w poszukiiwaniu prezentu... nic nie ma, masakra jakaś. ale wiecie co, poczytałam co napisaoliści - w ogole ładnie piszecie, szczerze... w każdy razie kupię jej coś do kuchni i co s dla niej. bo wiem, że cieszą ją ładne rzeczy uzytku codziennego że tak powiem, a jak do tego wezme np jakiąś wizyte u fryzjera, czy kosmentyczka, albo masaż! jak myślicie? moja mama będzie miała 53 lata i jest raczej nowoczesna :) Odpowiedz Link Zgłoś
nieb-oczko Re: Prezent dla mamy 23.03.11, 13:44 Fajnie to wymyśliłaś :) Z jednej strony prezent praktyczny, a z drugiej coś dla ciała i ducha. skoro mam jest nowoczesna, to może jakiś krejzi bajer? Widziałam ostatnio w Arkadii świetne kubki do odmierzania produktów (połączenie kubka z wagą). Z propozycji dla ciała polecam zdecydowanie masaże. Nic tak nie odpręża ;) Niedawno zamawiałam bon prezentowy na masaż relaksacyjny: prezentokracja.pl/Masaz_relaksacyjny_w_domu/produkt.html. Może cię także to zainteresuje? Daj potem znać, jak się udały urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
izkaluizka Re: Prezent dla mamy 23.03.11, 22:31 no myslę, że tak będzie najlepiej. i nawet już wiem co :) w arkadii to srednio al znalazam w necie fajna rzecz praktyczą :) [url=http://www.stylowazastawa.pl/produkt/133/Patelnia_ceramiczna_Moneta_Ceramica_28_cm.html] a dla ducha wezmę własnie masaż ale w takim spa u mnie w miescie, mama juz tam byla, razem bylysmy i jej sie bardzo podbalo :) pewnie, ze napisze, ale to za tydzień, na szczęście bo ta patelnia ceramiczna ze sklepu internetowego więc musi przyjsc :) pzdr! I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała klarcia Re: Prezent dla mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 13:00 ja bym, zrobiła podobnie jak "oczko" :D Odpowiedz Link Zgłoś
filipbaranow Re: Prezent dla mamy 27.03.11, 18:42 zdecydowanie to bardzo dobry pomysł - ksiażkę przeczyta i w kąt - perfum wyczerpie a naczynia zostana na 15 lat - a ile radości znam zachowanie matki otrzymujacej naczynia kuchenne - uśmiech pełna gębą naczynia kuchenne - piękne zestawy - GARNKI BERGHOFF - OPIS, OPINIE - GARNKI VINZER - OPIS OPINIE - GARNKI BACHMAYER - OPIS, OPINIE - INNE TANIE GARNKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqwa Re: Prezent dla mamy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.11, 15:20 naczynia sa prezentem dla całej rodziny a nie dla konkretnej osoby... :P Odpowiedz Link Zgłoś