Dodaj do ulubionych

Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku

16.03.14, 23:37
Ktoś nas wpuszcza w straszne maliny.
Odpowiadamy, nie bacząc, że wątek założono np. siedem lat temu.
Kto to odgrzebuje i po co?
Myśmy sobie już wówczas wyjaśnili wszystko, wiec po jakiego dzidziusia to się wyciąga?
Żeby forum nie zaginęło?
Ale takie wyciąganki tylko zniechęcają.
Obserwuj wątek
    • Gość: kot No co Ty nie powiesz? IP: 168.63.172.* 17.03.14, 06:24
      Po ponad roku się obudziłeś? Raczej zadaj pytanie tzw. "opiekunce forum" dlaczego pomimo zapewnień nie kasuje ich. Obiecała a potem dostała po łapkach bo to świadoma polityka firmy. Ten wątek zniknie szybciej niiż stare.
      • minor_swing Re: No co Ty nie powiesz? 17.03.14, 08:24
        eee?
        posty spamerów są kasowane, posty typu "nie wiem" również.
        jeśli ktoś chce się dopisać to przecież ja nie mogę mu tego zabronić, to nie jest moje prywatne forum.
      • quba Re: No co Ty nie powiesz? 17.03.14, 08:43
        nie, tylko wczoraj odpowiedziałam na kilka takich wątków,
        przejrzałam stronę pierwszą forum a na niej jest może dziesięć wątków nowych, a reszta sprzed 10 lat, w których nagle ktoś opowiedział na dawno zadane pytanie,

to znaczy, że nikt tych wątków nie wygrzebuje z archiwum, tylko one tu są na tej właśnie pierwszej stronie
        a po co?
        • minor_swing Re: No co Ty nie powiesz? 17.03.14, 09:03
          ktoś je właśnie wygrzebuje - jeśli jest to spamer, post jest kasowany a wątek wraca na dawne miejsce.
          ale jeśli ktoś odpowiada merytorycznie, to ja tego nie kasuję, bo z jakiej racji?
          • Gość: kot Pomijając starocie to co robi IP: 199.200.120.* 18.03.14, 12:51
            toto: forum.gazeta.pl/forum/w,77,150102974,150102974,lodowka_jak_zmniejszyc_rachunki.html
            na kuchni? I nie tylko to a wisi już któryś dzień.
            • Gość: kot Albo to: IP: 199.200.120.* 18.03.14, 12:54
              forum.gazeta.pl/forum/w,77,108289120,108289120,Garnkki_365_IKEA_rdzewieja_.html
              Gary rdzewieją już 4 rok. A powinny na "oślej ławce".
              • minor_swing Re: Albo to: 18.03.14, 13:43
                ja nie mam możliwości przesuwania wątków.
                poza tym, czy zadałeś sobie trud kliknięcia w odnośnik przy "opiekuje się" w nagłówku?
                bo chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę na czym polega funkcja AESa.
                • Gość: kot No proszę, kolejne dwa niewygodne posty skasowane. IP: 168.63.148.* 18.03.14, 17:40
                  A "zapach pieprzu" sprzed iluś tam lat ma się dobrze. forum.gazeta.pl/forum/w,77,80342696,80342696,Jak_pachnie_pieprz_.html
                  Skasowane posty to: wszczęcie przez prokuraturę w Gdańsku postępowania w sprawie znieważenia Prezydenta RP na forum "kuchnia" a drugi to wątpliwe kwalifikacje minor-swing do "opiekowania" się forum jakby nie było eksperckim. Za to swój post pozostawiła podważający moją znajomość sieci. Dziecinko - więcej pokory.
                  • minor_swing Re: No proszę, kolejne dwa niewygodne posty skaso 18.03.14, 19:01
                    w skasowanym poście "postraszyłeś" mnie służbami, które się mną zainteresują - btw, nawet zabawne to było, dzięki :)

nie podważam Twojej znajomości sieci, tylko mojej roli tutaj.
                    Twój zabawny rysuneczek obrazujący moje kontakty z "górą" nijak ma się do rzeczywistości.
                    W kwestii przeniesienia, przywrócenia wątku/postu, zbanowania użytkownika używam dokładnie takiego samego adresu jak każdy inny użytkownik forum: forum@agora.pl.
                    Jako opiekun społeczny mogę tylko usunąć post lub wątek.
                    Co istotne - nie jestem jedyną osobą na Kuchni, która ma uprawnienia do usuwania postów.
                    • Gość: kot A może tak merytorycznie lub o czymś IP: 199.200.120.* 18.03.14, 19:35
                      czego nie wiem? Wy, dzieciaki jesteście śmieszne aż do bólu.
                    • beata_ Minor, daj spokój... :-) 18.03.14, 19:41
                      Na forach gazety pełno jest frustratów, którzy dzień bez dowalenia moderatorowi uważają za dzień stracony. Najwyraźniej mamy tu do czynienia z takim przypadkiem. Takich trzeba albo ciąć bez litości, albo ignorować. Jakakolwiek dyskusja jest bezcelowa.
                      :-)
                      • Gość: kot Wcinanie się bez znajomości tematu to szczególny IP: *.csail.mit.edu 18.03.14, 20:09
                        rodzaj frustracji czy brak podstawowej kindersztuby? I dlaczego mnie obrażasz? Czyżbyś była forumową "idiotką"? (Jak Kuba Bogu...) Równie dobry domysł jak Twój na mój temat... Beatko...
                        • beata_ Tak się składa, że temat znam od podszewki. 18.03.14, 20:12
                          Ignor, frustracie :-)
                          • Gość: kot Skoro to Cię uspokaja... nt IP: *.csail.mit.edu 18.03.14, 20:27
                          • bene_gesserit Re: Tak się składa, że temat znam od podszewki. 18.03.14, 20:45
                            Jestem za nieśmiertelną zasadą: nie dyskutować, wrzucać do czerwonego kosza. Im szybciej wytną, tym lepiej.
                            • mhr2 dlaczego to nie dziala? 19.03.14, 13:31
                              bene_gesserit napisała:

> Jestem za nieśmiertelną zasadą: nie dyskutować, wrzucać do czerwonego kosza.
                • Gość: kot Możemy się tak bawić "aesie" w nieskończoność.nt IP: 168.63.148.* 18.03.14, 17:41
          • coralin Re: No co Ty nie powiesz? 18.03.14, 20:32
            Mądrze robisz. Nie przejmuj się uwagami. Przecież inni też mogą zostać społecznymi moderatorami, ale wolą energię poświecić na krytykę. Doceniam Twoją pracę, bo na niektórych forach moderatorzy są nadgorliwi.
            • minor_swing Re: No co Ty nie powiesz? 18.03.14, 22:57
              dzięki za miłe słowa :)
    • Gość: x odpowiadajmy ad rem nie ad personam, IP: *.unitymediagroup.de 17.03.14, 08:43
      przecież pojawiają się nowi czytelnicy i czytają porady. Wiedza kuchenna tak szybko się nie starzeje.
      • mhr2 nowi czytelnicy 17.03.14, 16:05
        Gość portalu: x napisał(a):

> przecież pojawiają się nowi czytelnicy i czytają porady.

musza znac "starsza kuchnie", czy musza znac zle wpisy?
    • qubraq Re: Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku 17.03.14, 09:15
      Quba miłaja, moja "nickowa" krewniaczko, nie wałnujsia, nie warto... ;-) jesli jakis "odgrzebany po latach" temat Cię wkurza to - jak mówiła nasza śp. Emka z Krakowa - weź garść rzepaku, ściśnij mocno i olej to... naprawdę szkoda zdrowia ;-)
      • jarek_zielona_pietruszka Re: Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku 17.03.14, 09:30
        qubraq napisał:

> Quba miłaja, moja "nickowa" krewniaczko, nie wałnujsia, nie warto... ;-) jesli
        > jakis "odgrzebany po latach" temat Cię wkurza to - jak mówiła nasza śp. Emka z
        > Krakowa - weź garść rzepaku, ściśnij mocno i olej to... naprawdę szkoda zdrowia
        > ;-)

Masz rację Qubraqu. Tylko nie zawsze zwracasz uwagę na daty postów. Nie zawsze to co było aktualne 10 lat temu jest aktualne dzisiaj. Tak jak 10 lat temu uważałem, ze Lubaszka ma dobre wyroby, tak teraz moje zdanie jest odwrotne. Gdy teraz ktoś przeczyta może mieć do mnie pretensje, że polecam taką piekarnię. :( :(
        • qubraq Re: Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku 17.03.14, 16:59
          jarek_zielona_pietruszka napisał:

> Masz rację Qubraqu. Tylko nie zawsze zwracasz uwagę na daty postów.

masz racje Jarku, czasem sie zagapie ale na ogół staram sie zwracać na to uwagę... ;-)
          natomiast z przyjemnoscia i sentymentem czytam dawne posty ludzi, których kiedyś poznalem - często osobiście - na naszych kuchennych czy pekaesowych spotkaniach i nie tylko, ludzi ktorzy mi kiedys pomogli, podpowiedzieli coś, ludzi których polubilem i którzy jakos stali sie częścią mojego żywota... ;-)
    • mamalgosia Re: Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku 17.03.14, 11:20
      Ja na innych forach - zdrowotnych - też się dałam nabrać.
      Bez sensu
    • posenerka Re: Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku 17.03.14, 11:39
      Te wątki mają po 10 lat - historia. Fajnie powspominać co się na forum działo 10 lat temu.
      Co było trendy, jakie były problemy.
      I co się zmieniło od tego czasu? :)

Ja te wątki traktuję dość rozrywkowo, to nie jest tak, że wszystko w nich zawsze zostało już wyjaśnione, przez 10 lat mogły powstać nowe rozwiązania. ;)
      • Gość: x żeby wątki traktować rozrywkowo trzeba IP: *.unitymediagroup.de 17.03.14, 13:59
        być pyrą i mieć luz w doopie ;)
        Dla większości forum to wyrocznia!
    • coralin Re: Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku 17.03.14, 16:21
      Większość z tych tematów nie straciła na aktualności. Jeśli wątek oczyszczony ze spamu, to można kontynuować. Jesienią ktoś odświeżył wątek o gorzkiej cukinii. Idealnie pasujący do pory, aktualny.
      • mhr2 mysle ze takie sa beznadziejne 17.03.14, 17:32
        coralin napisała:

> Jesienią ktoś odświeżył wątek o gorzkiej cukinii

gorzka cukinia!
    • very.martini Re: Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku 18.03.14, 15:44
      Szczerze mówiąc, to nie bardzo rozumiem, o co chodzi. Po roku intensywnej bytności na forum, na którym tępi się zakładanie nowych wątków, a chwali dopisywanie nowych postów do starych tematów, jestem jak najbardziej za taką opcją. Chociaż - niewątpliwie - wyciąganie nagle listy "dobrych" produktów, która od 2008 roku zdążyła się zdezaktualizować, świadczy o braku rozsądku.
      Pomijam spamerów, którzy odgrzebują wątki sprzed wielu lat.

16%VOL
      22%VAT
    • mmagi Re: Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku 21.03.14, 11:03
      znów dzis debile powyciagali watki
    • mhr2 Re: Zwracajcie uwagę na DATĘ założenia wątku 21.03.14, 11:25
      quba napisał:

> Ktoś nas wpuszcza w straszne maliny.

, a jak zalozyles nowy watek, u mnie nie dziala?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka