Dodaj do ulubionych

Ciasto na gofry

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 20:17
tragedia i porażka na "pełnym froncie" szkoda moich dzieci i pieniędzy...
szkoda slów... i komentarza...
Obserwuj wątek
    • Gość: klaudia Re: Ciasto na gofry IP: *.chello.sk 14.01.06, 21:56
      Pani Gosciu:OLU wymysl sama jakis przepis zamiast krytykować innych.To jest
      bardzo nie na miejscu.
      • brynia2 Re: Ciasto na gofry 14.01.06, 22:49
        Gość Ola ma takie samo prawo do negatywnej opinii, jak i pozytywnej. Autorka
        przepisu popełniła podstawowy błąd, a mianowicie, nie napisała, że margaryna
        powinna być roztopiona. Poza tym pragnę dodać, że wielokrotnie próbowałam upiec
        gofry wykorzystując mleko i nigdy mi nie wyszły jak powinny. W jednym z
        przepisów podanym na FK mleko zastąpione jest wodą. Gofry są super.
        • Gość: velmartina Re: Ciasto na gofry IP: *.smstv.pl 12.04.06, 08:50
          Witam,czy mozesz Bryniu 2 podac ten przepis?Czy te Twoje gofry są takie jak sie kupuje w budkach?bo mi wychodzą takie miekkie i flakowate a nie twarde t chrupiące,tez dawałam mleko.Dodam ze gofrownice mam z tymi głębokimi rowkami,to powinno byc ok.POzdrawiam.
    • Gość: chmielcie Re: Ciasto na gofry IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.01.06, 21:56
      te gofry -to -gofry biedoty z czasów glodu-niewiem ,jak można taki przepis
      podać na gofry ,to nasze babki byly biedniejsze i na produktach na gofry nie
      oszczedzaly,
    • Gość: marian Re: Ciasto na gofry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:45
      o ja jego prawie rozwalilo mi gofrownice od tego ciasta ...przykro mi bardzo;[
    • Gość: Wioletta Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:08
      25 dag.mąki pszennej
      25 dag mąki ziemniaczanej
      3 dag.cukru
      5 jaj
      1 margaryna cukier waniliowy
      1 łyżka proszku do pieczenia
      woda
      Jajka z cukrem ubić.Margarynę rozpuścić,ostudzić,wlać do jajek,dodać mąkę
      resztę składników.Wody tyle,aby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki (to
      zależy od mąki)Odstawić na 15 minut Smażyć

      Oto drugi przepis też mi wychodzą dobre gofry

      3 jaja
      1 płaska łyżeczka sody
      3 lekko czubate łyżki mleka w proszku
      2 szklanki mąki
      szczypta soli,
      cukier waniliowy
      1,5 szklanki wody
      1 "chlup" oleju
      Zmiksować i piec gofry
      Życzę smacznego.Wioletta
      • tina1234 Re: Ciasto na gofry 25.04.06, 00:38
        Mleko dodaje miękkości a woda chrupkości. W każdym przepisie można zamiast
        mleka dać wody.:)
    • Gość: aguś Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:28
      jesli sie jest antytalentem kucharskim to nawet gofry Ci nie wyjda... kup od
      razu gotowe. Przepis na ciasto świetny, palecam:))
      • aw271 Re: Ciasto na gofry 14.08.06, 17:47
        Robię tak samo, daję tylko 250g mąki i są pyszne.
    • Gość: kerii Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:40
      ciasto robiłam dwa kilka razy myślałam ze coś jest nie tak z moją
      gofrownicą . Szkoda czasu i pieniedzy na zmarnowane produkty. CHyba juz nigdy
      nie zrobie ,<GOFRÓW> pozdrawiam
      • Gość: gott Re: Ciasto na gofry IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.10.06, 12:29
        pol godziny siedzialam na kiblu... :/ wspolczuje tego... przepisu...
    • Gość: do ąkłych Re: Ciasto na gofry IP: *.centertel.pl 06.02.07, 15:47
      jak dla mnie git gofry bardzo dobre rarytas jak z budki tylko jak ktoś jest
      ąkły i za mało zalał ciasta to potem wychodzi lipa i są opieczone z jednej
      strony przepis dobry polecam:)))))))
    • Gość: asias Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 16:12
      A robiłaś chociaż te gofry?chyba nie!ja robiłam i są przepyszne ale jak ktoś
      jest beztalenciem i nic mu nie wychodzi to nic dziwnego nawet najlepszy przepis
      dla niego jest lipą!Wiec gofry są pyszne polecam SUPER przepis!
      • Gość: maria Re: Ciasto na gofry IP: *.infinity.net.pl 13.06.07, 21:22
        ja zamiast mleka do ciasta dodaję wody , są bardziej chrupiące , zamiast
        margaryny daję olej .
    • menagerka Ciasto na gofry 14.08.07, 18:39
      dzizezz!
      wystarczy zrobić takie samo ciasto jak na naleśniki.
      tyle.
      • Gość: MARCYSIEŃKA Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 15:16
        Widać od razu,że marna z ciebie kucharzynka!!!W życiu nie slyszalam
        takiej głupoty o gofrach.Radzę ci poczytaj sobie o pracy w
        kuchni,zanim do niej się wślizgniesz!
      • Gość: businesswoman Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 10:56
        Taka z ciebie kucharka jak "menagerka"
    • Gość: Rudi Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 18:34
      heheheeh :) dobre a moze pani zamiast proszku do pieczenia wsypala
      drozdzy albo zamiast cukru soli!! mi wyszly bardzo smaczne! :) trzeb
      dac wiecej serca!
    • Gość: ja Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:09
      super
    • Gość: ja Ciasto na gofry IP: *.marsoft.net 07.04.08, 13:59
      to po co tyle żarłaś że aż Cię na kibelek zagoniło??? troskę umiaru:)
    • Gość: mala Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 17:35
      spadaj prosiaku
    • lemur_78 Ciasto na gofry 17.10.08, 12:41
      Ja robię gofry podobnie i zawsze się udają
    • Gość: homarka Re: Ciasto na gofry IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 16:03
      Spróbuj jeszcze raz. Ten przepis na gofry
      sama wypróbowałam. Pozdrawiam!!
      • Gość: Beata Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:04
        Ja robię takie jak na naleśniki tyle że bez mleka, z proszkiem do
        pieczenia i są super. Są chrupiące bo gofrownica dobra :) za dużo
        proszku do pieczenia nie można

        a prawdziwy hardcore to gofry bezglutenowe :) udały mi się nawet z
        mąki z nasion miłki abisyńskiej :D czyli teff, z ksylitolem (bez
        cukru)
    • Gość: ewa Ciasto na gofry IP: *.inowroclaw.mm.pl 01.07.09, 12:37
      polecam ten przepis-pyszne!
    • marta.r.8.5 Re: Ciasto na gofry 01.07.09, 15:32
      Ja zazwyczaj dodaję jeszcze łyżkę soku z cytryny lub jeżeli nie mam to ocet.
    • tastula Ciasto na gofry 05.11.09, 08:38
      Ponieważ często piekę paczki, zostaje mi dużo białek i wtedy piekę gofry.Nie
      mam dokładnego przepisu, ale ubijam białka na sztywno , dodaję cukru do smaku(
      nie za dużo, bo je się gofry z cukrem albo dżemem!)trochę wody, szczyptę soli
      i mąki tyle,żeby było gęściejsze niż na naleśniki.I nic więcej.Wychodzą
      chrupiące i są dietetyczne, bo bez tłuszczu.Życzę smacznego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka