Dodaj do ulubionych

Zmywarka bosch czy amica

IP: 213.17.144.* 06.03.10, 23:47
BOSCH Zmywarka SGS 44E18EU czy AMICA Zmywarka ZWA628I
to moja pierwsza zmywarka ;-D proszę o pomoc w wyborze. Amica ma 5 lat gwarancji :) bosch dla mnie nie jest GURU jak to określił Boscha sprzedawca w avans...
Obserwuj wątek
    • ka_thy Re: Zmywarka bosch czy amica 07.03.10, 12:14
      Widocznie sprzedawca w Avansie ma mniejszą premię (albo wcale) ze sprzedaży Boscha. Bo tu odpowiedź jest jedna - tylko Bosch.
    • loola_kr Re: Zmywarka bosch czy amica 07.03.10, 14:54
      Jak dla mnie - tylko Bosh (chociaz nie wiem czy taki model...). Z Amiki nie
      kupiłabym żadnego sprzętu...
      • Gość: kobra Re: Zmywarka bosch czy amica IP: 213.17.144.* 07.03.10, 17:35
        a jaki model 60-tki wolnostojącej polecisz? Bo szczerze mówiąc nie wiem co wybrać.
        • loola_kr Re: Zmywarka bosch czy amica 08.03.10, 11:45
          wybierz cichą, żeby miała składane kosze, temp. 70 st. i metalowe wnętrze.
          może taka?:
          www.ceneo.pl/3792607
          tylko nic nie napisali o wnętrzu.
          tu sa inne:
          www.ceneo.pl/Zmywarki;0020-20-0-0-1;0112-0;017P0-911P4-34320.htm
          możesz sobie prównać :)
    • Gość: kasika Re: Zmywarka bosch czy amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 21:25
      Bosch, zdecydowanie.
      Zależy ile chcesz przeznaczyć kasy. Wybierz taką która ma małe zużycie wody i energii i poziom hałasu niski. Jak najmniej bajerów. Wystarczy że ma skrócony program, regulowany i składany kosz.
      • johana75 Re: Zmywarka bosch czy amica 12.03.10, 22:54
        Zadna zmywarka nie ma składanych koszy. Mają za to składane kolce w koszach ;)
    • obserwator2010 Re: Zmywarka bosch czy amica 08.03.10, 07:29
      Bierz zmywarkę Bosha ale najlepiej klasy Silence Plus (warto dołożyć
      trochę kasy, jest cichuśka, nic nie słychać nawet podczas mycia w
      środku nocy) i koniecznie z metalowym wnętrzem komory zmywaka(unikaj
      zmywarek z dnem ze sztucznego tworzywa, które się nie sprawdza i
      odkształca). Te metalowe Boschki są produkowane jeszcze w fabrykach
      niemieckich.I biorą na pełnym programie max. 12-15 litrów wody.
      • Gość: kobra Re: Zmywarka bosch czy amica IP: 213.17.144.* 08.03.10, 19:21
        czytałam o tym metalowym wnętrzu komory, niestety nie wspominają o wnętrzu w opisach na www. Nie wiem czy i gdzie w PL takie oferują...
        z electro polecono mi SGS 55E98EU
        a w sklepach stacjonarnych w wiedzę sprzedawców nie wierzę...
        • obserwator2010 Re: Zmywarka bosch czy amica 08.03.10, 21:21
          Zmywarki Boscha klasy Silence Plus kupisz w każdym Saturnie, Media, Euro
          AGD,Electroworldzie i tam je możesz zobaczyć. Wejdź też na stronę i poczytaj:
          www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki.html
          Modele Silence Plus i wyższe w kwocie od 2,5 tys.zł wzwyż mają w większości
          komory metalowe. Ale najlepiej samemu sprawdzić i dopiero potem zamówić.
          • Gość: kobra Re: Zmywarka bosch czy amica IP: 213.17.144.* 08.03.10, 22:29
            2,5 wzwyż to już trochę dużo dla mnie... maxymalnie te 1,7 myślę . oglądałam boscha na żywo, ale jak wiemy z tworzywem w środku...
    • Gość: kobra Re: Zmywarka bosch czy amica IP: 213.17.144.* 08.03.10, 19:27
      oczywiście nie jest dla mnie super ważne oszczędzenie 200-300 zł na zmywarce ale nie musi też mieć bóg wie czego , z czego i tak nie skorzystam...

