GoĹÄ: rebeka IP: *.cps.pl 09.04.03, 22:33 No właśnie,co robicie,czym polewacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha 10.04.03, 02:10 na poczatek woda lub wywarem, a potem sosem ,ktory sie wytwarza mozna tez nakryc ptasze folia aluminiowa, po zrumienieniu sie mieska Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha 10.04.03, 04:49 czerwonym winem pitaka potraktuj :) ja najpierw ja obrumieniam- nasmarowana oliwa,sola z czosnkiem i majerankiem a nadziana jest z reguly jablkami, przykrywam folia jak juz dochodzi odkrywam ale caly czas pamietam o polewaniu. ooo i radze nie korzystac z nawiewu w piecu, ostatnio tak s..przylam ptaka mimo polewania wysechl okrutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PCh Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: 195.94.220.* 10.04.03, 07:41 Do naczynia naleć rosołu. Kaczke obłożyć cienkimi plasterkami słoniny. Jak się wytopi pierwszy tłuszcz często polewać. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha 10.04.03, 10:13 można ją polewać sokiem wyciśniętym z pomarańczy i miodem oraz sosem, który z kaczki się wytapia w trakcie pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaska Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: *.tele2.pl 10.04.03, 10:25 sos sojowy, czosnek, gozdziki, miod, czerwona papryka, pieprz, sol, ocet balsamiczny lub owocowy, majeranek, 2 lyzki czerwonego wina lub oliwy z oliwek. Tym nactrzec dokladnie, przyuktryc i pic. potem odkryc i poelwac. Odpowiedz Link Zgłoś
xswedc Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha 12.04.03, 11:09 Gość portalu: rebeka napisał(a): > No właśnie,co robicie,czym polewacie? ================ Polewanie nie jest najważniejsze. Istotne jest to, aby kaczka NIE piekła się we własnym tłuszczu, którego sporo się wytapia. Trzeba go usunąć w początkowej fazie, i podlać wodą lub czymś innym, aby wytworzył się sos pieczeniowy. To tym sosem należy polewać kaczkę w dalszej fazie pieczenia. I tyle. waldek ================ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karuzelowy Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 13.04.03, 02:36 faktem jest,że woda jest najlepsza,oczywiście po częściowym usunięciu kaczkowego tłusczyku.można jeszcze posmarować miodem,robi się skórka chrupka i wcale nie za słodka. pięknym wydaje się być zestaw ingredjencji w poprzednim poscie...muszę w przyszłym tygoniu wypróbować przepis kaski :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miszka Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: *.chello.pl 16.04.03, 18:59 Oj chyba nie rozumiem. Jak ja tego tluszczyku pozbawic ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karuzelowy Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 17.04.03, 14:06 zbierasz łyżką to co się wytopi,oczywiście nie wszystko. :0) Odpowiedz Link Zgłoś