Gość: szarotka IP: 212.14.9.* 21.06.04, 10:23 Jak przyrządzić sledzie w curry. Ostatnio jadłam takie gdzie zalewa była z curry ze śmietana i majonezem. Chciałabym mniej kaloryczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
takandrynka Re: śledzie w curry 21.06.04, 10:43 jak mniej kaloryczne, to ja daje minimum majonezu i jogurt naturalny. Ale wszystko w zaleznosci od posiadanych skladnikow:) Jesli mam niespodziewanych gosci to wtedy mieszam majonez z jogurtem nat. i ew. ze smietana (ostatnio wlasnie za malo mialam jogurtu); dodaje curry, jabluszko w kostke, cebulke w kostke...i przekladam sledziki:) (przekladam warstwowo pokrojone kawalki filetow sledziowych, bo nie lubie czegos w stylu "salatka sledziowa"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarotka Re: śledzie w curry IP: 212.14.9.* 21.06.04, 13:08 kiedyś jadłam w takim przezroczystym sosie. Chyba tylko olej wymieszany z curry i z cebulką. Ale nie wiem czy sledzie przedtem moczy się w zalewie octowej.Takie bardziej by mi odpowiadały Odpowiedz Link Zgłoś