Dodaj do ulubionych

Zupa krem z kalafiorów

IP: 81.210.87.* 09.10.04, 19:00
cebula dla 6 miesięcznego dziecka!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: edka Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.04, 22:30
      cebula dla malucha, zeszklona na oleju!!! chyba zartujecie!!
      • kja1 Re: Zupa krem z kalafiorów 20.06.07, 22:39
        a cp powiecie o vegecie?!
    • Gość: Dorota Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.chello.pl 15.10.04, 12:52
      Cebula dla malucha i śmietana? To chyba lekka przesada
      • Gość: wiki Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.10.05, 14:09
        a kto ci tu podaje przepisy dla dziecka półrocznego zejdź z tego są to przepisy
        dla normalnych ludzi piszcie o zupie krem dalej a ty wyjdź i nie denerwuj
        nikogo niemoto
      • Gość: Jacek Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.10.05, 14:10
        zawsze się znajdzie jakieś cudo i wydziwia dla dzieci nie ten link wynocha
    • Gość: marlena Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 00:16
      cebula i śmietana dla sześciomiesięcznego dziecka???? To jakieś nieporozumienie
      • Gość: agnieszka Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 16.10.04, 13:47
        Kupując danie gotowe np: ziemniaki z królikiem w skład wchodzi cebula. więc
        dlaczego nie. Mój mały wcina.
        • Gość: Alicja Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.zwm.osi.pl 12.07.06, 10:53
          twoj maly wcina a za jakis czas bedzie mial prblemy z jelitami i zoladkiem....
      • Gość: magda Re: Zupa krem z kalafiorów IP: 81.26.12.* 24.03.05, 10:18
        nie sądzę żeby to był zły przepis, moja mała jada takie zupy od 5-6miesiąca
        • Gość: paula Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:56
          bardzo mnie dziwi,że rodzice są tak bardzo oburzeni: "śmietana, cebula dla 6
          miesięcznego malucha???????????? skandal!!" bo po pierwsze proszę przeczytać
          skład zupek w słoiczkach-niektóre je posiadają, po drugie nie trzeba jej
          smażyć - można ugotować. poza tym dziecko musia wszystkiego spróbować, obrona
          dziecka przd cebulą czy śmietaną grozi w przyszłości katectwem społecznym
          dziecka. bądźmy rozsądni.....
          • Gość: ela Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.bulldogdsl.com 24.11.06, 14:39
            Napewno nie podalabym 5-6 miesiecznemu dziecku cebuli, nawet ugotowanej lub
            smietany czy w ogole przyprawionych sola czy vegeta dan. Zoladek takiego malucha
            dopiero przyzwyczaja sie do solidnych pokarmow i takie rzeczy sa po prostu
            ciezko strawne. Przeciez mleko matki jest lekko strawne dla organizmu malucha i
            podawanie tak urozmaiconych i ciezko strawnych potraw jest nie tylko szokiem dla
            ukladu pokarmowego, ale jest takze szkodliwe na narzady wewnetrzne dziecka. Moim
            zdaniem takie przepisy mozna stosowac, ale dopiero po uplywie pierwszego roku
            zycia.
      • Gość: Maja Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.10.05, 14:16
        to nie jest nieporozumienie tylko uważasz że jak już zupa krem to dla
        bezzębnych są takie zupy ale trzeba bywać a nie jeść byle co
    • Gość: monik1980 Re: Zupa krem z kalafiorów IP: 80.48.29.* 26.10.04, 09:50
      Tragedia taka zupa dla 6 miesiecznego dziecka.
    • Gość: grazyna Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:46
      przepis nie ciekawy
      • Gość: Kaja Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.10.05, 14:20
        przepis ciekawy tylko zebrało się was kilka to nieporozumienie ta zupa nie dla
        dzieci ale gamonie żur i kapuśniak jeszcze może pomidorową się gotowało ha ha
    • Gość: grazyna Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:46
      przepis nie ciekawy
    • Gość: anna Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.icpnet.pl 11.02.05, 19:03
      cebula, olej, śmietana, nawet sałata to zdesydowanie za dużo dla dziecka, ktore
      przez 6 msc. było karmione wyłącznie mlekiem matki - sprzeczne ze wszystkimi
      zaleceniami jakie powinno się stosować dla dzieci zaczynające jeść
    • jswm vegeta! n/t 11.02.05, 19:06
      • jacek1f mam miłą zupę n/t 11.02.05, 19:43
        Średni kalafior podzielony na różyczki po wycięciu głąba. Wsadzamy do garnka i
        zalewamy mlekiem, tylko żeby przykryło. Gotujemy w mleku 10 minut. Na 3 minuty
        przed koncem dodajemy lub:
        1. łyżeczkę przyprawy garam masala;

lub wariant egzo-mocny...

