Dodaj do ulubionych

Forma silikonowa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:52
Jestem poczatkujacą w kwesti piecznia, kupiłam forme silikonowa o sr.24 ale
nie wiem co moge w niej piec( jakie ciasta, moze jakies nie słodkosci?),
prosze o kilka wskazowek, będe bardzo wdzięczna
Obserwuj wątek
    • jacek1f Groszku - moja forma nie wie, co w niej piekę:-)) 13.12.05, 19:27
      Forma jak forma - silikonowa mniej/w ogóle nie przywiera materiału - i tyle.
      Pasztet czy tarty, czy ciasta - śmiało.
      • Gość: siwa Re: Groszku - moja forma nie wie, co w niej piekę IP: *.adsl.solnet.ch 13.12.05, 22:44
        wprawdzie silikonowych form nie mam, ale w tych, ktore mam pieke wszystko, co mi
        przyjdzie do glowy. jeszcze zadna sie nie skarzyla :-)

a tak na serio, to chyba "dzialanie" takiej formy jest takie samo, jak
        wszystkich innych i piec w niej mozna, co sie chce
        • Gość: groszek11 Re: Groszku - moja forma nie wie, co w niej piekę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:20
          Dziekuje za odpowiedzi.Rozumiem,ze mozna piec co się chce, ale to,że jest ona
          mało stabilna( chodzi mi oto ,zeby sie nierozwalało ) to chyba jednak ogranicza
          rodzaj ciast jakie mozna w niej upiec. Oprócz ciasta i pasztetu co jeszcze?
          • Gość: jez Re: Groszku - moja forma nie wie, co w niej piekę IP: *.dial.proxad.net 14.12.05, 14:15
            Aby byla stabilna, poloz ja przed wypelniem ciastem na cienkiej blaszce, ktora
            wkladasz razem z forma de piecyka.
            • Gość: groszek 11 Re: Groszku - moja forma nie wie, co w niej piekę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 19:17
              Dziekuje z uwagi i porady. W takiej formie sernika na zimno chyba nie zrobie,
              nawet jak cos podloze, bo galaretka poleci bokami, rozumiem ,że do takiego
              ciasta to tortownica, reszte ciast, moge bez obaw piec w silikonie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka