Dodaj do ulubionych

Przepiórki - ile piec?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.04.14, 14:07
Witam!
Czy wie ktoś ile należy piec przepiórki?
W jednym przepisie piszą że 25 minut, w innym 2 godziny. Trochę za duża ta różnica.
Może ktoś z Was przyrządzał?
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Przepiórki - ile piec? 17.04.14, 14:33
      na to pytanie nie da sie jednoznacznie udzielic odpowiedzi.
      skad taka rozpietosc czasu pieczenia w przepisach?
      jesli zadasz sobie troche trudu i im sie dokladnie przyjrzysz zobaczysz ze zalezy to:
      - od ich ilosci
      - czy sa czyms nadziane czy nie
      i od temperatury pieczenia
      dlatego co przepis to inny czas.
      poniewaz nie wiemy jak i ile ich chcesz przyrzadzic nie mozna ci precyzyjnie pomoc.
      jesli juz wybralas jakis, wklep albo podaj linka, to poradzimy.
      jesli nie, spojrz tu www.chefkoch.de/rs/s0t69/wachteln+-backofen/Braten-Rezepte.html
      bo mam nadzieje, ze niemiecki znasz piszac z niemiec i wybierz jakis wysoko oceniany tudziez uwaznie przeczytaj komentarze.
      dobre sa przepisy jamie olivera na przepiorki. gugiel na pewno bedzie pomocny.
      rowniez i w tym wypadku polecam czytac komentarze pod przepisem.
      ogolnie jednak najlatwiej sprawdzic czy drob jest gotowy wbijajac w niego widelec :)
      ja raczej wybralabym przepisy gdzie pieczemy dluzej w nizszej temperaturze, ale nie ma nakazu wybrania czegos innego.

Gość portalu: Jagna napisał(a):

> Witam!
      > Czy wie ktoś ile należy piec przepiórki?
      > W jednym przepisie piszą że 25 minut, w innym 2 godziny. Trochę za duża ta różn
      > ica.
      > Może ktoś z Was przyrządzał?
      • Gość: Jagna Re: Przepiórki - ile piec? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.04.14, 16:13
        Aniu, dzięki za odpowiedź
        Jeśli chodzi o konkrety - chciałam spróbować przepisu z Kuchni Lidla:

kuchnialidla.pl/product/przepiorka-w-musztardzie-i-pomaranczach
        Uwielbiamy z mężem wszystko co musztardowe, tak więc najchętniej tak chciałabym przyrządzić tą przepiórkę. Tylko te 25 minut wydaje się niewystarczające.

Dzięki jednak za linka, co prawda niemieckiego uczę się dopiero od paru miesięcy ale od czego są tłumacze :)
        • ania_m66 Re: Przepiórki - ile piec? 17.04.14, 17:18
          nie wiem jak patrzylas, ale wiekszosc przepisow opiewa jak twoj na 200° (albo 180 z termoobiegiem) w czasie 20-30 min. jeden z 35 znalazlam.
          czyli na twoim miejscu po 20 min bym sprawdzila.
          jak wyglada drob upieczony raczej masz pojecie i odroznisz od surowego, nieprawdaz?

> Aniu, dzięki za odpowiedź
          > Jeśli chodzi o konkrety - chciałam spróbować przepisu z Kuchni Lidla:
          >
          > kuchnialidla.pl/product/przepiorka-w-musztardzie-i-pomaranczach
          > Uwielbiamy z mężem wszystko co musztardowe, tak więc najchętniej tak chciałabym
          > przyrządzić tą przepiórkę. Tylko te 25 minut wydaje się niewystarczające.
          >
          > Dzięki jednak za linka, co prawda niemieckiego uczę się dopiero od paru miesięc
          > y ale od czego są tłumacze :)
          • Gość: Jagna Re: Przepiórki - ile piec? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.04.14, 18:48
            Wiem że jest większość gdzie jest krótki czas, ale np

wsrodkuchennychmarzen.bloog.pl/id,335180663,title,Pieczone-przepiorki,index.html?_ticrsn=3&smoybbtticaid=612912
            kuchnia-polska.wieszjak.polki.pl/dania-miesne/306283,Przepiorka-krok-po-kroku.html
            Tam właśnie podają dwie godziny...

Zrobię wg tego przepisu z musztardą i zobaczę.

• ania_m66 Re: Przepiórki - ile piec? 17.04.14, 18:50
              a co ci pisalam?
              zawsze czytaj komentarze. w komentarzach pod tym nieszczesnym przepisem sie ktos madry na ten temat wypowiedzial.
              w kazdym razie teraz juz wiesz ile piec i smacznego.

> Wiem że jest większość gdzie jest krótki czas, ale np
              >
              > wsrodkuchennychmarzen.bloog.pl/id,335180663,title,Pieczone-przepiorki,index.html?_ticrsn=3&smoybbtticaid=612912
              > kuchnia-polska.wieszjak.polki.pl/dania-miesne/306283,Przepiorka-krok-po-kroku.html
              > Tam właśnie podają dwie godziny...
              >
              > Zrobię wg tego przepisu z musztardą i zobaczę.
              >
              >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka