Gość: storytel IP: *.pool.mediaWays.net 16.01.03, 08:50 storytel.republika.pl/sol.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Senin Re: o soli IP: 144.139.175.* 16.01.03, 22:09 Niezly artykul. So do soli, zawsze uwazalam ze gotowanie bez soli to nie gotowanie. Czego uzywac zamiast soli kuchennej - oto jest pytanie! Mieszkam w tropikach i gdybym przestala uzywac soli to po paru dniach bylabym pewnie odwodniona (widuje ludzi, ktorzy unikaja soli jak ognia - ani nie wygladaja zdrowiej ani mlodziej i zdrowsi ode mnie tez chyba nie sa) Mnie w duzym stopniu uspokaja fakt, ze uzywam glownie sosu rybnego lub sojowego do potraw. Wydaje mi sie, ze to lepsz alternatywa niz gotowanie bez tej przyprawy. Nie dajmy sie zwariowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huanna Re: o soli IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 17:44 Hmmm fakt sól nadaje potrawom znakomity smak, bez niej jedzenie nie byloby tak wysmienite. Mimo wszystko powinno sie ja w odpowiednich ilosciach stosowac, w każdym razie co za duzo to nie zdrowo jak w przypadku wszystkiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś