patyska Re: Szukam inspiracji - z czego PASZTET ??? /nt 20.12.05, 12:26 z gesi? z truflami? z koniakiem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Szukam inspiracji - z czego PASZTET ??? /nt 20.12.05, 12:45 z warzyw, mniam .... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Szukam inspiracji - z czego PASZTET ??? /nt 20.12.05, 12:52 drobiowy mix - kurczak, indyk, kaczka. miesny - z krolika, cieleciny, podrobow. Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: Szukam inspiracji - z czego PASZTET ??? /nt 20.12.05, 12:57 myśle o mięsnym ale boczek czy podgardle czy obie ? wołowe - pręga czy... ? wieprzowe - dać też schabu ? czy dodać też jakąś część drobiu? obowiązkowo wątroba ale jakiego zwierzęcia? dodatki: kwaśne jabłka, cebula, czosnek, śmietana.... coś jeszcze? z góry dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Szukam inspiracji - z czego PASZTET ??? /nt 20.12.05, 13:00 w galerii jest pasztet Jolki2-poszukać linku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Szukam inspiracji - z czego PASZTET ??? /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:06 wieprzowina(tłusta)-najwięcej,jesli jest za chuda dodaję podgardla trochę wołowina cielęcina wątroba cielęca(może być drobiowa) jajka,cebula ,przyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Olaboga ! 20.12.05, 13:12 J-lee, zlituj się, schab do pasztetu, toż to profanacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee hehehe... a takie dodatki 20.12.05, 13:37 migdały oraz namoczone wcześniej: rodzynki, suszone sliwki, grzyby ? ps. no to może łopatke jednak ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 toż to uczta Trymalchiona! 20.12.05, 13:45 imho-dodatki czemu nie? zapowiada sie okazale ten pasztet Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee korci mnie też 20.12.05, 13:50 dodanie oskubanych pomarańczy lub brzoskwiń, ale sam nie wiem żeby nie przesadzić bo to też nie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: korci mnie też 20.12.05, 13:51 to zrób grupy tematyczne dodatków:) np: brzoskwinie, sliwki, rodzynki albo grzyby, migdały, orzechy włoskie takie zajęcia w podgrupach no wiesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee też tak myśle 20.12.05, 14:11 że grzyby z orzechami a owoce świeże z suszonymi wspólnie mogło by się nie pasować Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re:Olaboga? 20.12.05, 13:48 Migdały w pasztecie, no no, nigdy nie dodawałam, pozostałe dodatki ok, wyrażam zgodę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julitapotocka pasztet z ryby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 14:00 1 kg filetów rybnych 4 jajka 7 dag margaryny 100 ml śmietanki 100 ml mleka czerstwa kajzerka 5 łyżek bułki tartej sól, pieprz, gałka muszkatałowa Bułkę namoczyć w mleku 100 ml, odcisnąć i wraz z filetami zemleć przez maszynkę. Margarynę utrzeć z żółtkami, dodać masę rybną, śmietankę, przyprawy oraz tartą bułkę, dokładnie wyrobić , na końcu dodać pianę z białek i lekko wymieszać. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, nałozyć masę, piec około godz. w średnio nagrzanym piekarniku.Przed porcjowaniem dobrze wystudzić Odpowiedz Link Zgłoś
aniger161 Re: Szukam inspiracji - z czego PASZTET ??? /nt 22.12.05, 19:57 I żadnej wątróbki.Serce wołowe lub wieprzowe, w osteczności indycze. Odpowiedz Link Zgłoś