Dodaj do ulubionych

data ważności kurczaka

IP: *.173.13.35.tesatnet.pl 24.10.11, 18:14
Witam,
w nocy z soboty na niedzielę (ok. godz.2) zrobiłam pierś z kurczaka z warzywami. Wczoraj (niedz.) nie dałam rady tego zjeść, bo za dużo wyszło. No i nie wiem, czy jeszcze można to zjeść dzisiaj, czy już nie bardzo. Dodam, że zapach ma ładny, ale może to zasługa warzyw i przypraw? Przepraszam za tragicznie głupi temat, ale nie mam kogo zapytać.. Z jednej strony korci mnie ten garnuszek (w lodówce stoi), a z drugiej, to nie chcę się podtruć. Z góry dziękuję za pomoc:-)
Obserwuj wątek
    • novinka1 Re: data ważności kurczaka 24.10.11, 18:25
      Ja bym spokojnie zjadla. U mnie czesto zostaje cos z poprzedniego albo wczesniejszego dnia.
      • Gość: młodakucharka Re: data ważności kurczaka IP: *.173.13.35.tesatnet.pl 24.10.11, 18:35
        Dziękuję:-) Idę do kuchni wobec tego:-)
      • bobralus Re: data ważności kurczaka 24.10.11, 18:38
        Myślę, że do środy możesz spokojnie spożywać, o ile nie jadłaś prosto z garnka (bakterie z jamy ustnej), nie odgrzewałaś całości parokrotnie i trzymałaś w lodówce cały czas.

Ja mam świra na punkcie świeżości, większość dań "przeleżanych" na ogół średnio mi smakuje (oprócz gulaszy, lasagne itd.), ale zatrucia przez ładne kilka dni nie ma się co obawiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka