jswm 11.01.05, 08:52 czy kwas chlebowy robisz sam? jeśli tak to jak? (na forum ogrodnicze też zaglądam :) ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq Re: Qbraqu ? 11.01.05, 16:21 Kiedyś sie w to bawiłem ale dość dawno odkryłem, że na rynku jest ukraiński firmy "Obołon" po 3 zł za litr i ten pijam regularnie . Jest jeszcze w Jasionówce pod Białymstokiem firma produkująca Kwas chlebowy Kresowy albo Korzenny i równiez kresowy podpiwek, bardzo smaczny. Pewnie że wolę jak mi Marysia Łukaszewicz z Supraśla naleje w swojej tamtejszej restauracji własnego kwasu chlebowego ale ten ukraiński też nie jest zły! Namawiam gorąco! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: Qbraqu ? 11.01.05, 17:06 dzięki to ja zamiast eksperymentować poszukam sobie tego ukraińskiego. Byłam o krok od robienia bo dostałam przepisy od znajomej. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Qbraqu ? 11.01.05, 18:07 wiesz taki domowy to jeszcze ma rodzynki w środku ale mnie już się nie chcialo - żona wyżera każdą ilość rodzynek ze wszystkiego! ostatnio kutie niemal doszczętnie ogołociła z bakalii, łakomczuch jeden! Życzę smacznego naprawdę nie pożałujesz! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś