Dodaj do ulubionych

Pomocy!!! co na kolacje dla dwojga?!

IP: *.wie.okay.pl 17.04.07, 11:40
prosze doradzcie mi co zrobic na kolacje dla dwojga...
musze ja zrobic za pare dni a nie mam pomyslu...na pewno cos z miesa bo on je
uwielbia...wogole to on wszystko lubi...
i co tu zrobic?
myslalam o jakims miesku podpieczonym cos z grzybami i surowka jakas, ale
gdzie jakis przepis???
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Pomocy!!! co na kolacje dla dwojga?! 17.04.07, 11:44
      na forum Galeria Potraw z pewnością coś znajdziesz

a jesli potrzebujesz pomocy to napisz coś więcej
    • winoczerwone Re: Pomocy!!! co na kolacje dla dwojga?! 17.04.07, 12:28
      TO JEST portal kulinarny, kolego

ad rem: tutaj na pewno coś znajdziesz dla siebie
      fotoforum.gazeta.pl/71,1,777.html?f=777
      • yavorius Re: Pomocy!!! co na kolacje dla dwojga?! 17.04.07, 12:54
        Świetnie. To wiem.

Więc warto byłoby się zastosować do tekstu w nagłówku tego portalu.
      • ba_nita Re: Fajnie, że to portal kulinarny. Tylko jestem c 17.04.07, 13:20
        iekaw jak reagujesz na podobne najogólniejsze z ogólnych pytań w życiu
        zawodowym? Bo na pytanie zadane w ten sposób można odpowiedzieć że to samo co
        dla czworga i sześciorga. I jest to zgodne z logiką. Szczególnie, że "On"
        (cyt.)"...wogole to on wszystko lubi..." - no to fajnie - niejedna książka
        kucharska z całą swoją zawartością wchodzi w grę. Tymczasem na "przedmordziu" w
        prawie każdym poście są linki do potraw lub przepisy. Można się zirytować.
        • lustroo Re: Kolacja 17.04.07, 13:31
          Oj tam :) Ludziom się nie chce szukać, nie mają pomysłu. Najlepiej im podać
          przykłady, a i to powiedzą, że to jednak nie to, najlepiej, żeby przygotować i
          zanieść pod nos, powiedzą, że sami ugotowali, a potem oddadzą Wam naczynia do
          zmycia ze słowami "dzięki stary" i poklepaniem przez plecy ;) ;P :)
          • bagatella hrabina Tyszkiewicz 17.04.07, 16:35
            bardzo trafnie kiedys powiedziala, ze kobieta ma to do siebie, ze pyta
            wszystkich dookola o rade, a w rezultacie i tak zrobi to co sobie od poczatku
            wymyslila, wiec... zbedne rady
        • winoczerwone Re: Fajnie, że to portal kulinarny. Tylko jestem 17.04.07, 16:24
          takie podejście to Twoje prawo, wiec po prostu nie odpowiadaj nic (tym
          bardziej, ze wbrew intencjom wypowiedzi Twoje NIE SĄ dowcipnie uszczypliwe)
          ponadto w kwestii formalnej: ani yavorius ani banita nie powinni wystepowac
          jako samozwańcza reprezentacja forum: pierwszy nie gotuje, drugi hmmmm nie
          powinien gotować (casus wątróbka)
          • Gość: Gość Re: Fajnie, że to portal kulinarny. Tylko jestem IP: *.pronet.lublin.pl 17.04.07, 17:04
            Masz zupełną rację.
        • Gość: signal_83 blad ba_nito, troche finezji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 17:50
          "(...) to samo co
          > dla czworga i sześciorga. I jest to zgodne z logiką. Szczególnie, że "On"
          > (cyt.)"...wogole to on wszystko lubi..." - no to fajnie (...)"

dla dwojga to nie to samo co dla calej gromadki, powinno byc choc troche
          romantycznie i raczej niekoniecznie z fura czosnku lub cebuli ;) a jesli On nie
          jest wybredny to mozna zaproponowac np. malze (ponoc afrodyzjak;)) - w zwiazku
          z czym wypowiedz autorki watku jest calkiem sensowna i uzasadniona.
          • ba_nita Re:Owszem - byłaby, gdyby autorka chociaż trochę 18.04.07, 18:00
            nakreśliła ramy swoich i "onego" potrzeb.Zawsze jest coś co lubi się bardziej od
            krewetek na przykład.
            • Gość: signal_83 Re:Owszem - byłaby, gdyby autorka chociaż trochę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:08
              Ale przeciez z wypowiedzi autorki mozna wywnioskowac, iz On od takich dajmy na
              to krewetek wolalby porzadny kawalek miecha :)
              • Gość: signal_83 poza tym: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:16
                "myslalam o jakims miesku podpieczonym cos z grzybami i surowka jakas"

a to juz jest calkiem niezle "nakreslenie ram potrzeb".
                • ba_nita Re: Fajnie: 18.04.07, 18:26
                  rodzaje mięsa: dziczyzna (nie będę się bawił w gatunki i części tusz),
                  wieprzowina, baranina, jagnięcina, cielęcina, ptactwo wszelakie w rozbiciu na
                  piersi i inne części. Mało? Grillowane, duszone, pieczone, smażone, wędzone,
                  marynowane, peklowane. To jakie to są ramy? Ramy śmieszności chyba. A
                  surówki?Choćby tutaj:
                  kuchnia.gery.pl/cms/index.php?id=27 - 40 przepisów
                  Zresztą - to jałowa dyskusja. Konkretna odpowiedź pada gdy zadaje się konkretne
                  pytanie a nie ogólnikowe. W końcu to forum kuchnia a nie wróżbiarstwo.
                  Pozdrawiam i spadam z tego wątku na stałe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka