Gość: CZEGIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:06 MAM PÓŁKILO KOLOROWEJ FASOLKI / MIESZANKA SRÓDZIEMNOMORSKA/, CO ORGONALNEGO MOŻNA Z NIEJ ZROBIĆI TANIEGO MYŚLAŁAM COS MEKSYKAŃSKIEGO LUB ....NIE WIEM.POMÓŻCIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: KOLOROWA FASOLKA 02.01.05, 21:21 za mną równiez ostatnio "chodzi" fasola. Jak zmam zycie będzie sałatka Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: KOLOROWA FASOLKA - jaka ładna! 03.01.05, 04:56 www.ohiohistorycentral.org/ohc/nature/geograph/using/images/beans.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: KOLOROWA FASOLKA - jaka ładna! 03.01.05, 09:45 Z takich mieszanek robi sie najczesciej zupe / zwykle na torebkach jest przepis /. Ja nie przepadam, gdyz ciemne fasolki nadaja takiej zupie niezbyt ciekawy wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZEGIE Re: KOLOROWA FASOLKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 11:42 AMPOLION PROSZĘ... NIE DRAŻNIJ SIE ZE MNĄ.ŁADNA ,ALE CO Z NIEJ ZROBIĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: KOLOROWA FASOLKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:21 hmmm, może ktoś jednak ma jakieś pomysły na wykorzystanie takiej mieszanki? znalazłam u mnie taką samą... Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: KOLOROWA FASOLKA 08.01.05, 00:26 a ja wczoraj zrobilam cos takiego, uoprzedzam! wymysl wlasny! Fasolke namoczylam (8h) po czym ugotowalam w tej samej wodzie i nie solilam. W osobnym naczyniu podsmazylam na masle pory, dodalam kalafiora i na samym koncu odsaczone fasolki. Dodalam goracej wody i doprawilam: pasta pomidorowa, imbirem, papryczkami chilli, sol pieprz ilisc laurowy. Nalozylam do miseczki i dodalam lyzke smietany. Moze to dziwne nieco, ale mi smakuje i juz prawie nie ma :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: KOLOROWA FASOLKA 08.01.05, 00:25 Tu trochę o zupie z kolorowej fasoli forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16608968&v=2&s=0 Zainteresowanym służę przepisem - koniec końców nie była taka zła - ale to ewentualnie jutro. Odpowiedz Link Zgłoś