Dodaj do ulubionych

Kabaczek. Pomocy!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 12:25
Nie podobało mi się że kabaczek, faszerowany mięsem z ryżem, jest dużo
miększy od nadzienia i paskudnie się go je. Od niedawna jestem na emeryturze
zajmuję się gotowaniem dla dla żony i siebie, oraz okazyjnie dla gości.
Postanowiłem zrobić kabaczek wedle włsnych wyobrażeń i ukroiłem plastry
kabaczka grubosci 4 cm, wydrążyłem i obciąłem skórkę. Takie krążki posoliłem,
obsmażyłem na topionym maśle (z puszki) z obu stron na jasny brąz. Nadzienie
przygotowałem z namoczonych i pokrojonych w paseczki grzybów, do których
dodałem kiszoną kapustę i gotowałem aż do odparowania, potem przesmażyłem na
patelni z sola i pieprzem, po ostygnięciu wymieszałem z całym jajkiem i
ubiłem w otworach krążków kabaczka. Przed przyjściem żony przysmażyłem krążki
na patelni z obu stron i wyglądało to nieźle, ale przy degustacji okazało
się, że kabaczek jest bez smaku, mięciutki po obu stronach, ale dość jędrny w
środku. Chciałbym aby kabaczek miał jakiś smak i w miarę jednorodną
konsystencję. Poradźcie! Czy krótkie gotowanie plastrów kabaczka w osolonej
wodzie ma sens? Czy potem go smażyć? zamierzam tym razem zrobić nadzienie z
pieczarek, cebuli i tartej bułki.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka