kassia1976 02.05.07, 22:07 www.wedlinydomowe.pl/ po oglądnięciu tego filmiku, chyba zostanę wegetarianką, ale się te ręce znęcaja nad tym mięsem:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezsensu70 Re: wyrób wędlin 02.05.07, 22:20 na tej stronie jest dobry przepis na domowy ser żółty. Polecam, pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
bezsensu70 Re: wyrób wędlin 02.05.07, 22:34 widziałam dużo okropniejszy film z ubojni bydła i produkcji mięsa koszernego, nie podam linku, bo to zbyt drastyczne. Od tej pory myślę o wegetarianiżmie, ale mam, niestety, mięsożernych oponentów w domu (mąż i syn). Odpowiedz Link Zgłoś
housewife1 Re: wyrób wędlin 05.05.07, 15:30 Też próbuje zostac wegetarianka, ale mięso jest strasznym uzależnieniem, na razie staram się ograniczać, nie jem wędlin, z mies raczej drób, generalnie na szczęście nie mam przymusu jedzenia mięsa codziennie, ale uważam , że spozób w jki podchodzi się do mięsa jest skandaliczny, moim zdaniem mięso nie powinno być w ogóle reklamowane, a juz na pewno nie na takie obrzydliwe sposoby jak np. ulotki supermarketów i teksty typu "mmm, zjedz mnie - twoja świnka", po prostu to są istoty żyjące, odczuwające emocje, bardo niedaleko człowieka jeśli chodzi o biologię i jeśli już musimy je jeśc to, na boga w jakiś humanitarny sposób, a większośc osób, w tym i ja, nie pracujących ciężko fizycznie, w ogóle mogłoby się bez mięsa obyć, a do życia jest nam potrzebna minimalna ilośc. Niedobrze mi się robi jak słyszę o górach zmarnowanego mięsa w supermarketach itd... Odpowiedz Link Zgłoś