Dodaj do ulubionych

Pomocy.....mam thermomix i nie wiem......:-(

20.03.10, 15:18

co to są miarki TM ? a interwał ? Przykładowo mam w przepisie ..2 TM wody...to ile to jest? a co to znaczy wyrabiać przez interwał ? czy to jest dodatkowe urządzenie które się zakłada wewnątrz? Zaznaczam że mam od 3 dni samo urządzenie i nakładany motylek i nic więcej...Pomocy!
Obserwuj wątek
    • junkersica Re: Pomocy.....mam thermomix i nie wiem......:-( 20.03.10, 15:49
      Miarka TM to plastikowy kubeczek, którym "zatykasz" pokrywke. 1 miarka to 100 ml. Interwał to funkcja ugniatania ciasta - w modelu 31 to przycisk z kłosem (prawy dolny "róg"). Nie masz plastikowego koszyczka? Ani kopystki? A moze masz starszy modek (tam też wszystko powinno być). W starszym, o ile pamiętam, interwał włącza się pociągając za gałkę obrotomierza i przekręcając w prawo.
      • junkersica Re: Pomocy.....mam thermomix i nie wiem......:-( 20.03.10, 23:16
        Aha, żeby włączyć interwał w tm31 trzeba najpierw ustawić obroty na obrazek naczynia miksującego z otwartą pokrywką (raz w lewo).
        • zarowska Re: Pomocy.....mam thermomix i nie wiem......:-( 21.03.10, 12:26
          Trochę to dziwne, gdzie ty kupiłaś thermomix, bez pokazu? Na pewno
          wszelką pomoc udzieli ci przedstawiciel z którym spisałaś
          zamowienie. Jeżeli jednak kupiony był inaczej to na początek
          zacznij od instrukcji obsługi.
          • r.bla Re: Pomocy.....mam thermomix i nie wiem......:-( 01.04.10, 13:44
            Ja to mam pożyczone..ale już mądrość Wasza mnie oświeciła!!!Dzięki za
            rady!Pozdrawiam
    • agagrabiec74 Re: Pomocy.....mam thermomix i nie wiem......:-( 11.05.10, 09:02
      Najlepiej będzie przeczytać instrukcję, tam wszystko jest.
      • alhana82 Re: Pomocy.....mam thermomix i nie wiem......:-( 14.05.10, 14:23
        ja nie dostalam instrukcji, a thermomix dostalam w prezencie, a w
        starszej wersji w niebieskiej ksiazce ktora dostalam, nie bylo tej
        informacji, i ja wiedzialam ale inni juz nie jak wlaczyc interwal
    • sasiadka43 Re: Pomocy.....mam thermomix i nie wiem......:-( 20.04.11, 19:14
      chętnie pomogę, prosze o kontakt na gg 12391918 lub malgorzata2506@gmail.com
      Miarka MT to korek pokrywy o pojemności 100 ml, a do wrąbka 50 ml. Interwał to przycisk do wyrabiania ciasta. Należy włożyć wszystkie składniki do naczynia miksującego, zamknąc pokrywę, ustawić pokretło obrotów na pozycję "zamkniete", ustawić czas wyrabiania ciasta zgodnie z przepisem i nacisnąc przycisk Interwał (kłosek), życzę smakowitych potraw, pozdrawiam serdecznie i prosze o kontakt, Małgorzata

'
    • annatm Re: Pomocy.....mam thermomix i nie wiem......:-( 05.05.11, 10:22
      Na pomoc można zawsze liczyć na forum Thermomix, a fantastyczne przepisy można znaleźć w Przepisowni - www.przepisownia.pl
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka