Gość: dorusia IP: *.as.kn.pl 15.02.08, 08:54 kupiłam śliczne tuszki nototenii , macie jakieś pomysły na nototenię ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f jak na kazdą rybe:-) jak mrożpone, to 15.02.08, 10:40 zaduś je w folii w piecu 15-18 minut, oliwkowo-kaparowo na przykład. A jak świeże - to 15 minut marynaty: oliwa, koperek, wiórki ze skórki cytryny - i patelnia, sól, pieprz i po 4-6 minutach juz. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Nototenia jak? 15.02.08, 12:34 Saute 600 g filetów, szklanka mleka, tłuszcz do smażenia, 3 łyżki mąki, sól, pieprz Filety po opłukaniu zalać mlekiem z dodatkiem pieprzu i pozostawić w chłodnym miejscu na około 2 godz.. Wyjąć z mleka, pokroić na ukośne dzwonka, osuszyć, posypać przyprawami, usmażyć z obu stron i podawać. po afrykańsku 600 g filetów, szklanka mleka, tłuszcz do smażenia, 3 cebule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 30 g migdałów, 1/2 szkl. białego wytrawnego wina, 3 łyżki mąki, sól, pieprz, czosnek. Przygotować rybę jak saute, cebulę pokroić w półplasterki, usmażyć nie rumieniąc, wymieszać z koncentratem, przyprawami, winem i sparzonymi, obranymi ze skórki i startymi migdałami. Włożyć rybę i na małym ogniu dusić około 5 min. Po normandzku Przygotować jak saute, naszpikować rodzynkami, doprawić solą, pieprzem i curry, polać stopionym masłem i upiec. Pod koniec pieczenia polewać białym wytrawnym winem. # przepisy z książkiH.Dębskiego - Potrawy z ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorusia Re: Nototenia jak? IP: *.as.kn.pl 15.02.08, 15:50 Dziękuję .wykorzystam :) pytałam, bo nie znam tej ryby, wyglada świetnie, po rozmrożeniu . na każdą rybę są sposoby, ja nie lubię smażonej pangi, wolę pieczoną ze szpinakiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nototenia jak? IP: *.przystawie2.lublin.pl 03.04.14, 20:11 panga nie jest rybą! hodują ją w ściekach! Odpowiedz Link Zgłoś