Gość: anu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:10 kupilam dzis w doniczce, bo byl taki ladny;) ale za bardzo nie wiem do czego go uzywac, w szczegolnosci swiezego?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Thea Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? IP: *.arcor-ip.net 21.05.05, 17:33 Uzywam bardzo duzo swiezego rozmarynu do smazenia mies, do duszenia mies, do zaprawiania mies, do niektörych zup. Nawet do salaty zielonej (lodowej) jako posiekany dodatek do swiezych ziöl (majranek, estragon, tymianek, oregano, szczypiorek). Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? 21.05.05, 17:54 Doskonały szczególnie do baraniny i jagnięciny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? IP: *.spray.net.pl 21.05.05, 17:59 Do ratatouille. Do sosów do makaronów, ostatnio do tego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=23197853&a=23197853 Do mufinków z oliwkami i parmezanem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16497899&a=16597610 Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? 21.05.05, 18:15 do pieczonych ziemniaków, pieczonego kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? 21.05.05, 21:03 np .do sosu do makaronu - rozmaryn,orzeszki pinii i suszone pomidory Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Marghe 21.05.05, 21:15 Chyba zacznę brać dziesięć procent - tylko nie wiem, od czego :)) - bo polecam Twoje przepisy szybciej niż Ty sama. Patrz dwa posty wyżej. Ten makaron był genialny. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Marghe 21.05.05, 21:17 masz rację jak zwykle 10 % Twoje Się przejełam zarzutem o trolowanie i masz babo placek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? 21.05.05, 21:19 Mam dosc duzy krzak rozmarynu, i musialam go porzadnie przyciac. Sasiadka zza plotu wziela porzadne ilosci galazek, twierdzac ze oprocz dodatkow do gotowania, to plukanka ze swiezego rozmaryna jest doskonala na zwalczanie lupiezu. Odpowiedz Link Zgłoś
annarea Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? 23.05.05, 10:04 dla mnie ziemniaki pieczone w piekarniku + duzo rozamrynu to najlepsza wersja ziemniakow. Ponadto dobrze sie komponuje z wieprzowina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolla Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? IP: *.chello.pl 23.05.05, 11:47 Podsmażane ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem, niebo w gąbce;) A pozatym fajny jest do duszonej wieprzowiny z suszonymi sliwkami, do kurczaka, oczywiscie do baraniny... Jedyne co mi nie bardzo pasuje jakos smakowo to wolowina+rozmaryn, ale kazdemu cos innego smakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? IP: *.arcor-ip.net 23.05.05, 20:55 do baraniny najlepszy kwiat lawendy ale z iloscia prosze nie przesadzac. Rozmarin jest tez dobry do wszelkiego rodzaju pieczonych ryb w foli albo na patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:44 z ziemniaczkami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monoli Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? IP: *.bulldogdsl.com 24.05.05, 00:57 swietnie marynuje sie oliwki z rozmarynem... palce lizac Odpowiedz Link Zgłoś
bazylka1 Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? 24.05.05, 10:09 kurczak albo wieprzowina w paski podsmażony z cebulką, do tego sos pieczrkowo- śmietanowy z czosnkiem i rozmarynem (koniecznie świeżym!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anu Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:37 Bazylko, a jak robisz ten sos pieczarkowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anu Re: swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:25 up Odpowiedz Link Zgłoś