myszz 08.12.04, 16:19 jej, jak udusić kapuste? ma byc cieniutko pokrojona? czym przyprawić w czym dusić i jak długo, prooosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: duszona kapusta 08.12.04, 16:20 a do czego bedzie pozniej uzywana ? chcesz z niej zrobic cos konkretnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: duszona kapusta 08.12.04, 16:21 dlaczego dusisz? Najpierw sie ja gotuje poszatkowana w troszeczce wody a potem zasmaza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f Re: duszona kapusta IP: 81.210.22.* 08.12.04, 16:23 Generalnie, to pakujesz kapuste do garnka i delikatnie podlewasz (czymś odpowiednim) i pichcisz powoli. Ale jaka to kapusta, do czego i z czym ma byc? Też troszkę ważne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: duszona kapusta 08.12.04, 16:29 wiec, poszatkowac drobno, zeszklic cebulke, dorzucic kapuste, zalaz woda tak zeby ja troszke przykryc i dusic do miekkosci, dosolic i do prawic wg uzania pierzem. Ja zawsze dosalam jak nie jest zbytnio gorace bo w tedy lepiej czuc smak, wiec na widele , podmuchac ;) i sprawdzic :), lubie jeszcze taka swieza duszona kaputke z koperkiem albo z pomidorkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f Re: duszona kapusta IP: 81.210.22.* 08.12.04, 16:30 No to patrz na siostręheli :-) Tu "gotować" moze znaczyc "poddusić". Potem zasmażyć. Jak chcesz bogatszy smak, to nie podlej wodątylko naprzykład troszku czerwonego wina. Potem doprawiasz do smaku "klasykami" plus może byc kminek lub inne charakterystyczniejsze smaczki. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: duszona kapusta 08.12.04, 16:32 dziękuje wam bardzo, lece do kuchni, pa Odpowiedz Link Zgłoś