Gość: MISIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 08:03 Można kupić w cukierniach, a nawet w proszku. Czy ktoś ma przepis? Wyszukiwarka nie ma. Zbliżają się urodziny moich dzieci i chciałabym zrobić krówkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ll Re: Ciasto KRÓWKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 08:33 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61216769,61216769.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichotek Re: Ciasto KRÓWKA IP: *.gdynia.mm.pl 13.09.07, 14:06 a ja to ciasto znam pod nazwą toffi a krówke robie troche inaczej. Ciemny biszkopt przekładam kremem z ugotowanego mleka skondensowanego zmiksowanego z masłem posypuje orzechami i rodzynkami w srodku i na wierzchu. Proste i dobre. A znam tez wersje kremu : masło + sos toffi taki do lodów. Też dobre Odpowiedz Link Zgłoś
izek26 Re: Ciasto KRÓWKA 13.09.07, 16:54 chichotek,a mogłabyś bliżej podać jak ugotować mleko skondensowane,czy długo i jaka proporcja potem z masłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Ciasto KRÓWKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 18:22 Puszkę gotuje się 2-3 godz.Można w puszce, można przelac mleko do słoiczka, zakręcić i gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Ciasto KRÓWKA 13.09.07, 14:18 no trudno, pewnie mnie tu przeklną, ale naprawdę polecam to z pudełka, łatwe i smaczne, tylko ja daję na górę duużo orzechów włoskich. Na usprawiedliwienie powiem, że robiłam gotowce często jak mi inne nie wychodziły, a teraz już wychodzą;-) mimo tego nadal od czasu do czasu robię z proszku,(naprawdę b.rzadko), a krówka jest ok Odpowiedz Link Zgłoś