Dodaj do ulubionych

danie przebój

02.03.06, 14:16

chodzi o takie danie, które jest dość łatwe w wykonaniu (żeby nie trzeba się
było urobić), które jest bardzo smaczne, które lubicie robić, które jest
waszą wizytówką.
Ja pokochałam przepis na pierś z indyka z boczniakami (z forum!!!) robi się
szybko, wychodzi dużo i jest przepyszne!
a wy czym się firmujecie?
Obserwuj wątek
    • elcynka Re: danie przebój 02.03.06, 14:19
      spagetti i ciasto budyniowe:-)
    • Gość: Ewa Re: danie przebój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:30
      Moje ulubione dania to: Sałatka z tortellini, placki z piersi kurczaka, nalewka
      kokosowa, placek kubuś, ciasto słonecznikowe i cytrynowe cudo.
      Mogę udostępnić przepisy.
      • ticoqp Re: danie przebój 02.03.06, 14:31
        kubus to sok z marchwi
        • Gość: Ewa Re: danie przebój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:34
          tak. Z tego "kubusia" robi się masę do placka.
          • ticoqp Re: danie przebój 02.03.06, 14:35
            nie boisz się, ze producent moze Cię pozwać za bezprawne uzywanie loga?
          • Gość: Ewa Re: danie przebój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:47
            Jeżeli ktoś woli można powiedzieć placek z sokiem marchwiowo-malinowym.
            • ticoqp Re: danie przebój 02.03.06, 14:48
              za póxno wiadomość poszła w świat - zaraz wysyłm linka wątku do producenta:)
      • illiterate Re: danie przebój 02.03.06, 14:37
        W ogole Ewa sie nie krepuj i udostepniaj.
    • madziaaaa Re: danie przebój 02.03.06, 14:34
      cordon bleu, czyli schab lub pierś z kurczaka rozbita, posolona i popieprzona,
      na to plaster sera żółtego, na to plaster szynki, zawijamy jak de volaya ,
      obtaczamy w bułce tartej i jajku i hop na patelnię. ostatnio też serwuję mięsko
      w płatkach nestle.
      sprzedasz przepis na tego indyka?
      • Gość: Ewa Re: danie przebój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:57
        życze szczęścia w przekazie
      • niedzwiedzica_sousie Re: danie przebój 02.03.06, 14:58
        indyka kroimy na paski, obtaczamy w mące, smażymy na złoto. przekładamy do
        rondla, zalewamy wrzątkiem + kostka rosołowa. do tego tacka pokrojonych
        boczniaków i dusi się ok. 45 min. na koniec dwie łychy śmietany i palce lizać
      • Gość: Fanta a żeby de vollay się nie rozpadł to co robisz? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 15:23
        ... przekłuwasz go wykałaczką, czy dratwą wiążesz,
        czy w ogóle nic nie robisz?
        • madziaaaa Re: a żeby de vollay się nie rozpadł to co robisz 02.03.06, 15:37
          rozkładam mięso na dłoni, pakuję farsz, ciasno zwijam, dociskam, ugniatam itp.
          potem jajo, bułka i na patelnię. niczym nie spinam i mi się nie rozwala
          • Gość: buc12 Re: co z kubusiem?? IP: 80.51.113.* 02.03.06, 19:41
            halo halo gdzie przepis na kubusiowy placek marchewkowo malinowy???
            • Gość: Ewa Przepis na ciasto z "kubusiem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:10
              Ciasto z "kubusiem"
              Biszkopt:
              5 jajek
              łyżka oleju
              1 szkl. cukru
              łyżka gorącej wody
              szkl mąki
              2łyżki mąki ziemniaczanej
              1,5 łyżeczki proszku
              Upiec

Dodatkowo: 0,75l soku "kubuś"
              2 op. budyniu śmiet.
              łyżka cukru
              3p. herbatników szkolnych
              0,5 l śmiet. kremówki 30%
              1 galaretka cytrynowa
              Na soku ugotować budyń z łyżką cukru
              Tak pzrygotowany gorący budyń wylać na biszkopt
              Na wierzch ułożyć herbatniki i odstawić do wystygnięcia. Galaretkę rozpuścić w
              3\4 Szkl wody- wystudzić. śmietanę ubić na sztywno dodając tężejącą galaretkę i
              wyłożyć na herbatniki. Na wierzch zetrzeć tabliczkę białej czekolady.
              • Gość: Ola Re: Przepis na ciasto z "kubusiem" IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.06, 20:42
                Jaki smak Kubusia stosujesz ?
                • Gość: Ewa Re: Przepis na ciasto z "kubusiem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:08
                  Najlepszy Kubuś marchwiowo-malinow-xxxxx
                  Herbatniki powinny być ponieważ polewasz je lukrem cytrynowym a galaretka aby
                  nadać masie oryginalnego smaku.
                  dajcie znać jak smakowało
              • asiula83 Re: Przepis na ciasto z "kubusiem" 02.03.06, 21:23
                herbatniki szkole to te duze opakowania czy małe po 4 szt. pakowane???
                ciasto pieczesz w prostokątnej formie??, dlaczego galaretka cytrynowa?
                czy konieczne sa jeszcze na gorze herbatniki czy na ta mase mozne zetrzec białą
                czekoladę?? i jaki smak kubusia jest najlepszy??
                • Gość: Ewa Re: Przepis na ciasto z "kubusiem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:13
                  Zpomniałam dodać,blacha prostokątna a herbatniki zależy od ciebie jakie kwadraty
                  będziesz kroić
                  • asiula83 ciasto "kubus" rewelacja!!!!!!! 13.03.06, 11:42
                    zrobilam nie wiedzialam tylko z czym te budynie rozrobic czy z kubusiem a
                    reszte zagotowac czy z mlekiem, rozrobilam z mlekiem i jeszcze zrobilam tak,
                    otoz wyszedl mi duzy biszkopt więc go rozkroilam
                    ciasto, masa kubus, cviasto, bita smietana z galaretka cytrynowa, herbatniki i
                    posypalam biala czekolada, ktora mi tropche spadala :)
                    Ciasto bylo pszepyszne wszystcy sie nim zachwycali nikt nie wiedzial co to jest
                    to "pomarańczowe" i w niedzilę do kawy nie mialam juz co podac :(
                    Dzięki Ewa za przep[is ciasto pierwsza klasa
                    • Gość: Ewa Re: ciasto "kubus" rewelacja!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:48
                      Cieszę się że ci wyszedł i smakował. Mam jeszcze dobry przepis na Murzynek
                      śmietankowo-serowy.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: polosz Re: ciasto "kubus" rewelacja!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:53
                        mimoza
                        • Gość: koza Re: ciasto "kubus" rewelacja!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:44
                          Czy to ciasto warto upiec,powiedzcie szczerze.
                      • asiula83 do Ewy 13.03.06, 19:15
                        chetnie wezme przepis i sprobuje go zrobic :) mozesz mi go przesłac na adres
                        asiula83@o2.pl DZIĘKI
                        • Gość: Ewa Re: do Asi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:28
                          Jak tylko znajde troche czasu to napisze.Może masz też dobry przepis to napisz
                          Moja skrzynka; e.w.m@wp.pl
                          • Gość: betsypetsy Re:Ja też poproszę przepis na murzynek Ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:09
                            z góry dziękuję
                            • Gość: Ewa Re:Ja też poproszę przepis na murzynek Ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:53
                              MUrzynek śmietankowo- serowy
                              biszkopt:
                              6 jaj
                              szkl. mąki
                              szkl. cukru
                              1 płaska łyżeczka proszku
                              2 płaskie łyżki kakao
                              Masa
                              1 galaretka cytrynowa
                              1 kostka sera(25dah)
                              2 cukry waniliowe
                              1/2szkl. cukru
                              1/2l śmietany kremówki 30%

biszkopt upiec, przekroić na pół.
                              Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl.wody.
                              ser, cukier i cukier waniliowy zmiksować, dodać zimną galaretkę, dobrze
                              wymieszać.Ubić śmietanę, dodaćdo masy, wymieszać.
                              polać polewą czekoladową.

polecam się na przyszłość!!
                              pozdrawiam!!
      • niedzwiedzica_sousie Re: danie przebój 13.03.06, 08:26
        a jak to mięsko zawiniesz, to się nie odwija? czy trzeba nitką albo
        wykałaczkami potraktować albo co?
    • Gość: cathe Re: danie przebój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:46
      ciasto marchewkowe
      krewetki z curry
      kurczak z pieczarkami i avocado z sosem smietanowym i ryzem
      salata lodowa z kurczakiem, pomidorem, ogorkiem, jajkiem oraz sosem jogurt +
      curry
      • betsypetsy Ja poproszę przepis na tego kurczaka z pieczarkami 05.03.06, 09:41
        i avocado z sosem śm. bo brzmi zachęcająco.
      • Gość: mee... wolowina, wieprzowina,krewetki duzy garnek... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.03.06, 18:31
        ...wolowine i wieprzowine kroimy w plastry...krewetki obieramy...wrzucamy na
        rozgrzana patelnie...( oliwa lub smalec- obojetnie )...sol, pieprz, papryka
        slodka i ostra...cebula ,czosnek, pomidory,slodka papryka w proszku...gdy mieso
        i krewetki zaczynaja sie juz podsmazac...dodajemy pokrojone warzywa...i gdy
        calosc jest juz dobrze podpieczona posypujemy obficie papryka slodka...mieszamy
        nie przypalajc papryki w proszku...nastepnie zalewamy obficie goraca
        woda...dodajemy smietane zmieszana z odrobina maki...przykrywamy ...zmiejszamy
        gas...i po trzech godzinach potrawa gotowa...podajemy ( mee...smakuje najlepiej)
        z ziemiakami zmixowanymi z mlekiem...
        • elodia Re: wolowina, wieprzowina,krewetki duzy garnek... 15.03.06, 19:38
          ooooj chyba to zrobię, przepis bardzo kuszący:)
          (\...../)
          (='.'=)
          (")_(")
    • Gość: Ninka Re: danie przebój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:36
      Dlaczego tak mało przepisów?
      Dajcie jeszcze jakiś.
      • Gość: tadek niejadek Re: danie przebój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:01
        Nineczko, proszę bardzo : OGON WOŁOWY ZE ŚWIŃSKIMI USZAMI. Wykonanie proste.
        Ogony wołowe podziel na kawałki, wymieszaj w misce z solą ziołową, przyprawą
        grilową, czosnkiem, mąką i krótko obsmaż na ostrym ogniu. Na tej samej patelni
        przesmaż tak samo przyprawione i pokrojone w paseczki uszy wieprzowe
        (najlepiej wędzone).Potem na patelnię rzuć drobno porojone 2-3 cebule, po
        zrumienieniu oprósz je łyżką mąki i zasmażkę rozprowadź bulionem z kostki
        dodając słoiczek przecieru pomidorowego. Przełóż "mięsa" do dużego rondla z
        pokrywą, wsypując między warstwy puszkę czerwonej fasoli i zielonego groszku.
        Zalej sosem pomidorowym, zagotuj i zostaw na bardzo małym gazie na 2- 3
        godziny. Podaj w rondlu na stół, do tego czarny chleb i piwo w kuflach a
        będziesz na rękach noszona. pzdr - t
    • Gość: realka Re: danie przebój IP: *.bie.lama.net.pl 13.03.06, 23:03
      Indyk z boczniakami brzmi smakowicie - chyba się skuszę i spróbuję zrobić. Dwie
      rzeczy mnie zastanawiają - z czym to podać (ryż???) i czy - w sezonie oczywiście
      - zamiast boczniaków mogą być inne grzyby?
    • buterfly5 Re: danie przebój 14.03.06, 08:35
      od lat skrzydełka w miodzie a od niedawna jeszcze karkówka ze śliwkami z forum:)
      • Gość: jolantka Re: danie przebój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:15
        wyślij mi proszę przepis na takie skrzydełka, jadłam je raz i były super.
        Chciałabym spróbowac w domu zrobic. Z góry dziekuje bardzo. Mój adres:
        joladrabant@wp.pl
        • buterfly5 Re: danie przebój 14.03.06, 09:22
          to mój przepis: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=77&w=26089395&a=26090926
          • buterfly5 Re: danie przebój 14.03.06, 09:23
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=26089395&a=26090926
            • asiula83 skrzydelka w miodzie pycha!!!!!! 16.03.06, 11:02
              ja jeszcze starlam na tarce 2 cebulki i dodalam bazylie i orygano Moj mąż
              wniebowzięty jeszcze na dzis zostało na kolację albo na obiad dzięki za przepis
              i naprawde polecam
              • buterfly5 Re: skrzydelka w miodzie pycha!!!!!! 17.03.06, 09:25
                miło mi, że smakowało... Wypróbuję z cebulką i ziołami!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka