GoĹÄ: Gosciu IP: *.nys.biz.rr.com 17.08.06, 17:47 A co z koncentratem? Kiedy go sie dodaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: ble Fasolka po bretońsku IP: *.server.ntli.net 05.02.07, 00:02 okropny przepis..bez smaku,sama fasola... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eve Re: Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:10 koncentrat pomidorowy dodaje sie na samym końcu, z niego powstanie pyszny sos! Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Fasolka po bretońsku 09.04.08, 09:58 Gość portalu: eve napisał(a): > koncentrat pomidorowy dodaje sie na samym końcu, z niego powstanie pyszny sos! moze pyszny sos ale nie fasolke jak ona ma smakowac jak nie bedzie gotowana w pomidorach a na koniec mozna jeszcze dodac troche pomidoru Odpowiedz Link Zgłoś
vasilip Re: Fasolka po bretońsku 31.01.12, 08:40 Koncetrat jest "be", ja dodaje przecier który sam robie jesienia z pomidorów "lima" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Fasolka po bretońsku IP: *.konstantynow.mm.pl 07.07.07, 15:40 ja koncentrat dodaje na końcu, i nie dodaje boczku tylko samą kiełbaskę. A lepszy ma smak jak groch ugotuje się na kostkach rosołowych-pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iks Re: Fasolka po bretońsku IP: 212.160.172.* 27.09.07, 16:54 Groch, powiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 13:17 a cóż w tym dziwnego? *fasolki* nie robi się z ziemniaków Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylwia Re: Fasolka po bretońsku IP: *.retsat1.com.pl 11.06.08, 18:05 Groch??? czy fasole??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michał Re: Fasolka po bretońsku IP: *.kalisz.mm.pl 15.10.09, 10:51 chyba fasole co???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jurijk Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:17 boczek i kiełbasę trzeba podsmażyc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... albo nie ... Re: Fasolka po bretońsku IP: 80.54.10.* 04.01.08, 21:28 A ja , nie odlewam wody , w której fasola się moczyła . Gotuę w tej samej wodzie . Boczku raczej nie dodaję , tylko podsmażoną kiełbasę na zeszklonej cebuli . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mad Re: Fasolka po bretońsku IP: *.acn.waw.pl 10.01.08, 10:39 Wodę należy odlać tj. wymienić przed ugotowaniem fasoli. No, chyba,że lubisz jeść kurz, brud itp. Skąd wiesz w jakich warunkach fasola była łuskana, przechowywana? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... albo nie ... Re: Fasolka po bretońsku IP: 80.54.10.* 12.01.08, 16:44 Fasolę , przed moczeniem , zawsze myję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Fasolka po bretońsku 09.04.08, 10:05 Gość portalu: mad napisał(a): > Wodę należy odlać tj. wymienić przed ugotowaniem fasoli. No, chyba,że lubisz je > ść kurz, brud itp. Skąd wiesz w jakich warunkach fasola była łuskana, przechowy > wana? kuz i brud to widzisz a po gotowaniu jest sterylne lepiej sie zapytac co jest z miesem,kielbasa kto ci sprzedal,a gdzie mial palce???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 07:01 Nie wiem kto cie uczył gotowac ale wode z moczenia sie ZAWSZE wylewa bo zawiera bardzo duzo skladnikow odpowiedzialnych za wzdecia co niestety zawsze łaczy sie z fasolą . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: deczko Re: Fasolka po bretońsku IP: *.energis.pl 05.01.08, 11:50 Ja zamiast kieblasy dodaje wedzony boczek. Jakos lepiej smakuje. Dodaje tez czerwonej surowej papryki swietnie poprawia smak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: larry Re: Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:59 Ja podsmażam boczek wędzony i kiełbasę z przecierem pomidorowym (rada M. Kuronia) wychodzi rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosciowa Fasolka po bretońsku IP: *.marsoft.net 08.01.08, 07:55 To widocznie przepis light..bez koncentratu pomidorowego..albo ktos wlasnie gotowal i nie skupil sie na tym co pisze..Nioe cierpie takich niedopowiedzen..Akurat tu wiadomo ze jeszcze musi byc koncentrat ale jak ktos taki spaprze inny przepis?..I wtedy wszystko idzie w kanal.. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin sz. Fasolka po bretońsku IP: *.idc.net.pl 13.01.08, 20:22 nie ma koncentatu ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fox Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:12 a cebula gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bazi Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 09:42 Suchą fasolę dokładnie wypłucz ,zalej zimną wodą,od razu zagotuj dolewając wody jeżeli zbyt mało,przykryj garnek,odstaw na 1,5-2 godziny.Zaglądnij kilka razy czy wody nie brakuje,bo jeszcze rośnie,a gdy trzeba dolewaj gorącej.Czasami gdy ziarno jest stare wieloletnie trzeba i 4 godzin namakania,ale już wtedy wiadomym się staje,że nie będzie tego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e-milia Fasolka po bretońsku IP: *.aster.pl 26.01.08, 01:44 Ja bym dodała jak się ugotuje, razem z przyprawami, przed zasmażką. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc2222 Fasolka po bretońsku IP: *.dtnet.com.pl 30.01.08, 16:17 koncentrat dodaje sie po zrobieniu zasmazki...(smalec,maka) bardzo dobra polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasior Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 17:18 koncentrat na pewno - gdy fasolka już miękka a przed zasmażką;] ale faktycznie - cosik im to umknęło;];p pozdr. ale mnie naszło na fasolkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mistrz Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 12:29 koncentrat na koncu i chwile gotowac wszystko jakies 8 minut:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andzik Fasolka po bretońsku IP: *.solarme.pl 03.03.08, 12:23 na ile osób wystarczy danie z 500g fasoli?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja 1 Re: Fasolka po bretońsku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 16.04.08, 07:24 Mieso to zjesc wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: renia Fasolka po bretońsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.08, 14:17 super smaczne polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przemas Fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 15:00 czas przygotowania powyżej 60 minut a w opisie fasolkę namocz i odstaw na całą noc:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maitre-de-cuisine Re: Fasolka po bretońsku IP: *.252.196-77.rev.gaoland.net 02.09.08, 23:46 > czas przygotowania powyżej 60 minut a w opisie fasolkę namocz i > odstaw na całą noc:) no i jaki masz problem? cała noc to przecież więcej niż 60 minut jak potrzeba więcej czasu niż godzinę to zawsze piszą "więcej niż 60 minut" :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maitre-de-cuisine Re: Fasolka po bretońsku IP: *.252.196-77.rev.gaoland.net 02.09.08, 23:46 > czas przygotowania powyżej 60 minut a w opisie fasolkę namocz i > odstaw na całą noc:) no i jaki masz problem? cała noc to przecież więcej niż 60 minut jak potrzeba więcej czasu niż godzinę to zawsze piszą "więcej niż 60 minut" :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Fasolka po bretońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:11 Właśnie zjadłam fasolkę. Mmm... Dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bez zasmazki Fasolka po bretońsku IP: *.cityconnect.pl 16.08.08, 23:06 Ja robie wersje light, tzn bez zasmazki. Do zageszczenia genialnie nadaje sie sama fasola - wyjmuje kilka lyzek ugotowanej fasoli, obieram ze skorki i rozgniatam widelcem. Powstałą papką zageszczam potrawe. Maka i smalec nie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
atrams5 Fasolka po bretońsku 26.09.08, 15:54 Fasolka powinna gotować się w wodzie, w której się moczyła. Oczywiście przed moczeniem fasolkę należy solidnie przepłukać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zimnafuzja Re: Fasolka po bretońsku IP: *.olsztyn.mm.pl 30.09.08, 12:29 fasolka NIE powinna się gotować w wodzie, w której się moczyła bo wtedy jest wzdymająca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michał Re: Fasolka po bretońsku IP: *.kalisz.mm.pl 15.10.09, 10:48 Nie radze gotować w tej samej wodzie, jak nie chcesz mieć problemów z wzdęciem pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hela Re: Fasolka po bretońsku IP: *.zone2.bethere.co.uk 08.11.09, 17:16 Jezeli nie chcesz miec wzdec po fasolce to powinno sie wymienic wode do gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Fasolka po bretońsku IP: 193.0.117.* 07.10.08, 18:02 Boczek i kiełbaskę trzeba najpierw porządnie podsmazyc, bo inaczej rozmiękają. Nie widże tez sensu dodawania mąki do fasoli, która z natury rzeczy zawiara mnóstwo skrobii dającej naturalną zawiesistosć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Fasolka po bretońsku IP: *.olsztyn.mm.pl 19.10.08, 09:43 A co z koncentratem pomidorowym? Kiedy go zastosować? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do koyotte Fasolka po bretońsku IP: *.spray.net.pl 20.10.08, 15:06 Polecam przed moczeniem przepłukać fasolkę wrzątkiem - lepiej się potem przyswaja w organizmie, a co za tym idzie, mniej się pierdzi:) No, chyba że ktoś lubi puścić bąka, to nie płukać. Odpowiedz Link Zgłoś