Dodaj do ulubionych

kaczka z jablkami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 20:15
czy ma ktos przepis na pieczona kaczke z jablkami? tak aby bylo pysznie?
czym przyprawic, i jak dlugo piec? dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: duck Re: kaczka z jablkami IP: 12.21.160.* 25.06.04, 20:23
      kaczke natrzec przyprawami, wegeta, sol, co kto lubi, oraz duuuuzo majeranku.
      jablka pokrojone w cwiartki mieszam z majerankiem i wkladam do srodka. brzuszek
      zaszywam. kaczke wkladam do brytfanny, podlewam woda , tak aby kaczka byla w
      1/3 przykryta woda i wkladam do piekarnika. pieke w temp 350-375 F (podkreslam,
      nie Celsjusza) tak dlugo aby byla miekka.
      naprawde, nic trudnego, a smaczna ze hej.
      smacznego
      • Gość: kl Re: kaczka z jablkami IP: *.net.autocom.pl 25.06.04, 20:30
        mniam i do tego czerwona kapusta :-)
      • Gość: wiosna Re: kaczka z jablkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 23:45
        rzeczywiscie wyszlo bardzo dobre, tylko troszku za twarde ... czy takie bylo po
        prostu mięso, czy mogłam czegos dodac/piec inaczej zeby bylo bardziej
        soczyste? :) dzieki!
        • Gość: duck Re: kaczka z jablkami IP: 12.21.160.* 29.06.04, 14:53
          nie powinno byc twarde, kaczka ktora ja robie, rozplywa sie w ustach. nie
          napisalem ze brytfanna ma byc przykryta, mam nadzieje ze tak zrobilas. Sa
          jeszcze dwie mozliwosci, kaczuszka piekla sie zbyt krotko, badz kupilas starego
          kaczora, a temu juz nic nie pomoze. Ja mam zasade ze zawsze staram sie kupowac
          maly drob, jesli potrzebuje wqiecej kupuje dwie sztuki, ale zawsze male. To
          moze, choc nie musi, oznaczac ze sa to sztuki mlode, lub nie napakowane
          hormonami wzrostu :-))
          • Gość: slonik Re: kaczka z jablkami IP: *.sympatico.ca 25.07.04, 21:31
            Kaczka w tym wydaniu jest super i do tego keliszek czerwonego wina.
          • ampolion Re: kaczka z jablkami 26.07.04, 00:58
            Kaczka powinna być ptakiem dorosłym bo młoda to sam tłuszcz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka