ks40 26.01.05, 09:58 co MUSICIE mieć zawsze w lodówce? By np. zrobić obiad, przegryźć coś lub na "czarną godzinę". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Jestem ciekawa... 26.01.05, 10:13 parmezan, camembert, lazur, mleko, salami lub inna kiełbasa typ suszona; boczek; jajka, pesto;oliwki poza lodówką: bazylia, oregano, pieprz, tymianek, czosnek, pomiodry bez skórki; tuńczyk; makaron. To chyba stałe pozycje - reszta raczej "ruchoma" Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Jestem ciekawa... 26.01.05, 10:31 Jajka w ilosci przekraczającej granice zdrowego rozsądku. Reszta nieważna. Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re:Łatwiej mi powiedzieć 26.01.05, 10:40 ...czego nie mam: tortów, ciastek, ciasteczek, słodkości wogóle - bo nie jadamy, warzyw - bo mając sklep dosłownie pod nogami lepiej zejść i, kupić świeże ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~ Re:Łatwiej mi powiedzieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 10:55 >słodkości wogóle - bo nie jada w ogole?... a te oponki co robiles (ponoc) kilka dni temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienor Re: Jestem ciekawa... IP: *.crowley.pl 26.01.05, 10:41 mleko - do porannej kawy drozdze swieze - do pieczenia chleba maslo - do tegoz chleba jogurt naturalny - bo kanapke z pomidorkiem albo szczypiorkiem lubie sobie nim pochlapac sery rozne (parmezan, cheddar, lazur, brie), bo w zamrazarce zawsze czeka szpinak, ktory lubi sery, a ostatnio tez w manie muffinkowa popadlam Odpowiedz Link Zgłoś
jottka kaweeee 26.01.05, 10:44 i coś białego do niej + suche wafle, ojezu dlaczego mi sie tak chce spać:((( Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: kaweeee 26.01.05, 17:52 jottka napisała: > i coś białego do niej Hm...barszczyk biały w butelce? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: Jestem ciekawa... 26.01.05, 10:59 U nas zawsze jest żółty ser, ketchup, ostrowia jogurtowa, masło, dżemik jakiś, no i zamrożone skrzydełka i warzywa z włoszczyzny na zupę, leżakuje tam też zupa warzywna zimowa Hortexu, gdyby trzeba było coś na już zrobić. Do tego zamrożone dwie piersi kurczaka, dwa kotlety schabowe i frytki. Wszystko w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszam Re: Jestem ciekawa... IP: *.chello.pl 26.01.05, 11:00 Nie to, że muszę, ale jak nie mam to bardzo mi brak pesto własnej roboty, sambalu no i ostrego ajwaru. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: Jestem ciekawa... 26.01.05, 11:03 dżem i miód bezwględnie, był jogurt - chwilowo dostawy wstrzymane :( no i jakaś dobra herbata. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Jestem ciekawa... 26.01.05, 11:26 Potraktuję razem lodówkę i nie-lodówkę: makaron penne, świderki, drobny do rosołu pomidory w puszce mozzarella kapary anchois deserki Fantazja (dla dzieci) serek waniliowy (na kluseczki dla dzieci) jajka biały ser i żółty mleko mrożone owoce (truskawki, maliny, porzeczki, jagody) śmietana a od przedwczoraj mrożone Warzywa na patelnię Hortexu! pomijam chleb, masło, herbatę, kawę, bo to oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
ks40 Re: Jestem ciekawa... 26.01.05, 13:25 Napisałam taki ładny pościk i zdechł mi internet...:( Potaktowałam Was nieco jako sprawdzian ponieważ MÓJ zaglądając do lodówki w środku tygodnia twierdzi markotnie "nic nie ma do jedzenia", a Wy utwierdziliście mnie w przekonaniu, że nie jest tak źle! Zawsze znajdzie się serek żółty, dżemik, miód, jajka, plasterek wędliny, mleko itd. Na zewnątrz lodówki: koniecznie cebula, czosnek, inne warzywa w razie potrzeby. Dzięki za wsparcie (chociaż nieświadome :D). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Jestem ciekawa... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 14:28 W lodówce i nie w lodówce, zawsze muszę mieć: jajka mleko makaron ryż caaaaaałe mnóstwo przypraw kawałek sera parmezan pesto czosnek cebulę mąkę zapasy wody mineralnej dobry ketchup albo meksykańską salsę puszki: tuńczyka, kukurydzy, groszku ze 2 gotowe dania w zamrażarce - na wszelki wypadek masło Jak mi zabraknie któregoś z powyższych, natychmiast muszę biec do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienor Re: Jestem ciekawa... IP: *.crowley.pl 26.01.05, 15:25 No, jesli mowa jest takze o nie-lodowce, to u mnie w domu musi byc zawsze miod (nalog), jablka i kawa w ziarnach. A z produktow nie nadajacych sie do bezposredniego spozycia - wszystko, co niezbedne do pieczenia chleba, czyli rozne rodzaje maki, ziarna itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 Re: Jestem ciekawa... 27.01.05, 13:36 to dla mnie (reszta domowników też ma swoje "żelazne" listy): lodówka: margaryna "Twoja Figura" (tego smaku szukałam przez dłuuuugi czas) jogurty z Sanoka ser żółty Holender serek wiejski lekki z Piątnicy wędlinka drobiowa w majeranku, albo sopocka z indyka szynka drobiowa mielona śledzie w sosie tatarskim z Contimaxu ogórki konserwowe ogórki kiszone marchewki jabłka pieczarki zamrażalnik: grahamki zupa jesienna lub zimowa Hortexu pyzy z mięsem Aviko poza: kasza gryczana makaron razowy chleb słoneczny Oskroby Odpowiedz Link Zgłoś