ima55 18.10.05, 18:17 Chciałam kupić pastę paprykową do pizzy ale odstraszyły mnie te wszystkie sztuczne składniki dodane do naturalnych. Teraz mamy sezon paprykowy, może ktoś umie zrobić taką pastę domowym sposobem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-lee Re: pasta paprykowa 18.10.05, 18:33 paprykę opiekasz nad gazem niektórzy to robią, ja wolę w piekarniku obierasz ze spalonej skóry, oczywiscie z całej skóry mixujesz wrzucasz do gara czosnek, możesz też cebulę, przyprawy jakie lubisz np. zioła prowansalskie, można bez... ogólnie konieczna jest sól no i właściwie też pieprz i cukie trochę zagatowujesz i do słoika np. gotujesz dłużej jak chcesz gęsciej wekujesz jak potrzeba niektórzy robia ją też z bakłażanem ja wole na "czysto" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ima oczywiscie do cebuli i czosnku wlewasz mix /nt ??? IP: 213.192.64.* 19.10.05, 09:34 Dzięki za przepis, ale coś nie kumam tego mixa. Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee tzn 19.10.05, 12:03 mixujesz paprykę, upieczone mięso papryki bez skóry, blenderem lub gałką mixującą na gładką masę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ima Re: tzn IP: 213.192.64.* 19.10.05, 16:45 Aaaaa, to jestem tłumok. Chyba wydawało mi się, że mam zmiksować wszystko razem, tak chyba tez można, jeśli to ma być pasta a nie sos. Zresztą mniejsza o szczegóły. I tak każdy przepis modyfikuję po swojemu. W każdym razie dzięki za ideę. Może uda mi się zrobić wersję łagodną i ostrą (z pieprzem tureckim czyli czuszką). Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee powodzenia i 19.10.05, 19:02 zamiast pieprzu tureckiego, zmixuj z mięsem papryki kilka świeżych czerwonych chilli, też jest na nie sezon ;-) Odpowiedz Link Zgłoś