loola_kr 23.11.17, 15:46 Dzień Dobry, czy mogę zamrozic pieczone buraki i grillowane bakłażany? Dziękuję. Pozdrawiam Loola. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Mrożenie warzyw 23.11.17, 15:49 Burakom nie zaszkodzi Baklazany moga skapcianiec Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Mrożenie warzyw 24.11.17, 11:14 Bakłażany mogą się zrobić glutowate. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Mrożenie warzyw 25.11.17, 09:31 dziękuję :) nie miałam zupełnie co zrobić z tymi bakłażanami, szkoda mi było wyrzucać więc dla testu zamrozilam. Może na zupe krem się nadadzą... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Mrożenie warzyw 25.11.17, 15:07 grilowane baklazany bylo wsadzic w oliwe (albo w dobry olej, ew mieszanke oliwy i oleju). dodac ziol, czosnku (najlepiej zdaje sie suszonego w plakach), zakrecic sloik i wsadzic do lodowki. po paru dniach mialabys super antipasti :) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Mrożenie warzyw 26.11.17, 09:00 nie pomyślałam, żeby kombinować w innym kierunku niż mrożenie :( Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Mrożenie warzyw 26.11.17, 19:19 w sezonie griluje i wkladam do zalewy na bazie octu balsamicznego i oliwy, z pieczona papryka troche twardnieje niestety, ale i tak jest super na kanapki z serem np albo d pieczonych mies Odpowiedz Link Zgłoś