2. łyżeczkę sambala;

i łyżeczkę oliwy, sól, cukier (z palców).

Przestudzic i do miksera. Zmiksować i do garnka - i podgrzać (nie gotować).

• jswm Re: mam miłą zupę n/t 11.02.05, 19:45
          no wiesz... to miało być dla niemowlaka :)
          • jacek1f ale wątek tak jakoś odjechał..:-( .n/t 11.02.05, 19:50
    • Gość: aneta Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:35
      a da sie cos zrobic zeby kalafior nie pachnial jak kalafior? no chyba, ze
      chodzi o to, zeby juz od dziecinstwa do dej woni przyzwyczajac :)))
      • jacek1f no chyba... 12.02.05, 22:18
        .. ten w mleku, to nie pachnie jakos kalafiorowato. Jak ta brukselka
        smażona :-) nie brukselkowato....
        Mleko ma raczej takie "odpachniające" właściwości (patrz-wywabiacz zapachów w
        lodówce).
    • Gość: sylwia Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.konstancin.net 24.04.05, 21:29
      smażona cebula na pewno nie jest wskazana dla dziecka od 6 miesiąca!!!!!!!
      • Gość: Wojtek Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.10.05, 14:24
        chyba mnie trafi nigdy tak głupich gęsi nie trzymałbym w domu ale głąby
    • Gość: iza Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.echostar.pl 27.07.05, 13:34
      A gdzie tam jest napisane, że to dla 6 miesięcznego malucha?a 10 miesięczne
      dziecko to już nie niemowlę???
      • lala-laleczna A owszem, jest napisane - na samej górze, tuż 27.07.05, 13:43
        pod tytułem: "dla dziecka od 6. roku życia".
      • lala-laleczna .... errata, miesiąca oczywiście. n/t 27.07.05, 13:44
    • Gość: aga Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:51
      po pierwsze vegeta to glutaminian sodu: dla dorosłego niewskazany w nadmiarze a
      dla dziecka??????????????
      po drugie sałate może jeść roczne dziecko, do zupy niepotrzebny dodatek
    • Gość: Aneta Re: Zupa krem z kalafiorów IP: 80.54.157.* 08.10.05, 20:58
      cebula zeszklona na oleju i smietana, brawo dla mamuski, ktora to wymyslila dla
      6-cio miesiecznego bobasa!!!
      • Gość: Karolina Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.gdynia.mm.pl 17.11.05, 23:57
        Kalafiora nie gotuje się pod przykrycciem bo podczas gotowania wraz z parą
        uchodzą toksyczne związki!!!
    • Gość: ja Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.elpos.net / *.elpos.net 20.11.05, 11:23
      kto to napisał?czy ten ktoś wie coś na temat niemowląt?
    • Gość: ewa Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.75.50.22.mielec50.tnp.pl 16.12.05, 17:25
      nie wydaje mi sie zeby podsmazana cebula na oleju byla dobra dla 6mie dziecka
      • Gość: saskia Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.direct-adsl.nl 24.01.06, 13:07
        Boze jakie kwoki z was kobiety!Co sie uparlyscie z tymi niemowletami,malo macie
        linkow dla niemowlat? to sie tu spuszczacie nad ta zupa.Drukowanymi literami
        trzeba do was pisac?Autor podal przepis na zupe "Krem z kalafiora" a nie
        przepisy dla mamusiek.Napisala by jedna z druga czy smaczna, czy nie...to
        nie,pierdoly zrzedza.
        • Gość: roześmiany Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.bulldogdsl.com 27.01.06, 17:21
          wy stare kwoki ha.ha.
          nie znacie sie wogóle na gotowaniu nawet wody nie umiecie zagotować
        • kkamilka Re: Zupa krem z kalafiorów 10.11.06, 21:06
          Tych, co wściekają sie, że ''takie ograniczone te kwoki, uczepiły sie że to dla
          6-mies. niemowlaka, a to przepis na zupe-krem dla dorosłych'' informuję, że na
          ten przepis wchodzi się z zakładki edziecko/baza przepisów dla 6-mies
          niemowląt. Więc sie nie wkurzajcie, że irytujemy sie jako matki :)

Wyluzujcie ludzie, po co te złośliwości. Głodni chyba jacyś szperają po
          przepisach kucharskich. A Polak głodny to zły!
    • Gość: kwiatek Re: Zupa krem z kalafiorów IP: 85.206.64.* 25.04.06, 23:31
      to jest okropne, cebula i do tego smarzona!
      • default Re: Zupa krem z kalafiorów 26.04.06, 15:56
        Faktycznie okropne, gdybyż jeszcze była ta cebula smażona, ale SMARZONA to
        naprawdę coś potwornego :))
    • Gość: dziubek Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 09:07
      To jeszcze nic, moja teściowa chciała wcisnąć mojemu 4 miesięcznej córce tłusty
      krupnik :-P mała ma 7 miesięcy i może o krupniku pomarzyć.
    • Gość: magda Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.nyc.res.rr.com 10.06.06, 22:25
      myslalam ze niemowleto, nie nalezy podawac potraw smazonych. cos ten pzrepis
      chyba jest nie-bardzo.
      • Gość: planktonik Re: Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:21
        Ludzie, przecież dziecko nie zje takiej ilości tej zupy żeby mogło mu
        zaszkodzić. Zje łyżeczkę, dwie, tak na początek, na spróbowanie. Ileż tam
        będzie tej cebuli? Moja córka ma 3,5 m-ca, jest na piersi, a już jej dawałam
        oblizać palca z wielu zwykłych rzeczy, które sama jadłam (niektóre na pewno
        zawierały cebulę)i nic jej nie jest. Przecież dziecko musi się przyzwyczajać
        powolutku do nowych smaków. Naprawdę, teraz jakaś paranoja panuje w kwestii
        żywienia niemowląt, nic im nie wolno dawać, bo zaszkodzi...
        • Gość: antra Po co ta zupa? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.06, 23:52
          ja takiego smazonego kalafiorka w przyprawach wcinam z ryzem i nie wiem po co
          mam go jeszcze gotowac.
          Z dzieckiem i smazonym to bzdura, Kalafior troche potrzebuje na patelni. Tak sam
          z siebie nie zmieknie.
    • Gość: Kasienka Zupa krem z kalafiorów IP: *.petrus.com.pl 01.09.06, 13:34
      cebula i to smażona!! Gotowanie sałaty ??
    • Gość: patrycjax to nie dla 6-miesiecznych dzieci! IP: *.cable.quicknet.nl 10.09.06, 00:35
      Osoba, ktora wymyslila ten przepis, nie ma zbytnio pojecia o gotowaniu dla
      maluszkow od 6 miesiaca!! Por oraz cebula, jak rowniez kalafior i salata sa
      szkodliwe dla dzieci w tak mlodym wieku, a juz nic nie wspomne o soli!
      Przepis ten powinien byc sciagniety z "gazety", gdyz osoba z brakiem
      doswiadczenia, robiac ta potrawe moze zaszkodzic swojemu dziecku.
      • Gość: agula_m Re: to nie dla 6-miesiecznych dzieci! IP: *.dsl.bell.ca 04.12.06, 05:35
        wejdzcie chociazby na strone bobovity i spojrzcie na sloiczki.... rozne firmy
        rozne przepisy... od 7 m jest juz por. czemu ma szkodzic? z wspomnianych
        sloiczkow tez sie bierze przepisy, bo nie zawsze sa one dostepne . moj dziabag
        wcina az sie uszy trzesa , domaga sie jedzenia ,ktore widzi na talerzu, wrecz
        sam sciaga. daje mu to i owo polizac i posmakowac,ale unikam przypraw i
        smazonych posilkow dla niego.mozna medrkowac, boda sie nowosci ze
        starociami ... badz madry i pisz wiersze:) intuicja, od tych wszytskich rad
        mozna predzej zwariowac. nie dajmy sie :)
    • Gość: ania b Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:42
      zapomnieliście wszyscy wspomnieć, że sam rosół(wywar mięsny) jest ciężko
      strawny i już z tego mógłby dziecko brzuszek rozboleć, o reszcie nawet nie
      wspominam. Ktoś się chyba pomylił umieszczając tutaj tem przepis! Mamy!!!lepiej
      nie róbcie tego swoim maluszkom!!!
    • Gość: ela Zupa krem z kalafiorów IP: *.bulldogdsl.com 24.11.06, 14:27
      sol i vegeta dla 6 miesiecznego dziecka? To szkodzi nerkom, zwlaszcza jesli
      dziecko zostalo dopiero co odstawione od piersi.
    • Gość: Aneta Zupa krem z kalafiorów IP: *.chello.pl 14.12.06, 11:01
      To raczej nie jest dobry pomysl zeby dziecku w tym wieku podawac kalafior i
      przede wszystkim CEBULE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: paula Zupa krem z kalafiorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:28
      jogurt i śmietana dla takiego małego dziecka.a ta ilość rosołu to czemu taka
      duża

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka