Dodaj do ulubionych

Alkohol jako dodatek...

26.01.06, 22:01
Nie trzeba pić samego alkoholu... można też (zwłaszcza w ciągu dnia) dodać
alkohol do... no własnie: do czego i co dolewacie aby poprawić/ zmienić
wyjściowy smak?

Ja się powtórzę (z wątku na rozgrzanie):
do białej kawy dodaję tequile i kahluę (pycha! mocne, ale dobre)
Obserwuj wątek
    • stalker7 Re: Alkohol jako dodatek... 27.01.06, 00:48
      cole
    • polisemia Re: Alkohol jako dodatek... 27.01.06, 12:29
      Likiery do lodów! Pycha
      • tlen4 Re: Alkohol jako dodatek... 28.01.06, 17:19
        polisemia napisał:

        > Likiery do lodów! Pycha
        Świetny jest likier mango do logów owocowych... i jeszcze do tego cząstki
        mango... (mmmmm... aż mi ślinka cieknie!)
    • hubar Re: Alkohol jako dodatek... 29.01.06, 03:13
      Czekolada z amaretto! Pyszności!
    • untochables Re: Alkohol jako dodatek... 29.01.06, 12:52
      kahlua do kawy ;) szkoda że nie widziałem tego w polsce w sklepach ;(
      • hubar Re: Alkohol jako dodatek... 29.01.06, 16:22
        Czwego? Kahuly, czy jakiejś jej specjalnej odmiany?
        • untochables Re: Alkohol jako dodatek... 29.01.06, 16:39
          tak kahuly nie spotakełm w polskich sklepach ;( mieszkam w polach ;) ale bywam
          czasem na mieście ;)
          • hubar Re: Alkohol jako dodatek... 29.01.06, 16:49
            Zapewniam, że w Łodzi w której miszkam, zakup Kahuli nie stanowi jakiegoś
            większego problemu.
            Nawet pofatygowałem się i poszukałem w sieci:
            www.alkoholeswiata.com/opisyalk.php?id=1006&f=90 trzecia półka od góry. O
            to chodzi? :-)
    • tlen4 Re: Alkohol jako dodatek... 29.01.06, 19:07
      ... czerwone wino do... bigosu! :)
      • jan-w Re: Alkohol jako dodatek... 31.01.06, 19:29
        Advocat do lodów.
        Kahlua do lodowatego mleka w lecie.
        • hubar Re: Alkohol jako dodatek... 01.02.06, 01:22
          To drugię muszę wyprobować.
        • tlen4 Re: Alkohol jako dodatek... 01.02.06, 11:25
          :-D Już się nie mogę lata doczekać!
    • tlen4 Re: Alkohol jako dodatek... 11.02.06, 15:12
      Usłyszałam o kawie z ajerkoniakiem... próbował ktoś takiej mieszanki?
      • lilarose Re: Alkohol jako dodatek... 13.02.06, 13:42
        Ja próbowałam! Smaczna nawet :)
    • lilarose Re: Alkohol jako dodatek... 13.02.06, 13:42
      Lubię dodawać wino do różnych potraw: sosówe, sałatki, mięs, fondue, itp.
      • mac_bakos Re: Alkohol jako dodatek... 08.08.06, 00:43
        Wino do francuskiej zupy cebulowej - "oni" to nazywaja zbójecką
    • qubraq Re: Alkohol jako dodatek... 08.10.06, 10:07
      Destylaty i mocne nalewki do smazenia mięs w ostatniej fazie połaczone z
      zapaleniem patelni, jeszcze przed polozeniem platka masla np, nalewki do
      marynat, wina deserowe do kapusty z grzybami, do bigosu, do sosu curry, piwo do
      nalesników lub blinczyków zamiast mleka
      Andrzej
      • polisemia Re: Alkohol jako dodatek... 09.10.06, 00:05
        Aż mi ślinka pociekła.
    • jan-w Re: Alkohol jako dodatek... 08.10.06, 11:38
      Wódka do smażenia mięsa - różne wschodnie przepisy.
      • lilarose Re: Alkohol jako dodatek... 10.10.06, 15:38
        Mięsko marynowane w wódce jest wyjatkowo soczyste i kruche...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka