chateaux
22.10.11, 01:45
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, ze lody Carte D'or to najgorszej jakości lody na rynku nie tylko polskim, ale i europejskim. W jakimkolwiek sklepie w Europie ich nie kupiłem, czy to w Polsce, czy to we Francji, czy też w Wielkiej Brytanii, jakość jest fatalna. Za każdym razem obiecuje sobie ze to był już mój ostatni zakup lodów tej marki. Dziś jednak ponownie kupiłem - z braku wyboru - Carte D'or, tym razem Rum-Raisin w Londynie i ponownie jestem zdegustowany. Nie wiem z czego lody Carte D'or są robione, ale w temperaturze pokojowej w ciągu powiedzmy 20 minut na dnie pudełka zgromadziła się pół centymetrowa warstwa wody. Nie smaczna śmietanka, lecz prawdziwa woda o niezbyt przyjemnym nawet kolorze, ta zaś część zawartości która nie zdążyła się jeszcze całkowicie roztopić, miała granulowatą konsystencję. O smaku natomiast.... lepiej nawet nie wspominać, zmuszony byłem natychmiast napić się wody i umyć zęby.. Lubię lody,, ale chyba nawet większość nie markowych lodów jakie można kupić w pierwszym lepszym supermarkecie reprezentuje sobą lepszą jakość..
Czy tylko ja mam takie odczucia wobec lodów tej marki?
Pamiętam, jakąś dekadę temu Carte D'or były rzeczywiście jednymi z najlepszych lodów w Polsce, ale od jakiegoś czasu, bez względu na smak i kraj zakupu, są najgorszymi dostępnymi na rynku. Le