Dodaj do ulubionych

ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm)

IP: *.media4.pl 08.09.04, 07:08
Musi byc 45 cm - taka mam dziure w meblach:) chodzi mi o polecenie konkretnej
firmy i modelu..waZne chyba zeby zuzywala nie za duzo wody, aha i musi byc z
panelem zintegrowanym:)
Obserwuj wątek
    • Gość: teoretyk Re: ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm) IP: *.poch.com.pl 08.09.04, 07:33
      Moja żona jest świetna w tych sprawach ale jej nie oddam !
    • Gość: posiadająca Re: ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm) IP: 213.17.230.* 08.09.04, 08:04
      Mam boscha, ale jaki model? Projektant kuchni we mnie wmówił twierdząc, że to
      inwestycja na dłużej, więc nie ma sensu iść na tandetę.
      Z drugiej strony kupiłam sobie wtedy sama zamrażarkę pod obudowę. Firma amica.
      W sklepie mi mówili, żeby nie brać, bo to szmelc. A ja na to, że to takie
      technicznie biorąc proste urządzenie, że nie ma sensu inwestować większych
      pieniędzy. I wzięłam co chciałam. Jak mi przywieźli pracowało 7 dni i padło
      bezpowrotnie. W tym samym sklepie szczęśliwie wymienili mi po dopłacie na
      lepszą firmę:)))))))))
    • bnew Re: ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm) 08.09.04, 08:12
      Polecam Boscha który robi najlepsze zmywarki, są co prawda chyba najdroższe ale
      naprawde warto zainwestować, natomiast zdecydowanie odradzam Indesit i Ariston.
    • marghot Re: ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm) 08.09.04, 08:16
      Zanussi
    • zagussia Re: ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm) 08.09.04, 08:27
      a co sadzicie o GORENJE...kosztuje ok 2 tys, tylko ze w internecie wyczytałam
      na jedenej ze stron ze moze zuzywac 18l wody, to chyba dużo (chociaz na innej
      stronie o tej samej napisali ze 15)...ale przy innych firmach widziałam ze
      nawet 12 l- to juz duza róznica
    • ka_thy Re: ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm) 08.09.04, 08:31
      Ważne jest również to jak zmywarka ma ustawione wewnatrz wszystkie te
      przegródki na talerze, kubki itp. Przekonałam się ostatnio podczas wakacyjnych
      wojazy, ze zmywarka zmywarce nie równa, a porównywałam mojego Boscha i Gorenje
      koleżanki. Moja ma więcej funkcjonalnych półeczek, przegródek, dodatkową półkę
      na długie noże, lepiej zorganizowany górny kosz, więcej możliwości aranżacji
      wnętrza, np. innymi słowy w mojej zmywarce mogę upchnąć więcej. A jedna i druga
      to 45-tki.
      • sigrun Re: ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm) 08.09.04, 10:14
        Od ponad roku jestem szczęśliwą posiadaczką zmywarki Whirlpool (45 cm, panel
        zintegorwany, pięć programów). Kupiłam w IKEA razem z meblami kuchennymi i
        okapem (też Whirpool). Jest niesamowicie wydajna, np. program "eco" - 12 lit,
        program zwykły - 20 lit. W/w zużycie może na pierwszy rzut oka wydawać się
        spore, ale biorąc pod uwagę, że podczas zmywania ręcznego napełniając obydwie
        komory zużywamy ok. 17 litrów, a w wersji "pod bieżącą wodą" jeszcze więcej, to
        nie wygląda tak źle, co zresztą widać na rachunkach:-) Używam wszystkich pięciu
        programów. Ten do garnków jest rewelacyjny. Pakowność koszy jest dobra, nawet
        jak na taki przerób, jak w naszej rodzinie. Ponadto zmywarka jest łatwa w
        obsłudze. Pozdrawiam:-)
        • sigrun Re: ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm) 08.09.04, 10:18
          Ach, dodam jeszcze, że w IKEA zmywarka kosztowała o 200 zł mniej niż w Euro
          AGD, czyli jakieś 2350 zł!
    • funana SIEMEMS 08.09.04, 09:09
      To ten sam koncern co Bosh-ale ja mam pralkę Siemesa, więc musiały pasowac do
      siebie (niezabudowane). Kupiłam za 2200 zł AAA w Media Markt z pełną opcją -
      program auto, do garnków z podwyższaną temeparturą, do szkła, samo płukanie.
      Jest mozliwość mycia blach z piekarnika za pomocą nakładanej dyszy, można
      programować pracę zmywarki na ileś godzin naprzód (np. jak sie ma tzw. druga
      taryfe prądową). Mam zmywarke od ponad roku i mimo obaw (głównie związanych z
      tym że kupiona w Media Markt), działa bez zarzutu . Podobnie jak Ty szukałam
      ofert w Internecie, ale nie znalazłam tak atrakcyjnej cenowo. Domywa genialnie,
      suszy ok. Jedyny mankamant, że lepsza by była 60cm (ja akurat mam na to
      miejsce:-). Aha! Jest bardzo cicha!
      Jeśli nie ta marka-to tak czy siak patrz na wskaźniki klasy -najlepsza z A.
      powodzenia!
      funana
    • zagussia AEG (Electrolux) macie jakies zdanie nt tej firmy? 08.09.04, 10:06
    • Gość: krasnowo Bosch... IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 10:33
      Boschowi nie równy - naprawdę dobrą jakość gwarantują urządzenia produkowane w
      Niemczech, sprowadzają za dopłatą.
    • czekolada72 Re: ZMYWARKA- jaka konkretnie polecicie (45cm) 08.09.04, 19:18
      Zanussi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka