Dodaj do ulubionych

na śniadanie zapraszam

26.10.04, 08:10
dzis - jajo sadzone na maśle, na plasterkach wedzonego łososia
i kawka
Obserwuj wątek
    • poughkeepsie Re: na śniadanie zapraszam 26.10.04, 08:15
      u mnie standardowo jogurt z muesli -o tak barbarzyńskiej porze nie jestem w
      stanie niczego w siebie wmusić :) no i kawa z mlekiem słodzona miodem.

Za to na drugie mam sałatkę z resztek - żółty ser, jakieś kiełbaski (coś na
      kształt frankfuterek), ogórek konserwowy, pomidor, fasolka czerwona z puszki i
      strasnzy sos-ci bardziej wrażliwi lepiej niech nie czytają ;-) z majonezu,
      musztardy i keczupu doprawiony ziołami, pieprzem i papryką. Wyszło nawet, o
      dziwo, niezłe :) Do tego razowa, świeża bułeczka z masłem.
    • lunatica to ja się wpaszam... 26.10.04, 08:25
      ...nie zdążyłam niczego na ruszt wrzucić :-(
    • Gość: Katka Re: na śniadanie zapraszam IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 26.10.04, 09:08
      a ja dzisiaj nietypowo zaczęłam - przepyszny i przesłodki miodownik i do tego
      kawa z mlekiem (to akurat typowe). Tak więc od samego rana jestem zasłodzona :)
    • Gość: Sqka Re: na śniadanie zapraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 09:08
      A ja styrałam sobie kanapki z cheba góralskiego, na to sałata lodowa, majonez,
      tuńczyk,szczypiorek i czarny pieprz. Też dobre.
      • Gość: Katka Re: na śniadanie zapraszam IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 26.10.04, 09:10
        oj, ale mi smaku narobiłaś, zjadłabym teraz taka kanapeczkę, może by mnie
        odsłodziło :) Tuńczyka mogłabym jeść codziennie, zresztą jak wszystkie rybki.
        • Gość: Sqka Tuńczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 09:16
          A jaki Ci najbardziej smakuje? Tzn, taki z puszki, tylko z czym? Bo w tej
          chwili żałuje, że nie dołożyłam jeszcze zielonych oliwek. Ale majonez zrobiłam
          na oliwie, to trochę w smaku podobne:)
          • Gość: Katka Re: Tuńczyk IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 26.10.04, 09:33
            w zasadzie to pod każdą postacią mi smakuje (no może poza pizzą). Jak dla mnie
            to im prościej tym lepiej, dlatego zazwyczaj ograniczam się majonezu, pieprzu
            (dużo, bo ostatnio mam jakąś fazę na czarny pieprz) i drobno posiekanej
            cebulki, albo szczypior zamiast cebulki (no i sałata pod spód). Ale czasem mam
            ochotę na "piętrowe" kanapki i wkładam wszystkie warzywa które znajdę w
            lodówce :) Oliwki też, jak najbardziej - to kolejna moja słabość, jak zacznę
            jeść to nie mogę przestać.
          • Gość: Katka Re: Tuńczyk IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 26.10.04, 09:35
            ...ale tuńczyk koniecznie w dużych kawałkach, nie ten rozdrobniony syf
            nasączony wodą albo olejem do granic możliwości...
            • Gość: Sqka Re: Tuńczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 09:37
              To pewnie mamy jakieś tuńczykowo-oliwkowe geny ;) bo mnie też te smaki
              podchodzą.
              • Gość: bazylka Re: Tuńczyk IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 26.10.04, 11:28
                dziewczyny, musicie się nade mną pastwić?
                ja mam od wczoraj straszne smaki tuńczykowe
                wczoraj sos tuńczykowo-kaparowy do mięsa na obiad
                dziś nie przewidziałam dalszego ciągu mojego apetyutu i mam jakieś zwykłe
                kanapki
                a taką mam straszną ochotę na tuńczyka....
                z cytrynką, albo z kaparami
    • hania55 Re: na śniadanie zapraszam 26.10.04, 09:17
      A u nas dzisiaj dietetycznie, bo nas późnym wieczorem znajomi b. dobrze i
      obficie nakarmili. Więc płatki na kefirze, kawa z ubitym mlekiem i sok
      wyciśnięty z grejpfruta i pomarańczy.
      • Gość: aniel Re: na śniadanie zapraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 09:49
        woda :( tradycyjnie, to mam pod reka a nie chce mi sie dreptac do kuchni. Mam
        na 13 na zajecia, to mysle, ze zjem sniadanio-obiadek ok.12
    • Gość: wanilka Re: na śniadanie zapraszam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 10:04
      ja rano mam czas tylko na nieśmiertelne kanapki + kawka z ubitym mleczkiem, no
      chyba że jest niedziela to wtedy następuje rytułał przyrządzania przepysznej
      jajeczniczki
    • kragmel Re: na śniadanie zapraszam 26.10.04, 10:23
      mniam mniam jajo sadzone to bym sobie zjadła... a tu u mnie na śniadanie serek
      piątnica cudem ocalały w pustej lodówce. i kawa z mlekiem.
      idę na zakupy! ;)
    • dziuunia Re: na śniadanie zapraszam 26.10.04, 10:45
      A ja ostatnio zadowalam się ciepłą owsianką na mleku lekko posoloną i
      wystarczy.Jakoś po tym zatruciu czy tez grypie żołądkowej straciłam na wszystko
      apetyt :( Chociaz mam wczoraj upieczoną świetną tartę z węgierkami,której mój
      mąż i dziecko nie chcą jeść przez te śliwki właśnie!Co za niezrozumienie,nie
      smakuje im!Zjem kawałek w ramach drugiego sniadania i resztę chyba zamrożę.
    • szycha80 a ja dzisiaj lightowo 26.10.04, 10:49
      jabłko z kiwi i jogurtem poziomkowym plus zielona herbata. ale się najadłam :)
      tylko że pewnie za chwile znów bede głodna :)
      • monia_77 Re: a ja dzisiaj lightowo 26.10.04, 11:22
        A ja dzis poszalalam i zjadlam:

- 2 jajka na miekko z maselkiem w srodku
        - spora kanapka z pelnoziarnistego chleba, na to musztarda ziarnista Kamis,
        salata, pomidor i szczypior
        - kawa z mlekiem
        • Gość: mm Re: a ja dzisiaj lightowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:51
          ja też, kawa z mlekiem, dwie gruszki i jabłko.
          • Gość: Cynamoon Re: a ja dzisiaj lightowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:55
            Ja od jakiegos czasu mam ochote na tunczyka i lososia codziennie. Dzis, 4 dzien
            pod rzad- zjadlam grahamke z pasta twarozkowo-tunczykowa plus salata z
            pomidorem i kawa z mlekiem.
            • Gość: bazylka Re: a ja dzisiaj lightowo IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 26.10.04, 11:58
              cynamoon uduszę cię ;-)
              ja też chcę tuńczyka!
              • Gość: Sqka bazylko, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:59
                a do jakiego mięsa podałaś ten sos? Jakoś nie przyszło mi do głowy takie
                oryginalne połączenie.. Czy to Twoja fantazja, czy tak się jada?
                • Gość: bazylka do sqki IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 26.10.04, 12:11
                  sqko, ja nie wiem, jak się jada, ja wiem tylko, jakie smaki mi chodzą po głowie
                  i próbuję je wygenerować w kuchni :-)
                  ja zrobiłam polędwiczkę, bo akurat miałam, ale jakoś pasowałaby mi cielęcina
                  polędwiczkę nacięłam, nafaszerowałam kaparami, po upieczeniu pokroiłam w
                  plastry i przełożyłam suszonymi pomidorami. podałam z makaronem i sosem
                  tuńczykowo-kaparowym.
                  pomidory suszone komponowały się z tym po prostu obłędnie, w sumie można było
                  mięso nimi nafaszerować

ech... na samo wspomnienie znowu zaczyna mnie ogarniać szaleńczy apetyt ;-)
                  • Gość: Katka Re: do bazylki IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 26.10.04, 12:13
                    a sos jak robisz?
                    • Gość: bazylka Re: do bazylki IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 26.10.04, 12:17
                      sos był na mojej niezastąpionej ziołowo-czosnkowej oliwie spod pomidorów
                      cebulka, do przesmażonej cebulki odsączony tuńczyk i rozdziabane widelcem kapary
                      jak się to wszystko porządnie przesmażyło i przybrało błotnistą, w miarę
                      jednorodną konsystencję, rozprowadziłam jeszcze oliwą, żeby był bardziej
                      sosowaty
                      • Gość: Katka Re: do bazylki IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 26.10.04, 12:25
                        hm, będę musiała spróbować. A używasz tego sosu też do innych potraw?
                        Zrobił nam się tu mały kącik tuńczykowych maniaków :)
                        • Gość: bazylka Re: do bazylki IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 26.10.04, 12:37
                          proponuję ogłosić dzień dzisiejszy dniem tuńczyka ;-)
                          sosu do innych rzeczy nie używałam, bo dotąd nie zdarzały mi się takie napady
                          tuńczykowe i odnosiłam się do niego z dystansem
                          ale myślę, że jest dobry też do makaronu, do kanapek (np. na grzankach), do
                          innego mięsa na pewno też. w ogóle do wszystkiego jest dobry ;-)
    • Gość: madzioreczek Re: na śniadanie zapraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:54
      Tak z czystej ciekawości mam pytanko. Ludzie kochani, czy Wy normalnie
      pracujecie???? jeśli tak to jak Wy to robicie, że jecie takie śniadania, chyba
      z pół godziny wczesniej musicie wstać i na dodatek jak to możliwe, że rano tak
      chce Wam się jeść. Ja dopiero jak dojadę do pracy (po 8-rano) zjadam kanapkę (w
      domu tylko kubek kakao). Podziwiam Was, no chyba, że nie pracujecie ;)
      • Gość: Katka Re: na śniadanie zapraszam IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 26.10.04, 13:15
        pobudka 6.30, spacer z psem, robię kawkę i wskakuję z kawką do łóżka i oglądam
        wiadomości na TVN24. Wstaję o 7.15, mniej więcej pół godziny zajmuje mi umycie
        się, ubranie i zrobienie makijażu, no i biorę się za śniadanko :) Czasem mi
        jeszcze starcza czasu na drugi spacer z psem. O 8.30 wychodzę do pracy.
    • egipcjanka15 Re: na śniadanie zapraszam 26.10.04, 13:52
      Ech, Giezik, narobiles mi apetytu. Jajko sadzone na sniadanie to cos
      specjalnego. Ja robie bez lososia, ale za to doprawiam same jajka. Po wybiciu
      na patelnie lekko sole, posypuje kammunem, chilli, czarnym pieprzem i czasem
      mieta. Moze nie wygladaja z tym takie sliczne, ale za to jaki smak! To nie to
      samo, co doprawic je juz na talerzu. Do tego obowiazkowo salatka z pomidorow.

A ja dzis niestety na glodno. Gosci odprawialam do domu i nie zdazylam. A teraz
      siedze i w brzuchu mi burczy :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka