koteczq00 28.10.05, 10:47 Mam pytanie: sa w lasach grzyby czy raczej nie bardzo? Interesuja mnie szczegolnie tereny zachodniej Polski. Wlasnie sie zastanawiam nad wyprawa na grzyby ale nie wiem czy jest sens :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: grzyby 28.10.05, 10:53 rejon Poznania - ostatnio średni na jeża. Duzo chętnych, a grzybów jakby nie za dużo :( Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: grzyby 28.10.05, 11:03 Tereny wokol mnie obfituja, poki co, w grzyby! Mam na mysli Jelenia Gore i okolice Boleslawca, ale nie-maz byl tydzien temu w lubuskiem i tam tez mnostwo tego dobra :) Czyli na zachodzie bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 A Warszawa - okolice ? 28.10.05, 11:49 Myślicie, że w ten weekend jeszce coś będzie ? Zrobiło się nieco chłodno, noce po 0 C :( Ma być bardzo słonecznie, ale czy temperatura nie za niska ? Taką miałam straszną ochotę na ostatnie zapewne w tym roku grzybobranie.. Czy w okolicach W-wy coś jeszcze gdzieś rośnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f ja okolice Mińska nazywam okolicą W-wy:-) a zimno 28.10.05, 11:54 to dobrze - dla gąsek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewana3 Re: ja okolice Mińska nazywam okolicą W-wy:-) a z 28.10.05, 14:07 sprawdź tu www.nagrzyby.pl/mapka/index.php?cnt=1130501240pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: ja okolice Mińska nazywam okolicą W-wy:-) a z IP: *.kolonianet.pl 28.10.05, 14:19 Co roku słyszę, że grzybów nie ma, a wystarczy pójść na pierwszy lepszy targ... W Gdańsku wszystkie plus rydze każda ilośc, kurki nawet widziałam, a przy drogach to łojezu. No to pewnie z lau je mają Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: grzyby 28.10.05, 14:30 Sprawdziłam w zeszły weekend, wygląda mi to na nieco spóźniony jesienny wysypik, same młode dobrze umięśnione osobniki w najmodniejszych kapeluszach ;) Ostatnio trochę padało i jednocześnie jest ciepło, więc planuję przez 4 dni nie wychodzić z lasu ;) Puszcza Notecka (na północny zachód od Poznania) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: grzyby: jakie, gdzie, kiedy ale bez przepisów 29.10.05, 00:59 www.grzyby.pl/ www.nagrzyby.pl/ www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/eksper1.htm epodkarpacie.com/index.php?page=curiosities&main_cur_id=8 www.bio-forum.pl/messages/2/2.html grzyby.and.pl/grzyby_trujace_wilga.htm www.lasypolskie.pl/index.php?artname=section&id=151 www.wadowicki.iap.pl/?id=wiadomosci&nrwiad=36321 www.lasypolskie.pl/index.php?artname=news&topicid=9 www.alergia.org.pl/pacjent/alergeny/grzyby.htm www.obrazki.jeja.pl/8/06.php Odpowiedz Link Zgłoś