Dodaj do ulubionych

Deser z avocado

IP: *.hsd1.il.comcast.net 16.06.05, 15:42
Lekko dojrzale avocado (poddaje sie pod naciskiem palca ale nie moze byc za
miekkie) przekroic wzdluz na pol,wyjac pestke,wydrazyc lyzka delikatnie miazsz
(aby nie uszkodzic skorupek-powstana lodeczki).Miazsz,sok z 1 duzej
cytryny,4 lyzki cukru zmiksowac na gladko.Przelozyc do lodeczek lub malych
miseczek .Zawinac w folie i zamrozic.Podawac jako lody.
Obserwuj wątek
    • jacek1f to samo - bez cukru - plus malutkie krewetki lub 16.06.05, 15:49
      krabiki z puszki, tyc majonezu nie zaszkodzi tym razem.
      • Gość: gargamel Re: to samo - bez cukru - plus malutkie krewetki IP: *.hsd1.il.comcast.net 16.06.05, 16:47
        ale to juz nie deser tylko wykwintna przystaweczka np.na krakersiki
    • Gość: nesca Re: Deser z avocado IP: *.dsl.pipex.com 16.06.05, 19:22
      czytajac przepis na ten deser uprzytomnilam sobie, ze nigdy nie jadlam avocado w wersji na slodko!

pora chyba sprobowac? ;)
    • bukfa Re: Deser z avocado 16.06.05, 19:34
      do tego deseru super pasuja orzechy wloskie.
      • siostraheli Re: Deser z avocado 17.06.05, 00:47
        to jakby orzechyjesc z orzechami. Tautologia czy co?
        • charl75 Re: Deser z avocado 17.06.05, 09:32
          jak do tej pory to jadlam tylko awokado w salatce - dodawalam duuzo cebuli
          czerwonej i pomidory, wszystko mocno skrapialam octem winnym albo balsamico i
          przyprawialam.Ale ze dzis mam awokado w lodoweczce to sobie sprobuje tego
          deseru:) A te orzechy to jak dodac?? Tez zmiksowac??
          • bukfa Re: Deser z avocado 23.06.05, 20:43
            Ja posypuje po wierzchu.
    • Gość: natalka Re: Deser z avocado IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.06.05, 23:47
      Zrobilam ten deser z avocado.Przepyszny.Wielkie dzieki Ci Gargamelu.Maz i
      dzieciaki sie zajadaly.Wchodzi on do mojej kuchni jako deser na stale w
      przypadku wyjatkowych okazji.Jeszcze raz dziekuje za przepis b.latwy i smaczny.
      • Gość: elle Re: Deser z avocado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:31
        zawsze mi się wydawało, ze awokado jest trochę mdłe ...
    • Gość: Marylka 35 Re: Deser z avocado IP: *.hsd1.il.comcast.net 23.06.05, 16:39
      Zrobilam na uroczystosc rodzinna(imieniny).Skad masz ten przepis Gargamelu?
      Fantastyczny.Zaskoczylam gosci tym avocado i Twoim schabem z czosnkiem i
      jablkami.Przepisow nie zdradzam.Niech to bedzie nasz forumowiczow tajemnica.
      Dzieki za przepis i pozdrawiam.
      • jarek_zielona_pietruszka Re: a gdzie można kupić Awocado 23.06.05, 21:49
        a nie avocado. w marketach mają ale to jakieś pokurcze czwarty gatunek, czasami
        na bazarkach trafiają się trochę większe, ale takich prawdziwych jakie kupowałem
        u arabów na targu to w Polsce jeszcze nie spotkałem. tamte miały wielkość
        dwadzieścia kilka centymetrów miąższ koloru żółto różowo miodowego miękki i
        pyszny, kupiłem kiedyś w markecie opanowany nostalgią za tamtym smakiem i po
        rozkrojeniu powąchaniu i spróbowaniu wyrzuciłem. czy ktoś wie gdzie w Warszawie
        można kupić chociaż namiastkę tamtych Avocado przez duże A, a nie te przez małe
        a. pozdrawiam
    • Gość: zolzikiewicz Re: Deser z avocado IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.06.05, 18:44
      zrobilem ,na upaly wspanialy deserek.Dziewczyna byla zaskoczona jak umielem to
      zrobic ?A to takie proste.
      Dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka