Gość: Ja_n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:46 jakie danie obiadowe można zrobić z mielonki (turystyczna)w puszce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: konserwa mięsna 01.02.06, 12:50 Gość portalu: Ja_n napisał(a): > jakie danie obiadowe można zrobić z mielonki (turystyczna)w puszce Z puszki gustowny kapelusz a z tego co wewnątrz to po podgrzaniu i dodaniu na przykład kaszy wyjdzie "cuś". Cebul;a i duuuużo czosnku, majeranku tez się przyda. Sól się nie przyda - wnętrze i tak zasolone niczym Morze Martwe.))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: konserwa mięsna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:53 musisz? Kiedyś "toto" ludzie panierowali, ale wolę nie wspominać tych czasów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja_n Re: konserwa mięsna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:56 na kapelusz puszka za mała, a bez kaszy? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: konserwa mięsna 01.02.06, 13:02 Gość portalu: Ja_n napisał(a): > na kapelusz puszka za mała, a bez kaszy? Jak domontujesz gumkę (taką białą od gaci) to i na dyni się utrzyma, a bez kaszy to z "kortoflami" albo ryżem, albo grubym makaronem. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi23 Re: konserwa mięsna 01.02.06, 13:11 Jeżeli masz cebule to ją podsmaż, jeżeli masz jakąś paprykę, ogórek kiszony, to tez dodaj pokrojone oczywiście, a ogórek starty na tarce grubej, dodaj wody i pokrojona konserwę- zawartość znaczy, kleks śmietany i żarcie jak się patrzy. Do kartofli, makaronu, kaszy gryczanej albo ryżu. Co kto ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: konserwa mięsna IP: *.espol.com.pl 01.02.06, 13:12 wesolo sie zrobilo na tym forum .ja proponuje dac psu ucieszy sie napewno hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: konserwa mięsna 01.02.06, 13:14 dopiero bedzie wesoło psy na zmianę karmy reaguja jednoznacznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: konserwa mięsna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:15 Niekoniecznie, mój parówek i konserw nie tyka:) Ale on jakis dziwny, na działce też woli "żabiankę", z pobliskiego stawu, zamiast kranówy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: konserwa mięsna IP: *.espol.com.pl 01.02.06, 13:14 odwołuje kocham mojego pieska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja_n Re: konserwa mięsna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:22 robię to z cebula i kleksem śmietany WŁASNORĘCZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: konserwa mięsna IP: *.access.telenet.be 01.02.06, 13:25 Jesli juz to kanapki . Kanapki tez moga byc na obiad . Nie podgrzewalabym tego w zadnym wypadku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja_n Re: konserwa mięsna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:28 jak nie wrócę za godzinę ................to albo z przejedzenia albo z zatrucia, narazie idę pichcić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liwia Re: konserwa mięsna IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.02.06, 15:07 na nastepny raz- mozna dodać surowy ryż ,wymieszać i zrobic z kapusty włoskiej lub innej gołąbki . Ryż ugotuje się w czasie gdy beda się dusić w garnku ,mzawijać niezbyt sciśle ,jak chce poszaleć to daję mielonkę paczkowana z surowego mięsa i konserwę właśnie , kiedyś kupiłam coś co nazywało sie boczek mielony ale było za słone i dodałam do farszu gołabkowego -zgineło w daniu a całość była piantna (juz nie potrzeba zadnych przypraw). Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi23 Re: konserwa mięsna 01.02.06, 13:30 Musi byc bułka....nie masz czegos uschniętego w chlebaku? Poszukaj dobrze. W ostateczności jak masz płatki kukurydziane zwykłe to je utłucz i uzyj zamiast bułki. Kombinuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: konserwa mięsna 01.02.06, 15:09 a piszesz że bez bułki i patelni będzie klops? nie mam chlebaka:( płatki kukurydziane sa podobno rakotwórcze? Odpowiedz Link Zgłoś
madam.bobery Re: konserwa mięsna 01.02.06, 15:18 ticoqp napisał: > nie mam:(((((( ups, ktos zapomnial sie wylogowac ? no to przyznaj od razu, ze chciales z niej zrobic sushi.. Odpowiedz Link Zgłoś
wyuzdana1 Re: konserwa mięsna 01.02.06, 15:22 Hm, może kapusta świeża uduszona + mielonka, wyjdzie bigos. Odpowiedz Link Zgłoś
urszula19681 Re: konserwa mięsna 25.02.18, 19:31 zapiekanka,,,,ziemniaki ugotowane w plastrach na to w kostkę mięso z puszki,cebula w kosteczkę sól ,pomidor i ser żółty,i druga warstwa ziemniak,i mięso,cebula,pomidor,ser.,kończymy ziemniakami na, górze i ser,zapiec w piekarniku,do tego ogórek konserwowy jako dodatek,,przyprawy według gustu,pycha Odpowiedz Link Zgłoś
janek53 Re: konserwa mięsna 25.02.18, 19:40 Czyli, puszka nie ma znaczenia Co jest wazne to to: sól ,pomidor i ser żółty,i druga warstwa ziemniak,i mięso,cebula,pomidor,ser.,kończymy ziemniakami na, górze i ser,zapiec w piekarniku,do tego ogórek konserwowy jako dodatek,,przyprawy według gustu Tzn. do rosolu dodac: grzyby, ziemniaki, kapuste kiszona, i podobne. Szanowna Urszula. Chodzi o puszke a nie "wariacie" na temat dodajac co sie ma w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś