marghe_72 05.10.04, 12:09 Uwielbiam. Zatem chętnie skorzystam z Waszych sugestii na ich zastosowanie ja dodaję do quesadilli, do kanapek, do sałat, ps. gdzie moge dostac całe, nie krojone? To bym je, skubane, nafaszerowała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: landsbergk Re: Papryczki Jalapeno IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 12:17 A gdzie je kupujesz? Ja bym zrobiła dobry ostry sosik do tortilli lub do sałatki z mięsem. Taka "salsa mexicana". Ale nigdzie nie widziałam tych papryczek. Rzadko udaje mi się w ogóle kupić jakąkolwiek ostrą paprykę i wtedy nie wybrzydzam - biorę to co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Papryczki Jalapeno 05.10.04, 12:25 w Bomi (Warszawa).. są krojone. Firmy Casa Fiesta m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Papryczkowe piekiełka IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 14:00 www.victoryseeds.com/catalog/vegetable/peppers/peppers_hot.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Papryczki Jalapeno IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 14:14 A tu taka ciekawostka - skala ostrosci papryki webpages.charter.net/budnscoot/scoville.htm Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: Papryczki Jalapeno 07.10.04, 07:06 A ja je kupuje, na cieplo, w delikatesach mojego sklepu spozywczego- faszerowane serem/zolty cheddar lub Philadelphia/ w otoczce z bulki tartej i smazone w glebokim tluszczu....mmmmmmm!Ostre ale pyszne! Aha, nazywaja sie "poppers". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Papryczki Jalapeno IP: *.acn.waw.pl 07.10.04, 08:31 tiaa, pomarzyć sobie można. Takie cudenka to tylko w meksykanskich knajpkach za spore pieniądze. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Papryczki Jalapeno IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.10.04, 08:36 Kiedys serwowali takie w MacDonaldzie, skusilam sie, ale byly rownie niejadalne jak reszta ich wynalazkow, sam tluszcz i prawie zadnej ostrosci. A fuj. Odpowiedz Link Zgłoś