Dodaj do ulubionych

Majonez kielecki cd.

17.07.03, 11:02
Tyle się naczytałam o majonezie kieleckim, same ochy i achy. :) W Poznaniu
szukałam go od dawna, w różnych marketach. I w końcu udało mi się wczoraj
kupić.
I co? I smak ma dla mnie właściwie identyczny, jak mój ulubiony z poznańskiej
firmy "Pegaz". :) Może więc dlatego w Poznaniu kieleckiego nie ma. :)
W każdym razie przyłączam się do pochwał nt. smaku kieleckiego. Wspierać będę
jednak mój poznański rynek. ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: bruno Re: Majonez kielecki cd. IP: 217.11.133.* 17.07.03, 11:40
      Cała uroda kieleckiego jest w tym, że go nie dosmaczyli ani słodkością (jak się
      zdarza hellmansom), ani kwaskiem - smakuje tak jak trzeba, bez udziwnień.
      Może zrobimy ranking NAJGORSZYCH majonezów?

1. Dla mnie wszystkie dekoracyjne, za dużo w nich "stacza", za mało smaku.

UWAGA!!! Ostrzegam przed chrzanem śmietankowym firmy ROLESKI!!! Paskudny w
      smaku, można sobie zepsuć jedzenie!

• Gość: Kawawa Re: Majonez kielecki cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 11:48
        Kielecki jest niezly, kiedys mozna bylo w Wawie kupic tez Kętrzynski, ktory
        byl jeszcze lepszy...
        AQ chrzanik to tylko domowej produkcji, bo te sklepowe zabielaja dziwnymi
        substancjami i wiecej tam rzepy niz chrzanu... :)
        • hibcio Re: Majonez kielecki cd. 18.07.03, 10:11
          Gość portalu: Kawawa napisał(a):

> Kielecki jest niezly, kiedys mozna bylo w Wawie kupic tez Kętrzynski, ktory
          > byl jeszcze lepszy...
          Ja czasami trafiam na Kętrzyński w sieci Pelcowizna (na pewno widziałam na
          Ząbkowskiej) i ostatnio w Tesco na Stalowej - to może w innych też jest.
          Kętrzyński jest The Best.
          > AQ chrzanik to tylko domowej produkcji, bo te sklepowe zabielaja dziwnymi
          > substancjami i wiecej tam rzepy niz chrzanu... :)
          • Gość: Kawawa Re: Majonez kielecki cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 10:23
            Hmmm, Pecowizna powiadasz? Łochowska street? Jejciu moje licealne tereny...
            chyba skocze tam po Kieleci... :)))
            Pozdro.
            • Gość: Kawawa Tfu! Oczywiscie chodzilo o Kętrzynski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 10:24
      • inika Najgorsze majonezy 17.07.03, 12:03
        Ileś lat temu otwarto w Poznaniu TESCO. Skusiłam się na majonez właśnie marki
        TESCO. Po spróbowaniu cały wylądował w śmieciach. Sama konsystencja była już
        obrzydliwa, jakiś taki ciągnący się, klejący, śluzowaty. O smaku nawet nie chce
        sobie przypominać.

Co do firmy ROLESKI - kiedyś na forum chyba dostało im się za wszystkie
        produkty (majonez, chrzan, musztarda i keczup). zawsze sobie przypominam ten
        wątek, gdy w drodze do pracy widzę ich wielgachną rekalmę.

A Hellmans ma teraz nowy majonez, oliwkowy. Ktoś już próbował? Jestem ciekawa
        smaku, ale jakoś brak mi odwagi na kupienie. ;)
        • zsz Re: Najgorsze majonezy 17.07.03, 12:49
          inika napisała:

> Ileś lat temu otwarto w Poznaniu TESCO. Skusiłam się na majonez właśnie marki
          > TESCO. Po spróbowaniu cały wylądował w śmieciach. Sama konsystencja była już
          > obrzydliwa, jakiś taki ciągnący się, klejący, śluzowaty. O smaku nawet nie
          chce
          >
          > sobie przypominać.
          >
          > Co do firmy ROLESKI - kiedyś na forum chyba dostało im się za wszystkie
          > produkty (majonez, chrzan, musztarda i keczup). zawsze sobie przypominam ten
          > wątek, gdy w drodze do pracy widzę ich wielgachną rekalmę.

> A Hellmans ma teraz nowy majonez, oliwkowy. Ktoś już próbował? Jestem ciekawa
          > smaku, ale jakoś brak mi odwagi na kupienie. ;)

Roleski świństwo wszystko

Oliwkowy ok. Wbrew wcześniejszym obawom teraz kupuję tylko taki, ma jednak
          trochę inny smak niż pozostałe helmansy.
      • hania_76 Najgorszy majonez 17.07.03, 20:04
        Gość portalu: bruno napisał(a):

> Cała uroda kieleckiego jest w tym, że go nie dosmaczyli ani słodkością (jak
        się
        >
        > zdarza hellmansom), ani kwaskiem - smakuje tak jak trzeba, bez udziwnień.
        > Może zrobimy ranking NAJGORSZYCH majonezów?
        >
        1. Hellmans - jedyne, co ujdzie w tłoku, to "majonez babuni". Jezzzaaa jakie
        te inne helmansy ohydne - jak ocet w kremie. Fuj.

2. Winiary "Dekoracyjny" - spróbowałam za namową ukochanego i..... Na
        szczęście oboje lubimy "Kielecki", więc nie ma swarów o "Dekoracyjny".
        • ewiesia1 Re: Najgorszy majonez 18.07.03, 09:29

> > Może zrobimy ranking NAJGORSZYCH majonezów?

Jako mieszkanka Kielc oczywiście jadam "Kielecki", ale kiedyś, zachęcona
          kilkoma prduktami TIP spróbowałam i majonezu TIP- okropność, błeee, wylądował w
          śmieciach , a pozycja "Kieleckiego" została wzmocniona.

Majonezu TESCO nawet nie próbuję, bo wszystkie ich produkty bardzo mnie
          rozczarowały i mam dość eksperymentów z tą marką.
    • melanie Re: Majonez kielecki cd. 17.07.03, 19:33
      Zgadzam sie, zaduzo reklamy, tez szukalam i znalazlam. Nic specjalnego, cena
      tez. Winiary wg mnie duzo lepszy
    • hania_76 Re: Majonez kielecki cd. 17.07.03, 20:02
      Majonez kielecki to absolutny faworyt pośród majonezów w naszym domu!

"Pegaza" nigdy nie widziałam, ale może dlatego, że zawsze szukam wzrokiem
      wyłącznie Kieleckiego :-)
      • Gość: inika Re: Majonez kielecki cd. IP: 81.210.121.* 18.07.03, 09:01
        Mam oba, więc mogę porównać. ;) Chyba "Pegaza" jest ociupinkę ostrzejszy. Ale
        teraz wiem, że jeśli będę poza Poznaniem, to mogę swój zastąpić kieleckim. :)
        Pozdrawiam. :)
    • lunatica MAJONEZ KIELCEKI RULES 05.08.03, 01:11
      może to lokalny patriotyzm, choć od lat nie mieszkam w kielcach... ale uważam,
      że majonez kielcki jest najlepszym majonezem - przynajmniej z tych dostępnych
      na rynku polski południowej. pozdrawiam, L. - wielka miłośniczka majonezu
      kieleckiego - mogę z nim zjeść naprawdę wszystko :-)
      • Gość: florydka Re: MAJONEZ KIELCEKI RULES IP: *.proxy.aol.com 22.08.03, 23:30
        wlasnie sobie go przypomnialam-jezu juz 4 lata go nie jadlam bo w miami go nie
        ma mimo ze jest tu polski sklep az mi slinka cieknie pamietam ze byl pyszny
        pozdrawiam ewa
        • lunatica Re: MAJONEZ KIELCEKI RULES 23.08.03, 00:47
          musze sie przyznac, ze zdraszialam... i kupilam ten oliwkowy halmans...
          niezly, ale to nie to... wracam do korzeni i kajam sie, oj kajam...
          L.
    • Gość: iberka a ja... IP: w3cache.* / 192.168.3.* 23.08.03, 00:37
      ...kieleckiego nie znosze. w ogole nie prezepadam za majonezem nigdzie ale
      jesli juz musi byc to hellmanns:-) tradycyjny,bo babuni ma smak kieleckiego:-)
      iza
      • Gość: mona Re: a ja... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 15:36
        babuni jest niezly,ale mi sie znudzil wiec czasami korzystam z oliwkowego lub
        light,albo jogomajo...taki jakis smieszny,ciekawy smak.kieleckiego nie znam
        bo ja z pomorza,ale o pegazie slyszalam same dobre rzeczy,a ze jestem
        smakoszem tego tuczacego sosu ,wiec kupuje i probuje wszystko co jest na
        rynku:np;sos chrzanowy,sos czosnkowy/a feeee/itp.
        • Gość: tangerines majonez kętrzyński IP: *.pop.e-wro.net.pl 23.08.03, 15:45
          Najlepszy majonez na świecie. Niestety w niektórych regionach nie do zdobycia.
          Ozłocę każdego, kto mi da namiary na ten majonez we Wrocławiu. Tylko chodzi mi
          o KĘTRZYŃSKI a nie kielecki.
          Pozdrawiam wszystkich jego wielbicieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka