Dodaj do ulubionych

Fasolka po bretońsku

IP: *.nys.biz.rr.com 17.08.06, 17:47
A co z koncentratem? Kiedy go sie dodaje?
Obserwuj wątek
    • Gość: ble Fasolka po bretońsku IP: *.server.ntli.net 05.02.07, 00:02
      okropny przepis..bez smaku,sama fasola...
    • Gość: eve Re: Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:10
      koncentrat pomidorowy dodaje sie na samym końcu, z niego powstanie pyszny sos!
      • mhr-cs Re: Fasolka po bretońsku 09.04.08, 09:58
        Gość portalu: eve napisał(a):

        > koncentrat pomidorowy dodaje sie na samym końcu, z niego powstanie
        pyszny sos!
        moze pyszny sos ale nie fasolke
        jak ona ma smakowac jak nie bedzie gotowana
        w pomidorach
        a na koniec mozna jeszcze dodac troche pomidoru
      • vasilip Re: Fasolka po bretońsku 31.01.12, 08:40
        Koncetrat jest "be", ja dodaje przecier który sam robie jesienia z pomidorów "lima"
    • Gość: kasia Fasolka po bretońsku IP: *.konstantynow.mm.pl 07.07.07, 15:40
      ja koncentrat dodaje na końcu, i nie dodaje boczku tylko samą kiełbaskę. A
      lepszy ma smak jak groch ugotuje się na kostkach rosołowych-pycha!
      • Gość: iks Re: Fasolka po bretońsku IP: 212.160.172.* 27.09.07, 16:54
        Groch, powiadasz...
        • Gość: kasia Re: Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 13:17
          a cóż w tym dziwnego? *fasolki* nie robi się z ziemniaków
      • Gość: Sylwia Re: Fasolka po bretońsku IP: *.retsat1.com.pl 11.06.08, 18:05
        Groch??? czy fasole???
      • Gość: michał Re: Fasolka po bretońsku IP: *.kalisz.mm.pl 15.10.09, 10:51
        chyba fasole co????
    • Gość: rara Fasolka po bretońsku IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.07, 10:31
      ihyhjk
    • Gość: jurijk Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:17
      boczek i kiełbasę trzeba podsmażyc
      • Gość: ... albo nie ... Re: Fasolka po bretońsku IP: 80.54.10.* 04.01.08, 21:28
        A ja , nie odlewam wody , w której fasola się moczyła .
        Gotuę w tej samej wodzie .
        Boczku raczej nie dodaję , tylko podsmażoną kiełbasę na zeszklonej
        cebuli .
        • Gość: mad Re: Fasolka po bretońsku IP: *.acn.waw.pl 10.01.08, 10:39
          Wodę należy odlać tj. wymienić przed ugotowaniem fasoli. No, chyba,że lubisz jeść kurz, brud itp. Skąd wiesz w jakich warunkach fasola była łuskana, przechowywana?
          • Gość: ... albo nie ... Re: Fasolka po bretońsku IP: 80.54.10.* 12.01.08, 16:44
            Fasolę , przed moczeniem , zawsze myję !!!
          • mhr-cs Re: Fasolka po bretońsku 09.04.08, 10:05
            Gość portalu: mad napisał(a):

            > Wodę należy odlać tj. wymienić przed ugotowaniem fasoli. No,
            chyba,że lubisz je
            > ść kurz, brud itp. Skąd wiesz w jakich warunkach fasola była
            łuskana, przechowy
            > wana?

            kuz i brud to widzisz
            a po gotowaniu jest sterylne
            lepiej sie zapytac co jest z miesem,kielbasa
            kto ci sprzedal,a gdzie mial palce????

        • Gość: gosc Re: Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 07:01
          Nie wiem kto cie uczył gotowac ale wode z moczenia sie ZAWSZE wylewa bo zawiera
          bardzo duzo skladnikow odpowiedzialnych za wzdecia co niestety zawsze łaczy sie
          z fasolą .
    • Gość: deczko Re: Fasolka po bretońsku IP: *.energis.pl 05.01.08, 11:50
      Ja zamiast kieblasy dodaje wedzony boczek. Jakos lepiej smakuje. Dodaje tez
      czerwonej surowej papryki swietnie poprawia smak
      • Gość: larry Re: Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:59
        Ja podsmażam boczek wędzony i kiełbasę z przecierem pomidorowym (rada M.
        Kuronia) wychodzi rewelacyjnie
    • Gość: gosciowa Fasolka po bretońsku IP: *.marsoft.net 08.01.08, 07:55
      To widocznie przepis light..bez koncentratu pomidorowego..albo ktos
      wlasnie gotowal i nie skupil sie na tym co pisze..Nioe cierpie
      takich niedopowiedzen..Akurat tu wiadomo ze jeszcze musi byc
      koncentrat ale jak ktos taki spaprze inny przepis?..I wtedy wszystko
      idzie w kanal.. :-(
    • Gość: marcin sz. Fasolka po bretońsku IP: *.idc.net.pl 13.01.08, 20:22
      nie ma koncentatu !
    • Gość: fox Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:12
      a cebula gdzie
    • Gość: Bazi Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 09:42
      Suchą fasolę dokładnie wypłucz ,zalej zimną wodą,od razu zagotuj dolewając wody
      jeżeli zbyt mało,przykryj garnek,odstaw na 1,5-2 godziny.Zaglądnij kilka razy
      czy wody nie brakuje,bo jeszcze rośnie,a gdy trzeba dolewaj gorącej.Czasami gdy
      ziarno jest stare wieloletnie trzeba i 4 godzin namakania,ale już wtedy wiadomym
      się staje,że nie będzie tego smaku.
    • Gość: e-milia Fasolka po bretońsku IP: *.aster.pl 26.01.08, 01:44
      Ja bym dodała jak się ugotuje, razem z przyprawami, przed zasmażką.
    • Gość: gosc2222 Fasolka po bretońsku IP: *.dtnet.com.pl 30.01.08, 16:17
      koncentrat dodaje sie po zrobieniu zasmazki...(smalec,maka) bardzo
      dobra polecam
    • Gość: kasior Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 17:18
      koncentrat na pewno - gdy fasolka już miękka a przed zasmażką;] ale faktycznie -
      cosik im to umknęło;];p pozdr.
      ale mnie naszło na fasolkę!!!
    • Gość: Mistrz Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 12:29
      koncentrat na koncu i chwile gotowac wszystko jakies 8 minut:P
    • Gość: andzik Fasolka po bretońsku IP: *.solarme.pl 03.03.08, 12:23
      na ile osób wystarczy danie z 500g fasoli??
    • Gość: magda Fasolka po bretońsku IP: *.4web.pl 03.04.08, 14:22
      a co z miesem?
      • Gość: Ja 1 Re: Fasolka po bretońsku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 16.04.08, 07:24
        Mieso to zjesc wczesniej
    • Gość: renia Fasolka po bretońsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.08, 14:17
      super smaczne polecam ;)
    • Gość: przemas Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 15:00
      czas przygotowania powyżej 60 minut a w opisie fasolkę namocz i odstaw na całą noc:)
      • Gość: maitre-de-cuisine Re: Fasolka po bretońsku IP: *.252.196-77.rev.gaoland.net 02.09.08, 23:46
        > czas przygotowania powyżej 60 minut a w opisie fasolkę namocz i
        > odstaw na całą noc:)
        no i jaki masz problem? cała noc to przecież więcej niż 60 minut
        jak potrzeba więcej czasu niż godzinę to zawsze piszą "więcej niż
        60 minut" :P
      • Gość: maitre-de-cuisine Re: Fasolka po bretońsku IP: *.252.196-77.rev.gaoland.net 02.09.08, 23:46
        > czas przygotowania powyżej 60 minut a w opisie fasolkę namocz i
        > odstaw na całą noc:)
        no i jaki masz problem? cała noc to przecież więcej niż 60 minut
        jak potrzeba więcej czasu niż godzinę to zawsze piszą "więcej niż
        60 minut" :P
    • Gość: ja Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:11
      Właśnie zjadłam fasolkę. Mmm... Dla mnie bomba.
    • Gość: bez zasmazki Fasolka po bretońsku IP: *.cityconnect.pl 16.08.08, 23:06
      Ja robie wersje light, tzn bez zasmazki. Do zageszczenia genialnie
      nadaje sie sama fasola - wyjmuje kilka lyzek ugotowanej fasoli,
      obieram ze skorki i rozgniatam widelcem. Powstałą papką zageszczam
      potrawe. Maka i smalec nie potrzebne.
    • atrams5 Fasolka po bretońsku 26.09.08, 15:54
      Fasolka powinna gotować się w wodzie, w której się moczyła. Oczywiście przed
      moczeniem fasolkę należy solidnie przepłukać.
      • Gość: zimnafuzja Re: Fasolka po bretońsku IP: *.olsztyn.mm.pl 30.09.08, 12:29
        fasolka NIE powinna się gotować w wodzie, w której się moczyła bo wtedy jest
        wzdymająca.
      • Gość: michał Re: Fasolka po bretońsku IP: *.kalisz.mm.pl 15.10.09, 10:48
        Nie radze gotować w tej samej wodzie, jak nie chcesz mieć problemów z wzdęciem
        pozdrawiam!!!
      • Gość: Hela Re: Fasolka po bretońsku IP: *.zone2.bethere.co.uk 08.11.09, 17:16
        Jezeli nie chcesz miec wzdec po fasolce to powinno sie wymienic wode do
        gotowania.
    • Gość: Ewa Fasolka po bretońsku IP: 193.0.117.* 07.10.08, 18:02
      Boczek i kiełbaskę trzeba najpierw porządnie podsmazyc, bo inaczej
      rozmiękają. Nie widże tez sensu dodawania mąki do fasoli, która z
      natury rzeczy zawiara mnóstwo skrobii dającej naturalną zawiesistosć.
    • Gość: Marek Fasolka po bretońsku IP: *.olsztyn.mm.pl 19.10.08, 09:43
      A co z koncentratem pomidorowym? Kiedy go zastosować?
    • Gość: do koyotte Fasolka po bretońsku IP: *.spray.net.pl 20.10.08, 15:06
      Polecam przed moczeniem przepłukać fasolkę wrzątkiem - lepiej się potem
      przyswaja w organizmie, a co za tym idzie, mniej się pierdzi:) No, chyba że
      ktoś lubi puścić bąka, to nie płukać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka