Gość: nati IP: *.chello.pl 09.04.08, 17:53 niedość że są łatwe do zrobienia to jeszcze są pyszne w smaku mniam polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość kruche ciasteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 13:01 Przykro mi to stwierdzić, ale ciastka są nie smaczne i twarde jak kamień,nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania kruche ciasteczka IP: 85.75.209.* 18.04.08, 16:30 sa smaczniejsze jak sie doda wiórki kokosowe i mniej cukru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynka kruche ciasteczka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.05.08, 19:22 Super ciacha, najlepiej smakują z dżemem. Polecam....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk777pl kruche ciasteczka IP: 195.117.31.* 29.05.08, 09:51 Do tych ciasteczek dodaje cukier albo olejek waniliowy, są jeszcze smaczniejsze.Można podzielić rozrobione ciasto na pół i z jednej cześci dodając łyżeczkę kakao zrobić kakaowe kruche ciasteczka.Mniam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania kruche ciasteczka IP: *.chello.pl 23.06.08, 17:39 ciastka nawet dobre ale mało słodkie i bardzo czuć proszek do pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackJean kruche ciasteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 21:00 ciasteczka wyszły świetnie....polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: kruche ciasteczka IP: *.lupro.net 08.12.08, 17:48 Jakim cudem te ciastka mogą być kruche? Dwa jajka na szklankę mąki i bez jakiegokolwiek tłuszczu? W cuda nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: kruche ciasteczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:03 Spróbujcie zrobić ciastka kruche wg przepisu mojej córki. Dziś zrobiłam ciasto i czeka do jutra w lodówce. Nadmieniam, że czas chłodzenia to ok. 1/2 godziny. Tylko mnie tak zeszło. Oto składniki: 1/2 kg mąki 1 kostka masła lub margaryny /lub pół na pół/ 3 żółtka niecała szklanka cukru + waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany trochę czystej wódki Odpowiedz Link Zgłoś
wilga52 Re: kruche ciasteczka 09.12.08, 13:11 szukam dobrego przepisu na ciastka, ale jak widzę zdania są podzielone i przepis spalony bo mnie przekonały argumenty negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatalka kruche ciasteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 16:01 Faktycznie,dziwne to jakoś,żeby bez tłuszczu ciasteczka kruche wyszły.. A i przekonały mnie raczej opinie negatywne,bo w opiniach pozytywnych jest tylko napisane,że 'kucharze' dodawali swoich własnych składników,żeby poprawić smak. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki kruche ciasteczka IP: 193.189.116.* 21.02.09, 19:26 Fatalne normalnie załamka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikser_8626 kruche ciasteczka IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 15:21 Ciastka świetne, robione w/g przepisu. POlEcAM GoRĄcO!!! ;) Sprawdziłem przepis (pisaliście, że pozytywki są TYLKO od tych, którzy dodali własne przepisy). SuPEr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia06_2006 kruche ciasteczka 02.07.09, 11:47 ja również nie polecam. Ciastka twarde i niesmaczne. Rzeczywiście mają coś ze starych biszkoptów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. kruche ciasteczka IP: *.acn.waw.pl 18.07.09, 20:54 po pierwsze powinno się chyba dodawać masła, ale jak zobaczyłam taki przepis i większość dobrych opini postanowiłam spróbować tylko ze śmietaną. ciasto bardzo się kleiło, więc dodałam o wiele wiele więcej mąki i to jeszcze z podwójnej porcji, więc wyszło go mnóstwo. a po upieczeniu nie da się ich jeść! są twarde jak kamień! DO DUPY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: kruche ciasteczka IP: *.w86-200.abo.wanadoo.fr 23.03.12, 23:07 Mnie tez kiedys wyszly twarde jak kamienie,zrobilam je na swieta BN,szkoda mi bylo wyrzucic i wyladowaly w metalowym pudelku.Zapomniane i odnalezione 3 mce pozniej,tak skruszaly ze po prostu rozplywaly sie w ustach ( w moich jednak bylo dodane maslo) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.81 kruche ciasteczka 13.08.09, 13:56 A ja mam pytanie. Czy przy użyciu elektrycznych maszynek do mielenia mięsa można zrobić ciastka? Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka22.1987 Re: kruche ciasteczka 20.09.09, 21:16 Nie do mielenia mięsa nie elektrycznych!!Wystarczy prosta maszynka,jaką mieli się ser,mak lub(jak kto uważa mięso,ale jakoś bym się zbraniała używac jednej do tej samej czynności:/ ) RĘCZNA przede wszystkim,z odpowiednimi do tego celu nakładkami(różne kształty).I przeciskając takie ciasto przez maszynkę nalęzy pamiętac że ciasto wystarczy tylko troche zagniesc,bo zarobi się ono jeszcze raz w maszynce,oraz że ciastek nie należy naciągac bo cieńsze miejsca spalą się zanim inne ciasteczka się dopieką.Miałam taki przepis na ciastka z maszynki z gotowanych żółtek,bardzo dobre,ale pracochłonne. Nie żyjemy dla sztuki,sztuką jest Życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanet kruche ciasteczka IP: *.chello.pl 10.10.09, 15:10 ten przepis to jakaś pomyłka... wychodzi kisiel... tak nazwał to mój synek a mieliśmy wycinać ciasteczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiunia:P kruche ciasteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 16:28 te ciastka są jakieś dziwne.. smak biszkoptów i do tego twarde.. a miały byc kruche.. nie polecam ich.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia998 kruche ciasteczka IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.10, 12:46 Bardzo smaczne ciasteczka. Dla urozmaicenia ja do ciasta dodaję mak albo wiórki kokosowe. Czasami też robię z polewą czekoladową lub z lukrem. Pycha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanter świtne są te ciacha IP: 109.243.83.* 10.07.10, 15:36 Myślałam, że nie wyjdą, po przeczytaniu tych komentarzy, ale że łatwe, tanie i szybkie postanowiłam spróbować. Są super puchate miękkie pyszne ciacha. Teraz kombinuje z różnymi smakami - dodaje kakao, orzechy włoskie, wiórki, polewam polewą czekoladową - i wszyscy się zajadają. Nie wiem, gdzie widzicie jakiś problem. Taki prosty przepis i jeszcze to nawet zepsuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja kruche ciasteczka IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 13:59 To nie żadne kruche ciastka .... to jest BISZKOPT.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. kruche ciasteczka IP: *.217.146.194.generacja.pl 28.11.10, 20:45 beznadzieja. Musieliśmy wywalić całe ciasto - a raczej lepiącą się masę ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia kruche ciasteczka IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 11:32 Bardzo dobre polałam masą do murzynka.....:d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: kruche ciasteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 13:31 Ja właśnie je robię, pomimo różnych opinii. Jeśli rzeczywiście nie wyjdą kruche, tylko jak biszkopty,to jeszcze lepiej, bo moja 2 letnia córeczka na pewno się ucieszy. Za 20 min będą gotowe, to dodam swoją opinię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: kruche ciasteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 14:07 Zrobiłam na 2 razy. Mam piekarnik z termoobiegiem i pierwszym razem już po 20 minutach trochę się przypaliły. Drugi raz wyjęłam po 15 minutach i są rewelacyjne. Rzeczywiście nie kruche tylko biszkopt, ale bardzo dobre. Kruche to mi wyszły pierwszym razem jak je przypaliłam :) Acha i ja dodałam do ciasta łyżeczkę kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia kruche ciasteczka IP: 77.252.169.* 23.03.12, 14:14 dobre ale to sa biszkopty a nie kruche ciastka... Odpowiedz Link Zgłoś