GoĹÄ: OLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 20:17 tragedia i porażka na "pełnym froncie" szkoda moich dzieci i pieniędzy... szkoda slów... i komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: klaudia Re: Ciasto na gofry IP: *.chello.sk 14.01.06, 21:56 Pani Gosciu:OLU wymysl sama jakis przepis zamiast krytykować innych.To jest bardzo nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Ciasto na gofry 14.01.06, 22:49 Gość Ola ma takie samo prawo do negatywnej opinii, jak i pozytywnej. Autorka przepisu popełniła podstawowy błąd, a mianowicie, nie napisała, że margaryna powinna być roztopiona. Poza tym pragnę dodać, że wielokrotnie próbowałam upiec gofry wykorzystując mleko i nigdy mi nie wyszły jak powinny. W jednym z przepisów podanym na FK mleko zastąpione jest wodą. Gofry są super. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: velmartina Re: Ciasto na gofry IP: *.smstv.pl 12.04.06, 08:50 Witam,czy mozesz Bryniu 2 podac ten przepis?Czy te Twoje gofry są takie jak sie kupuje w budkach?bo mi wychodzą takie miekkie i flakowate a nie twarde t chrupiące,tez dawałam mleko.Dodam ze gofrownice mam z tymi głębokimi rowkami,to powinno byc ok.POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chmielcie Re: Ciasto na gofry IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.01.06, 21:56 te gofry -to -gofry biedoty z czasów glodu-niewiem ,jak można taki przepis podać na gofry ,to nasze babki byly biedniejsze i na produktach na gofry nie oszczedzaly, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marian Re: Ciasto na gofry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:45 o ja jego prawie rozwalilo mi gofrownice od tego ciasta ...przykro mi bardzo;[ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wioletta Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:08 25 dag.mąki pszennej 25 dag mąki ziemniaczanej 3 dag.cukru 5 jaj 1 margaryna cukier waniliowy 1 łyżka proszku do pieczenia woda Jajka z cukrem ubić.Margarynę rozpuścić,ostudzić,wlać do jajek,dodać mąkę resztę składników.Wody tyle,aby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki (to zależy od mąki)Odstawić na 15 minut Smażyć Oto drugi przepis też mi wychodzą dobre gofry 3 jaja 1 płaska łyżeczka sody 3 lekko czubate łyżki mleka w proszku 2 szklanki mąki szczypta soli, cukier waniliowy 1,5 szklanki wody 1 "chlup" oleju Zmiksować i piec gofry Życzę smacznego.Wioletta Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: Ciasto na gofry 25.04.06, 00:38 Mleko dodaje miękkości a woda chrupkości. W każdym przepisie można zamiast mleka dać wody.:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aguś Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:28 jesli sie jest antytalentem kucharskim to nawet gofry Ci nie wyjda... kup od razu gotowe. Przepis na ciasto świetny, palecam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: Ciasto na gofry 14.08.06, 17:47 Robię tak samo, daję tylko 250g mąki i są pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kerii Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:40 ciasto robiłam dwa kilka razy myślałam ze coś jest nie tak z moją gofrownicą . Szkoda czasu i pieniedzy na zmarnowane produkty. CHyba juz nigdy nie zrobie ,<GOFRÓW> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gott Re: Ciasto na gofry IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.10.06, 12:29 pol godziny siedzialam na kiblu... :/ wspolczuje tego... przepisu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do ąkłych Re: Ciasto na gofry IP: *.centertel.pl 06.02.07, 15:47 jak dla mnie git gofry bardzo dobre rarytas jak z budki tylko jak ktoś jest ąkły i za mało zalał ciasta to potem wychodzi lipa i są opieczone z jednej strony przepis dobry polecam:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asias Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 16:12 A robiłaś chociaż te gofry?chyba nie!ja robiłam i są przepyszne ale jak ktoś jest beztalenciem i nic mu nie wychodzi to nic dziwnego nawet najlepszy przepis dla niego jest lipą!Wiec gofry są pyszne polecam SUPER przepis! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maria Re: Ciasto na gofry IP: *.infinity.net.pl 13.06.07, 21:22 ja zamiast mleka do ciasta dodaję wody , są bardziej chrupiące , zamiast margaryny daję olej . Odpowiedz Link Zgłoś
menagerka Ciasto na gofry 14.08.07, 18:39 dzizezz! wystarczy zrobić takie samo ciasto jak na naleśniki. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MARCYSIEŃKA Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 15:16 Widać od razu,że marna z ciebie kucharzynka!!!W życiu nie slyszalam takiej głupoty o gofrach.Radzę ci poczytaj sobie o pracy w kuchni,zanim do niej się wślizgniesz! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: businesswoman Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 10:56 Taka z ciebie kucharka jak "menagerka" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rudi Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 18:34 heheheeh :) dobre a moze pani zamiast proszku do pieczenia wsypala drozdzy albo zamiast cukru soli!! mi wyszly bardzo smaczne! :) trzeb dac wiecej serca! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Ciasto na gofry IP: *.marsoft.net 07.04.08, 13:59 to po co tyle żarłaś że aż Cię na kibelek zagoniło??? troskę umiaru:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mala Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 17:35 spadaj prosiaku Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_78 Ciasto na gofry 17.10.08, 12:41 Ja robię gofry podobnie i zawsze się udają Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: homarka Re: Ciasto na gofry IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 16:03 Spróbuj jeszcze raz. Ten przepis na gofry sama wypróbowałam. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beata Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:04 Ja robię takie jak na naleśniki tyle że bez mleka, z proszkiem do pieczenia i są super. Są chrupiące bo gofrownica dobra :) za dużo proszku do pieczenia nie można a prawdziwy hardcore to gofry bezglutenowe :) udały mi się nawet z mąki z nasion miłki abisyńskiej :D czyli teff, z ksylitolem (bez cukru) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Ciasto na gofry IP: *.inowroclaw.mm.pl 01.07.09, 12:37 polecam ten przepis-pyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: Ciasto na gofry 01.07.09, 15:32 Ja zazwyczaj dodaję jeszcze łyżkę soku z cytryny lub jeżeli nie mam to ocet. Odpowiedz Link Zgłoś
tastula Ciasto na gofry 05.11.09, 08:38 Ponieważ często piekę paczki, zostaje mi dużo białek i wtedy piekę gofry.Nie mam dokładnego przepisu, ale ubijam białka na sztywno , dodaję cukru do smaku( nie za dużo, bo je się gofry z cukrem albo dżemem!)trochę wody, szczyptę soli i mąki tyle,żeby było gęściejsze niż na naleśniki.I nic więcej.Wychodzą chrupiące i są dietetyczne, bo bez tłuszczu.Życzę smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś