Dodaj do ulubionych

Żeby kaczka pieczona nie była sucha

IP: *.cps.pl 09.04.03, 22:33
No właśnie,co robicie,czym polewacie?
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha 10.04.03, 02:10
      na poczatek woda lub wywarem, a potem sosem ,ktory sie wytwarza
      mozna tez nakryc ptasze folia aluminiowa, po zrumienieniu sie mieska
      • aniutek Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha 10.04.03, 04:49

        czerwonym winem pitaka potraktuj :)
        ja najpierw ja obrumieniam- nasmarowana oliwa,sola z czosnkiem i majerankiem a nadziana jest z reguly jablkami, przykrywam folia jak juz dochodzi odkrywam ale caly czas pamietam o polewaniu.
        ooo i radze nie korzystac z nawiewu w piecu, ostatnio tak s..przylam ptaka mimo polewania wysechl okrutnie.
    • Gość: PCh Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: 195.94.220.* 10.04.03, 07:41
      Do naczynia naleć rosołu. Kaczke obłożyć cienkimi plasterkami słoniny. Jak się
      wytopi pierwszy tłuszcz często polewać.
    • hania_76 Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha 10.04.03, 10:13
      można ją polewać sokiem wyciśniętym z pomarańczy i miodem oraz sosem, który z
      kaczki się wytapia w trakcie pieczenia.
    • Gość: kaska Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: *.tele2.pl 10.04.03, 10:25
      sos sojowy, czosnek, gozdziki, miod, czerwona papryka, pieprz, sol, ocet
      balsamiczny lub owocowy, majeranek, 2 lyzki czerwonego wina lub oliwy z oliwek.
      Tym nactrzec dokladnie, przyuktryc i pic. potem odkryc i poelwac.
    • xswedc Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha 12.04.03, 11:09
      Gość portalu: rebeka napisał(a):

      > No właśnie,co robicie,czym polewacie?
      ================
      Polewanie nie jest najważniejsze.
      Istotne jest to, aby kaczka NIE piekła
      się we własnym tłuszczu, którego sporo
      się wytapia. Trzeba go usunąć w początkowej
      fazie, i podlać wodą lub czymś innym, aby
      wytworzył się sos pieczeniowy. To tym sosem
      należy polewać kaczkę w dalszej fazie pieczenia.
      I tyle.

      waldek
      ================
      • Gość: Karuzelowy Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 13.04.03, 02:36
        faktem jest,że woda jest najlepsza,oczywiście po częściowym usunięciu
        kaczkowego tłusczyku.można jeszcze posmarować miodem,robi się skórka chrupka i
        wcale nie za słodka.

        pięknym wydaje się być zestaw ingredjencji w poprzednim poscie...muszę w
        przyszłym tygoniu wypróbować przepis kaski :)
      • Gość: Miszka Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: *.chello.pl 16.04.03, 18:59
        Oj chyba nie rozumiem. Jak ja tego tluszczyku pozbawic ?
        • Gość: Karuzelowy Re: Żeby kaczka pieczona nie była sucha IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 17.04.03, 14:06
          zbierasz łyżką to co się wytopi,oczywiście nie wszystko.

          :0)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka