Gość: kaprys Re: czy pijecie ziółka? nt IP: *.dynamic.qsc.de 17.11.05, 06:12 mam herbatke ktora herbatka nie jest. Co do skladnikow to lista za dluga. Liscie malin, jerzyn i czego tam nie ma... Smakuje dziwnie ale uspokaja wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 07:47 Ja piję dziurawiec-odciąża wątrobę przy braniu leków na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 16:23 kasiulek_mysiulek napisała: > Ja piję dziurawiec-odciąża wątrobę przy braniu leków na stałe. Kasiulku, nie pij dziurawca, jesli równocześnie bierzesz leki. On zmienia ich metabolizm. Najczęściej przyspiesza tak skutecznie, że krócej działają:( Możesz pić dziurawiec tylko wtedy, gdy masz przerwę w leczeniu. Podobnie działają preparaty dziurawca:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: pijamy n/t IP: *.aster.pl 17.11.05, 09:44 ja piję napar z pokrzywy ,podobo dobry na włosy ,chociaż na ulotce dolączonej do opakowania nic na ten temat nie piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxifraga pijamy, pijamy IP: *.sec.osceint / 193.201.41.* 17.11.05, 13:17 Moze mam czarownice w poczecie moich przodków, bo przepadam za wszelkimi ziólkami, ale nie cierpie tych kwasnych herbat z wszechobecnym hibiskusem. Pozdrawiam, Saxifraga P.S. Na te szare jesienne dni polecam n.p. taki zestaw: suszone paczki rozy, melissa, lavenda, lemon grass i szczypta imbiru. P.P.S Ta pokrzywa do wlosow to do plukania, ale tez zdrowa, choc na inne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajeczka04 Re: czy pijecie ziółka? nt IP: *.303.krakow.pl 17.11.05, 10:05 Czy to prawda, że pijąc systematycznie jakieś ziółka trzeba sobie robić przerwy? Jeśli tak, to jak długie i czy ich długość jest zależna od gatunku danego ziółka? A po tej przerwie można znowu wrócić do picia tego ziółka i po jakimś czasie znowu przerwa i.t.d.? Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 10:25 Od kilkunastu lat mój podstawowy napój oprócz wody mineralnej to mieszanka zielonej herbaty i mięty. Nigdy nie miałem przerwy i nie zauważyłem abym jej potrzebował. Często do tej podstawowej konfiguracji dodaję jeszcze inne zioła i kieruję się smakiem a nie działaniem na organizm (chociaż może niesłusznie). Jeśli pijesz napary z ziół leczniczo - wtedy przerwy są jak najbardziej wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 11:07 pijam herbatę miętową, herbatę mailnową herbapolu; hibiskusa oraz rumianek i melisę. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 11:10 mięta b. czesto miszmasze ziołowo owocowe czy żenszen to ziołko ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 13:35 Mięta Zielona herbata Owocowe Zakupię także rumianek Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 14:22 Czy zielona herbata to ziółka? Poza tym czasem melisa, czasem dziurawiec, czasem pokrzywa. Nie lubię rumianku i nie znoszę mięty na gorąco i w płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 15:52 Dla mnie zielona herbata jest ziółkiem, bo piję ją nie dla smaku (dla mnie okropny), lecz dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 15:40 Pijemy, ale własciwie tylko zioła zbierane przez siebie. Dziurawiec, miętę, skrzyp, pokrzywę, melisę, rumianek a teraz ostanio jeszcze krwawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: czy pijecie ziółka? nt 17.11.05, 16:25 Tak - miętę, rumianek. Piję również sporo herbat owocowych i zielonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annafigo Re: czy pijecie ziółka? nt IP: 81.210.119.* 17.11.05, 16:27 Latem mięta, a zimą dziurawiec Odpowiedz Link Zgłoś