Gość: Makówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 13:25 jw. Do czego stosujecie, poza sałatkami ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malgotka Re: Do czego ocet balsamiczny? IP: *.vline.pl / *.89.rev.vline.pl 14.01.06, 17:53 na przyklad: Filety wołowe z octem balsamicznym Wykonanie: 4 filety z polędwicy wołowej 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki 1łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżki oliwy sól, pieprz Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć mięso, szybko obsmażyć na ostrym ogniu z obu stron. Przełożyć na talerz. Odlać nadmiar oliwy z patelni, dodać masło, wsypać mieszając mąkę i zrobić jasną, niezbyt gęstą zasmażkę. Wlać ocet balsamiczny, wymieszać. Z powrotem włożyć mięso, poddusić razem. Przełożyć na talerz, polać sosem, posolić, popieprzyć. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebetka Re: Do czego ocet balsamiczny? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.01.06, 18:03 do mięs, jako bejca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Do czego ocet balsamiczny? IP: *.acn.waw.pl 14.01.06, 18:45 wrzuccie w wyszukiwarkę ] temat był poruszany dziesiatki razy Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Do czego ocet balsamiczny? 14.01.06, 19:36 Dajcie spokój! Żeby kłocić się z powodu octu balsamicznego, zresztą doskonałego do skropienia kurzych udek czy filetów przed smażeniem... Po to jest forum, zeby pytac i odpowiadać, jak komu przyjdzie ochota. A komu nie przyjdzie, niech omija nieciekawe wątki i tyle. Zamiast strofować. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Do czego ocet balsamiczny? 14.01.06, 19:41 Ja uzywam ocet balsamiczny do tatara z lososia, i do carpaccio Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Do czego ocet balsamiczny? 14.01.06, 19:44 no np. do owoców duszonych, które jako dodatek do mięsa mają iść (np. śliwki, wiśnie). Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Do czego ocet balsamiczny? 14.01.06, 21:06 Nie chce ci sie pisac to po prostu : nie pisz! Ale po co ten komentarz... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Do czego ocet balsamiczny? 14.01.06, 21:11 po to,ze sa osoby, które nie wiedzą, ze jest cos takiego jak wyszukiwarka po to, zeby podpowiedziec, ze warto z niej skorzystać.. bo pomysłow bez liku (i na forum i w Galerii) po to,zeby wątek wyciagnąc na wierzch .. paradoksik Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Do czego ocet balsamiczny? 14.01.06, 21:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=25388752&a=25388752 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=28136652&a=28136652 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=26413136&a=26413136 lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: A komentarzowi się nie dziwię. Dlaczego?A dlat 14.01.06, 21:14 a74-7 napisał: > Nie chce ci sie pisac to po prostu : nie pisz! Ale po co ten komentarz... ego: tnij.org/acetobalsamico Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Może dlatego należy czasem strofować 16.01.06, 10:07 że ja często korzystam z wyszukiwarki i szlag mnie trafia jak wyrzuca mi ileś tam wątków rozbabranych niemiłosiernie i znaleźć coś w tym trudno. Zresztą wiele osób podaje to jako argument przeciwko wyszukiwarce. Więc może uczmy się pozytywnych zachowań w sieci żeby każdemu było łatwiej się tu poruszać? :) Strofuję także w trosce o tych co zadają pierwsze nieśmiałe pytania. Popieram zdanie marghe - przecież można podbijać wątki i dodawać do nich kolejne zapytania jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Do czego ocet balsamiczny? IP: *.skynet.net.pl 16.01.06, 12:23 Ja używam do...śmietany. :) Surowy ogórek ze skórką trę na bardzo cienkie plastry.Układam na półmisku i daję na to kleksy śmietany przyprawionej jak do mizerii,ale z octem balsamicznym.Tylko,że ocet dodaję na końcu,taką kroplę tylko i czasem nie mieszam,tak żeby każdy dostał porcję ogórków z kleksem doprawionej smietany. Ładnie wygląda,nic się nie rozwarstwia jak w zwykłej mizerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Do czego ocet balsamiczny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:47 zdarzyło mi się jeść truskawki z bazylią,skropione octem balsamicznym.niesłodzone,rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Do czego ocet balsamiczny? 16.01.06, 13:48 Pamiętajmy też, że każdy nowy wątek wrzuca jeden stary, być może ciekawy, do archiwum. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: Do czego ocet balsamiczny? 16.01.06, 13:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=35057680 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imbirr I który?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 20:10 Chcę wypróbować różności z octem balsamicznym, ale nie wiem, który warto kupić? Bo podobno niektóre są nie teges. Jaki więc konkretnie polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś