Gość: cium IP: *.csk.pl 16.07.04, 21:52 może ktoś ma ciekawe pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyrafa Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 16.07.04, 22:01 ja - nic odkrywczego niestety: z chlebkiem/bulka, z dzemem ulubionym, albo tylko z maslem. super jest ten serek! pozdrawiam, z. Odpowiedz Link Zgłoś
amj77 Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 17.07.04, 09:54 Gość portalu: cium napisał(a): > może ktoś ma ciekawe pomysły? Ja go jem samego. Jest tak pyszny, że nic mu więcej nie potrzeba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anita250480 Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 21.11.17, 19:09 Dużo czosnku,po trochu śmietsny ,jogurtu naturalnego i majonezu,rzodkieweczki wkroić i mozna koperku troche jak ktos lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cium Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.csk.pl 17.07.04, 10:23 ja też jem samego albo na bulce z dżemem...widocznie najprościej jest najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 11:04 mocno posolony na świerzej byłeczce z pomidorem i bazylią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.04, 11:19 A ja robię z niego twarożek, jak ze zwykłym białym serkiem- ciekawy smak. Ponadto jem na kanapce z pomidorem, albo robię jak mozarellę z bazylią i pomidorkiem, jadam go też jak zwykły biały serek. Zastosowań wiele, ale najlepiej samemu popróbować- staram się nim zastepować biały ser i smak jest bardzo ciekawy gdy stouję go do różnych cudacznych jedzonek:) Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 17.07.04, 11:48 Ja też ostatni się nim zajadam i tak się w związku z tym zastanawiam, co właściwie sprawia, że jest o tyle lepszy od zwykłego twarogu-jest mniej tłusty czy coś? Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 12:08 smakuje tak jakby był zrobiony z zagęszczonego (odparowanego mleka), a chudy to on chyba nie jest :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swinka a ja lubie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 12:36 na swiezej buleczce z miodzikiem , mniami:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ampolion Capri cheese - przepisy (Eng.) IP: *.proxy.aol.com 17.07.04, 16:20 www.google.com/search?q=%22capri+cheese%22&btnG=Search&hl=en&lr=&ie=ISO-8859-1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz bardzo przyzwoity wyrób mleczarski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 22:25 lubie! glownie oliwą, bazylią i pomiddori ale i z miodem na slodko do łyknięcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katt Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 10:51 nie wiem, jaka jest procedura przygotowania i z czego capri jest robiony (coś mi się wydaje, że z dodatkiem jakieś serwatki albo śmietanki, bo dla mnie to smak lekko pod maślano-kremowy podchodzi), ale smak rzeczywiście jest niczego sobie! jak go jeść? ktoś wyżej napisał, że im prościej tym lepiej raczej na słono (bo sam w sobie jest lekko słodkawy i wolę tę naturalną słodycz przełamać niż podkręcać) najlepsza opcja (wczoraj wypróbowana): pokrojony w plastry posypane solą, świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem i szczypiorkiem ale myślę, że nie najgorzej prezentowałby się w formie sałatki capresse (a więc jako zastępstwo mozarelli obok pomidorów).. hmm.. z bazylią (świeżą!), pieprzem, oliwą - to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 18.07.04, 16:18 przepraszam za moze glupie pytanie: co to jest "serek capri typu wloskiego"? poza PL jestem... czy wszedzie w Polsce mozna dostac? na polce czy w stoisku serowym? niektore opisy narobily mi smaka, a ze niedlugo jade do Polski na wakacje... dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 18.07.04, 16:49 jutka1 napisała: > przepraszam za moze glupie pytanie: co to jest "serek capri typu wloskiego"? To jest bialy serek,zafoliowany,w ksztalcie kulki.U mnie (Legnica)mozna go dostac tylko w supermarketach i to nie zawsze :( Ubolewam nad tym,bo czesto specjalnie po niego jade,a go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Dethy.... 18.07.04, 17:09 Czyli jest szansa, ze we Wroclawiu dostane... bede szukac i dziekuje za opis :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: Dethy.... IP: *.internetia.net.pl 22.04.13, 23:10 We Wro do kupienia w Almie i w delikatesach w pasażu. Wydaje mi się, że w Piotrze i Pawle też będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Dethy.... 23.04.13, 08:27 tak... nie a to jak wygrzebanie wątka sprzed 7 lat... mysle, ze przez ten czas autor pytania juz dawno sobie poradził ludzie, pogieło was z tymi wykopaliskami watków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytlek Re: Dethy.... IP: 171.192.0.* 23.04.13, 12:22 > tak... nie a to jak wygrzebanie wątka sprzed 7 lat... 13-4=7 ?? Z matematyka cos kiepsko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domkia Re: Dethy.... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.07.14, 14:54 we Wrocławiu w sklepie Stokrotka Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 18.07.04, 17:04 Prawdziwy capri jest z mleka koziego. Można zrobić samemu (Eng.): www.gourmetsleuth.com/recipe_goatcheese2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 ampolion.... 18.07.04, 17:11 Dziekuje! Uwierz lub nie, ale mam nadzieje, ze bede miec dostep do koziego mleka, wiec sprobuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: caprino 19.07.04, 09:25 Zastanawialam sie jaki to ser. "Caprino" sie nazywa we Wloszech, czyli ser kozi. Bardzo dobry faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amatorka Re: caprino IP: *.wsip.com.pl 19.07.04, 12:49 Pomidory w 16-tki, serek w grubszą kostke, posypać sola i ziołami(koperek, albo bazylia, mogą być tez zioła do sałatek-kamis(najlepsze!!!)).Czasami dodaję do tego świży ogórek-też pokrojony w kostkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiilla Re: caprino IP: *.play-internet.pl 18.09.14, 21:50 ten polski w żaden sposób nie przypomina tego włoskiego. Jest obrzydliwy. Kiedy się otworzy opakowanie i ukroi kawałeczek można odnieść wrażenie, że jest omolały. Moja babcia je no codziennie od paru lat - tak jej zasmakował. Nabawiła się w międzyczasie poważnych zaparć. Uważam, że to między innymi zasługa tego "wspaniałego" serka. Polecam włoski oryginał, bo to "gówienko" nie nadaje się nawet dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek serek capri IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.14, 16:21 a da się go użyć np. do farszu z pieczarkami i papryką do roladek z kurczaka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: serek capri IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.14, 21:23 może 10 lat temu tak, teraz pewnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nessie Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.rzeszow.mm.pl 24.07.14, 00:04 Ten serek dobrze zastępuje paneer w przepisach kuchni indyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymina Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.14, 00:23 Serek Capri można jeść na wiele sposobów. Jest dobry zarówno na słodko (np z dżemem, ale można także zrobić z niego placuszki) czy na słono (najbardziej go lubię w dodatku do kuchni włoskiej - ostatnio stosuję go jako zamiennik mozzarelli). Odpowiedz Link Zgłoś
sebmroz Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 29.09.14, 11:05 Ja jem jak twaróg :) z jogutrem i miodem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mabi srek capri IP: *.play-internet.pl 05.01.15, 17:42 swietnie mozna go tez smazyc z ziolami dlatego mysle ze robiony cos jak panir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.play-internet.pl 20.04.21, 21:00 Dla mnie najbardziej z pesto bazyliowym, pomidorkami, bazylią i orzechami, ewentualnie słonecznikiem 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smacznego Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.toya.net.pl 26.04.21, 20:40 Obudziłaś się po 17-u latach od pierwszej daty z tym pytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
carameleq Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 19.05.21, 11:33 Z pomidorem i szczypiorkiem najsmaczniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? IP: *.jmdi.pl 10.08.21, 21:35 Do dań smażonych plus oliwa. Dużo zmienia, choć mozarella lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
waria29 Re: serek capri typu włoskiego- z czym to sie je? 11.08.21, 11:31 Polecam z pokrojonymi pomidorami, świezą bazylią, oliwą i odrobiną soli i pieprzu Odpowiedz Link Zgłoś