a jak już jesteśmy w temacie... mam kupić: sól, nabłyszczacz i "proszek"... to wszystko osobno czy jakieś 3w1?
      • Gość: Wand-a1 Re: Zmywarka bosch czy amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 20:06
        w sumie musisz kupić wszystko :)
        Jeżeli masz twardą wodę /o stopniu twardości dowiesz się dzwoniąc do wodociągów/
        musisz stosować sól do zmywarek. Jak ustawić dozowanie przeczytasz w instrukcji.
        Mniej więcej uzupełniam sól dwa razy do roku.
        Nabłyszczacz też wlewam, szkło pięknie się błyszczy i nie ma zacieków.
        No i do każdego mycia tabletka.
        Czytałam, że proszek do zmywarek to oszczędniejsze rozwiązanie.
        nie próbowałam
        • Gość: kobra Re: Zmywarka bosch czy amica IP: 213.17.144.* 08.03.10, 22:35
          hehe trochę tego jest :) nowe sprzęty to fajne emocje :)
      • Gość: kasika Re: Zmywarka bosch czy amica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.10, 11:31
        mam kupić: sól, nabłyszczacz i "proszek"... to
        > wszystko osobno czy jakieś 3w1?

Ja kupuje tylko tabletki 3 w 1. Nic więcej nie używam.
    • Gość: x ze względu na gwarancję wziąłbym Amicę, IP: *.unitymediagroup.de 09.03.10, 22:27
      Bosch się może po dwóch latach rozłożyć i wtedy d... zimna, wyrzucony pieniądz.
      • obserwator2010 Re: ze względu na gwarancję wziąłbym Amicę, 09.03.10, 23:29
        Gość portalu: x napisał(a):

> Bosch się może po dwóch latach rozłożyć i wtedy d... zimna, wyrzucony pieniądz.

Jest to jakiś sensowny argument, ale z drugiej strony zmywarka Boscha z racji
        kilkudziesięcioletniej produkcji zmywarek przez koncern ma znacznie większe
        szanse przepracować ponad 10 lat bezawaryjnie niż Amica. Jeśli kryterium są
        ograniczone finanse, nie ma co kombinować. Amica jest tańsza. I też może się
        dobrze sprawować.
        • Gość: mirek Re: ze względu na gwarancję wziąłbym Amicę, IP: *.147.68.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.03.10, 09:33
          Moja Babcia mówiła "ludzi biednych nie stać na tanie rzeczy". Awaryjność sprzętu
          Amiki to powszechnie znana sprawa i fakt 5 letniej gwarancji tego nie zmienia.
          Kłopoty z naprawami i serwisem to nic przyjemnego.
          Odłóż jeszcze trochę pieniędzy i kup Boscha z wyższej półki, tego robionego w
          Niemczech, będziesz miała spokój na lata.
          • mruwa9 swieta prawda 10.03.10, 11:00
            co jest tanie, to jest drogie.
            Lepiej miec dobra zmywarke z roczna gwarancja, niz tansza, z 5-
            letnia, ktora trzeba bedzie wykorzystywac co rusz.
            Prawdopodobienstwo trafienia na sprawna i bezawaryjca amike jest
            mniejsze, niz prawdopodobienstwo trafienia na felernego boscha
    • miedwick Re: Zmywarka bosch czy amica 10.03.10, 10:38
      ja na pewno nie polecam boscha.
      Szmelc i gówn...o
      Kupiłem raz i po roku spaliła się terma.
      • Gość: kobra jutro kupuję i dalej... IP: 193.108.194.* 12.03.10, 16:36
        i dalej jestem w ciemnej du... bo powyzej 2 tys nie wydam ...
        • obserwator2010 Re: jutro kupuję i dalej... 12.03.10, 16:59
          Wcale nie jesteś. Bierz najtańszą ale z metalową komorą. Powinnaś się w 2
          tys.zmieścić.Widziałem wczoraj w Euro wolnostojące metalowe boschki (60-tki) w
          jakiejś promocji.Cena 2099 zł.
          • Gość: ko Re: jutro kupuję i dalej... IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.10, 18:09
            ok, dziękuje :) napisze co kupiłam , pozdr
            • Gość: kobra made in germany IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.10, 21:38
              SMS 53M08 EU
              "jeśli literka M między cyframi to produkt jak wspomniałem made in
              germany , który różni sie tym że dno jest z metalu szlachetnego jak
              i całe wnętrze , literka E spód z tworzywa"
              to w koncu metal czy tworzywo
              • Gość: basia Re: made in germany IP: *.idealan.pl 12.03.10, 22:19
                Metal. Chodzi o literkę po dwóch pierwszych cyfrach.
                • Gość: kobra Re: made in germany IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.10, 22:39
                  jednym słowem to, co polecał sprzedawca, to plastik fantastik... SGS
                  55E98EU
                  • johana75 Re: made in germany 12.03.10, 23:01
                    Szkoda ze potrzebujesz wolnostojącej. Ja mam do zabudowy z metalowym dnem do
                    1.700zł Boscha...mogę polecić. To moja 3 zmywarka.
                    www.ceneo.pl/2295519
                    Jesli chodzi o zmywanie to proszek sól i nabłyszczacz wychodza taniej a jakośc
                    mycia ta sama. Nie wierzcie we wszystko co jest w reklamach.
                    Tabletki to to samo co proszek, tylko sprasowany i podany w estetyczniejszej
                    formie...
                    • Gość: kobra Re: made in germany IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.10, 00:00
                      potrzebuję wolnostojącej, bo sprowadzam się do domu, gdzie wprawdzie
                      są meble pod wymiar ale tam gdzie jest zabudowana lodówka ja
                      wstawiam zmywarkę i ... i chyba na tyle...
    • Gość: aada Re: Zmywarka bosch czy amica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 12:16
      Tylko Bosch - są super. amica może ma 5 lat gwarancji ale co z tego jak serwis
      gwarancyjny do du......y. Duże problemy z uznaniem gwarancji i wymianą.
    • Gość: kobra Re: Zmywarka bosch czy amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 07:29
      dziś mi JĄ mają przywieść...nareszcie będę miała piękne dłonie:)))))))))))
      • Gość: kobra Re: Zmywarka bosch czy amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 09:30
        pierwsze mycie za mną:)
        jest cicha, pojemna i moje kieliszki nigdy się tak nie błyszczały, mimo, że nie zastosowałam nabłyszczacza.

dziękuję wszystkim

• mruwa9 Re: Zmywarka bosch czy amica 27.03.10, 11:47
          a co w koncu kupilas? Bosch?
          • johana75 Re: Zmywarka bosch czy amica 27.03.10, 12:01
            o to samo chciałam zapytać ;)
            • Gość: kobra Re: Zmywarka bosch czy amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 00:03
              tak, boschkę , tę którą polecałaś :) przez electro.pl
              • johana75 Re: Zmywarka bosch czy amica 28.03.10, 13:46
                Tą którą ja poleciłam? Przecież chciałaś wolnostojącą....a ta jest do zabudowy.
                Tą ?
                www.ceneo.pl/2295519
                Jeśli nie to wstaw linka do niej ;)
                • Gość: kobra Re: Zmywarka bosch czy amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 20:39
                  a, przepraszam, to ktoś inny polecił :) SMS53M08EU

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka