Gość: xxx IP: *.aster.pl 21.12.07, 20:00 co wigilijnego mogę z nimi zrobic? tragicznie się pomyliłam - miałam kupic ok 1,5 kg śledzi solonych -kupiłam takie:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f wszytsko normalnie, nie przejmuj sie..:-) 21.12.07, 20:24 Wytrzyj je z oleju - i rób co chcesz: śledzie musztradowe, chrzanowe, marynowane, z cebulka tylko, pod pierzynką, winne, korzenne, miodowe, i inne - ... Nawewt w oleju znów - tylko nowy olej dasz. Nie ma tragedii. Była tylko ciut większa cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: wszytsko normalnie, nie przejmuj sie..:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 21:57 my wyjmujemy z oleju i moczymy pare godzin w mleku, bo nie lubimy bardzo slonych. reszta tak samo jak z solonych. z tym, ze sa jeszcze delikatniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskial1 Re: wszytsko normalnie, nie przejmuj sie..:-) IP: *.chello.pl 22.12.07, 20:34 Ja tez kupiłam z lidla duży słój płatów śledziowych w oleju czesc zrobię w sosie tatarskim a na częsc nie mam pomysłu może sałatkę sledziową ? Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: wszytsko normalnie, nie przejmuj sie..:-) 22.12.07, 21:08 o wlasnie-najlepsze tylko z cebula i ciut nowego oleju i pieprzu.Ewentualnie mozna dodac pozniej nieco smietany:) Odpowiedz Link Zgłoś