margala 19.10.04, 13:29 Polecam amerykański film dokumentalny pt. "Super Size Me", który niedługo wejdzie na ekrany kin. Bohater postanawia przez miesiąc żywić się wyłącznie w McDonaldzie. Zobaczcie sami co się z nim stanie. www.supersizeme.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicior99 Re: SUPER SIZE ME 19.10.04, 13:30 Nie spadnie z repertuaru jak film o Amwayu Witajcie w zyciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: SUPER SIZE ME IP: 192.39.188.* 19.10.04, 14:13 Jestem ciekawa tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zikan Re: SUPER SIZE ME IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 20.10.04, 11:16 nic ciekawego nie pokazuje ten film. mocno trąci moore'm (czyli nową szkolą amerykańskiego dokumentu), jest nakręcony z tezą tak oczywistą i łopatologiczną, że zęby bolą, w warstwie wizualnej nie ma żadnych atrakcji (czyli ekstremów), momentami nawet trochę nuży... no bo ile można patrzeć jak koleś wsuwa zestaw z podwójnymi frytkami? jedyną naprawdę ciekawą rzeczą był dowiedziony fakt, że miesięczne odżywianie tylko w McD's powoduje zmiany w wątrobie porównywalne z hurtowym spożywaniem alkoholu - prosta droga do marskości. poza tym - nie warto. lepiej poczekać, aż pojawi się w jakiejś telewizji, albo jako dodatek do 'Mojego gotowania' :) Odpowiedz Link Zgłoś
morechee Re: SUPER SIZE ME 20.10.04, 11:13 Był już na Warszawskim Festiwalu Filmowym. Główny bohater (i reżyser zarazem) nie dość, że przez miesiąc je wszystkie posiłki w McDonaldzie,to jeszcze za każdym razem, gdy mu proponują wersję XL, musi się godzić. Efekty są takie, że ochota na Mc (o ile była) przeechodzi na baaardzo długo. Po odpowiednim przemontowaniu byłby idealny filmik edukacyjny dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: SUPER SIZE ME IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 11:20 Ja czytałam o reakcji McDonalda na ten film. Jakoś nie udało im się go dobić (a pewnie zaoferowali autorom grubą kasę za wycofanie produkcji). W odwrocie zaczęli reklamować dania "dietetyczne" i dorzucali do zestawów "krokomierz" - u nas też to było podobno. Że niby McDonalds dba o nasze zdrowie i kondycję fizyczną. Natomiast ktoś z dyrekcji McDonalda wysilił się na komentarz, którego zacytować nie mogę, ale brzmiał on w przybliżeniu: Nasze jedzenie wcale nie jest niezdrowe. Gdybym przez cały miesiąc żywił się tylko i wyłącznie marchewką, to też bym się rozchorował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: SUPER SIZE ME IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.10.04, 11:37 Jeden z warszawskich McDonaldów wystawił przed swoim lokalem w charakterze dekoracji i reklamy sałaty i inne zieleniny. Do wieczora wszystko zwiędło, więc jeszcze musieli zapewniać, że nie użyją tej dekoracji jako wkładek do hamburgerów, tylko ją wyrzucą. Odpowiedz Link Zgłoś
kardamon1 Re: SUPER SIZE ME 20.10.04, 11:50 a czy to prawda, ze ten facet przed odzywianiem sie w mc byl wegetarianinem? bo jesli tak to moglo to miec jakis wplyw na reakcje organizmu. co oczywiscie nie zmienia zdania o przydatnosci do spozycia posilkow w mc. Odpowiedz Link Zgłoś