Dodaj do ulubionych

ricotta do doświadczonych

IP: 5.134.64.* 31.10.13, 08:38
słuchajcie kupiłam 2 kubki ricotty, zostawiłam przez gapiostwo w pokoju na całą noc, nie mam zbyt dużego doświadczenia z tym serem, pachnie OK, smakuje w miarę normalnie (chyba), zamierzam upiec ciasto, co się może ewentualnie stać jeśli jednak jest trafiona,

1. ciasto będzie kwaśne?
2. ser się brzydko zważy?
3. inne?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: ricotta do doświadczonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 08:54
      W lecie moglabyś sie martwić, teraz nic nie powinno się zlego stać - piecz ciasto i sie nie przejmuj :-)
      • Gość: x Re: ricotta do doświadczonych IP: 5.134.64.* 31.10.13, 14:06
        dzieki :)
    • ania_m66 Re: ricotta do doświadczonych 31.10.13, 12:27
      taa, ser sam wskoczy na wage ;)
      pieke glownie to ciasto z ricotta , ale musi byc koniecznie z lukrem rozmarynowym ktory pominela forumka.
      jest to jedno z najlepszych ciast ever.

Gość portalu: x napisał(a):

> słuchajcie kupiłam 2 kubki ricotty, zostawiłam przez gapiostwo w pokoju na całą
      > noc, nie mam zbyt dużego doświadczenia z tym serem, pachnie OK, smakuje w miar
      > ę normalnie (chyba), zamierzam upiec ciasto, co się może ewentualnie stać jeśli
      > jednak jest trafiona,
      >
      > 1. ciasto będzie kwaśne?
      > 2. ser się brzydko zważy?
      > 3. inne?
    • mhr2 Re: ricotta do doświadczonych 31.10.13, 13:46
      gdzie twarog przezyje to przezyje tez ten gotowany:)
    • squirk Re: ricotta do doświadczonych 31.10.13, 15:56
      Gość portalu: x napisał(a):

> słuchajcie kupiłam 2 kubki ricotty, zostawiłam przez gapiostwo w pokoju na całą
      > noc

Zrobiłam to samo z tydzień temu, przeoczyłam reklamówkę z nabiałem bo pakuję się i wszędzie kartony i torby, nic się z ricottą nie stało, jest już dość chłodno, w lecie bałabym się takiego sera użyć ale teraz bez wahania.
      :-)
      • ania_m66 Re: ricotta do doświadczonych 31.10.13, 16:15
        o, widze, ze pierwsza linijke mojej odpowiedzi mi zjadlo.
        jesli mialabys w domu saune, to moze, choc watpie. o tej porze roku nic nie bedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka